Egy felnőtt hölgy támogatásával kezdtük a hetet, akit 2020 októberében ismertünk meg, ekkor támogattunk először. Viktória túl van a transzplantáción, de harcban a GVHD áldatlan mellékhatásaival. Az átültetés után ismét rossz sejtek jelentek meg, amire válaszul az orvosok egy lymphocita kezelést alkalmaztak. A betegség most, ha jók az információink teljes remisszióban, de a Graft Versus Host “jelenség”, mint olyan, igenis jelen van. Ez a leukémiára nézve nagyon jó, ugye a donor T-sejtek, amit pluszban kapott Viki a transzplantáció után “keresik-kutatják”, s “elpusztítják” a beteg sejteket. Emellett sajnos számos kellemetlen tünetet is tudnak produkálni, valahol ott kell “megállítani a mérleg nyelvét”, ahol a Gvhd nem okoz még életet veszélyeztető mellékhatásokat, de mindemellett erőteljesen “fellép” az alapbetegség ellen.
Viki az utóbbi időben nagyon lefogyott, mint ahogy az alábbi soraiban is írja, segítségre van szüksége a napi teendőkben. Nem is ő kérte támogatásunk, hanem két másik érintett fiatal hölgy hívta fel a figyelmünk a jelenlegi helyzetre, akik próbálnak Viktóriának a napi dolgokban most segítségére lenni, mi pedig mondtuk, anyagilag tudjuk támogatni, segíteni Vikit.

Most 100 darab adományvonalas hívás adományát utaltuk ki a hölgynek. Ha bárki szeretne, tud a telefonján keresztül is gyors adományt küldeni. Adományvonalunk telefonszáma 13600, az automata jelzése után pedig a 41-es kódszámot szükséges megadni. Egy hívás 500.- Ft támogatás a leukémiás betegeknek.

“2019 nyarán diagnosztizáltak nálam Akut Myeloid Leukémiát, amit azonnali kemoterápia követett két alkalommal, majd a testvéremmel való egyezésnek köszönhetően, 2019 őszén őssejt-transzplantált lettem.
Sajnos a betegség visszajött pár hónap múlva, de speciális sejteket kaptam meg, aminek köszönhetően a betegség nem tud már visszatérni.
Sajnos a kezelések, szteroid és gyógyszerek mellékhatása miatt nagyon lefogytam és legyengültem. Most segítségre van szükségem a napi teendőkben is.”

Kérjük, ha teheted segítsd munkánk! Három csatorna is a rendelkezésedre áll:
1.: Utalás a saját netbankodból
Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért
11743002-20194468-00000000

2.: Bankkártyás adomány küldése

Telefonszám: 13600
Hívás után a 41-es kódot szükséges megadni
(1 hívás = 500.- Ft adomány)