Ismerd meg tevékenységünket!

Így segítünk mi!

A diagnosztizálástól, az aktív kezelések alatt és a rehabilitáció idején is!

TEVÉKENYSÉGEINK

Rajtunk keresztül a leukémiás, csontvelő-transzplantált, vagy más rosszindulatú vérképzőszervi csoportba tartozó betegeknek tudsz segítni! Január 01-től egészen május 20-ig adód 1%-ának felajánlásával ezt meg tudod úgy is tenni, hogy az neked semmiféle kiadásodba ne kerüljön. Emellett egész évben több támogató csatorna is áll rendelkezésedre, küldhetsz akár egy adományvonalas hívást/üzenetet, tudsz a netbankodból utalni, de bankkártyás adományozásra is lehetőséged van! Gyere, olvass tovább, ismerj meg minket, a végén ráérsz eldönteni, támogatod munkánk, avagy sem!

HOGY MIBEN VAGYUNK MÁSOK, MINT A TÖBBI “LEUKÉMIÁS” ALAPÍTVÁNY?

Mi a gyermekek mellett a felnőtt betegeknek is segítséget nyújtunk! Nem kórházakat, nem közintézményeket támogatunk, hanem közvetlenül a beteget segítjük! Alapítványunk elnöke saját maga is egy korábbi leukémiás, csontvelő-transzplantált beteg, így nagyon is jól tudjuk, hogy min mennek keresztül az érintettek, és azt is, hogy milyen nagy szükségük van a “külsős”, azaz a mi segítségünkre a családoknak, míg életük nagy harcát vívják ezzel az alattomos kórral szemben! Mi ott vagyunk a beteg mellett egészen a diagnosztizálástól, az aktív kezelések, de a rehabilitációjuk idején is!

HOGY MIÉRT VAN SZÜKSÉG A SEGÍTSÉGÜNKRE?

Betegeink mindegyike hosszas hónapokat tölt kórházban, szövődmény esetén nem ritka, hogy ez egy évre, akár évekre is kiterjed! Gyermek beteg esetén valamely szülő mindig a beteg gyermeke mellett van, így kiesik a munkából, felnőtt beteg esetén pedig maga az érintett munkaképtelen, így a család anyagi helyzete, az addigi biztonság teljesen felborul. Egy hirtelen jött betegség, az ezzel járó hirtelen megváltozott élethelyzet bizony képes felborítani, romba dönteni egy addig stabil egzisztenciát!

JOGGAL JÖN A KÖVETKEZŐ KÉRDÉS, HOGY MIBEN IS SEGÍTÜNK MI A CSALÁDOKNAK!

A családoknak pénzbeli, és tárgyi támogatást nyújtunk! Elsődleges cél az otthoni megfelelő higiénés körülmények kialakítása, hogy a beteg a kemoterápiás kezelésekről, netán transzplantációjáról hazaérkezve ne kapjon el semmilyen fertőzést, ami különböző infekciót okozhat, ismételt kórházi kezelést igényelve. Sajnos többször szembesültünk már azzal a ténnyel, hogy a beteg a sikeres transzplantációról hazaérkezve otthon a nem megfelelő higiénés körülmények miatt elkapott egy fertőzést, ami miatt visszakerült az osztályra, majd később hiába az orvosi beavatkozásnak, a beteg halálát követelte! Az Ő immuncsökkent állapotukban nagyon fontos a higiénés szabályok megléte, azok betartása szó szerint életmentő lehet! Ezeket az elkerülhető haláleseteket szeretnénk csökkenteni, lehetőség szerint lenullázni.

Mindemellett bármi másban is számíthatnak ránk betegeink, ami a beteg gyógyulását, felépülését szolgálja, elősegíti! Több esetben mindennapi problémákkal küszködnek a családok, a fent leírt okok miatt, (hirtelen a két keresetből az egyik kiesik, vagy épp az egyetlen kereset, ami létezik), így bevált, és sokak által igényelt támogatási forma az élelmiszer és fertőtlenítőszer vásárláshoz nyújtott segítség, télen a hideg beállta után a tűzifa vásárlás, hogy a betegnek tudjuk biztosítani az otthon melegét, több betegünknek a rezsiszámlák kifizetésében szükséges a külsős segítség, a megfelelő meleg ruházati cikk megvásárlása is sokaknál önerőből teljesíthetetlen. Mindemellett segítünk az utazási költségekben, rendszerint kapunk olyan kérelmeket, ahol valamilyen kis/nagy háztartási eszköz beszerzésére kérnek segítséget…épp elromlott, tönkrement, már kora, s állapota miatt használhatatlanná vált egy porszívó, egy mosógép, vagy épp egy hűtőszekrény, higiéniai állapota miatt cserére szorul a beteg közvetlen környezetében az általa használt ágy, …lehetne sorolni! Ez mind-mind a megfelelő higiéniához hozzátartozik, s a beteg biztonságos gyógyulását szolgálja, így alapítói okiratunknál fogva segítenünk kell, és segítünk is az ilyen esetekben! Nyaranta táboroztatunk, ha van rá elkülöníthető keretünk gyerkőceinknek gyermeknapot, Mikulás napot szervezünk, iskolakezdés idején ősszel rendszerint tanszer csomagot vásárolunk az iskoláskorú betegeinknek. Magántanulóinknak, akik a kezelések miatt nem mehetnek iskolába laptopot biztosítunk. Ezek mind fontos dolgok, hisszük és valljuk, ha boldog a lélek, jobban gyógyul a test is! A tanulás, tanítás kérdése pedig egyértelmű, nélkülözhetetlen! Átadásainkat abban az esetben, ha ehhez a támogatott beteg, avagy kiskorú esetén a szülő hozzájárul, és erről írásban nyilatkozik, tudjuk kommunikálni.

EREDMÉNYEINK SZÁMOKBAN

forinttal támogattuk a leukémiás betegeket mióta létezünk

esetben támogattuk eddig az érintett családokat 2024-ben

forint közvetlen támogatást utaltunk ki idén

Nagyjából átfogó képet kaptál munkánkról, s ha eddig eljutottál, akkor minden bizonnyal érdekelt is tevékenységünk! Esetleg szeretnéd segíteni, támogatni Te magad is ezt a munkát, amit mi végzünk? Rajtunk keresztül az érintett családokat? Azt tudtad, hogy mindenféle pénzkiadás nélkül is tudsz segíteni!? Igen, mindenféle anyagias ráfordítás nélkül is segítheted betegeinket! Mutatjuk hogyan: