Pétert 3 éves kora óta édesapja neveli. “Két gyermekét egyedül nevelő édesapa vagyok, mert édesanyjuk elhagyott bennünket…”-kezdte levelét az apuka tavaly novemberben, mikor felvette velünk a kapcsolatot. Akkor azonnal ment egy kisebb utalás a családnak, hisz Péter csontvelő-átültetés előtt áll, az otthoni megfelelő higiénés körülmények kialakításához járultunk akkor hozzá, most pedig a rezsiköltségek kifizetéséhez tettünk ugyanígy. Köszönjük a segítséget a Diósgyőri Szurkolók Közösségének, akiktől a közelmúltban 133. 864.- Ft érkezett a számlánkra!

Péter még mindig a transzplantációra vár, hó végére tervezik a miskolci GYEK orvosai a beavatkozást, az édesapa elmondása szerint attól függ, mikor jönnek meg a sejtek. Két opcionális donort is találtak, egyikük Holland, a másikuk Német állampolgár.

Idén nehéz év előtt állunk, nehéz lesz beosztani a rendelkezésünkre álló pénzt, hogy mindenkinek jusson, éppen ezért kérünk Titeket, aki bármilyen tekintetben szimpatizál munkánkkal, segítse betegeinket!
…hogy mennyire kevesebb pénz jut idén a családok támogatására? Míg tavaly nagyságrendileg 2,5 M Ft jutott havonta betegeinknek, idén ugyanez a szám 400.000.- Ft. Egyértelmű az arány, hatod rész! Szóval minden forintot köszönünk!!! 

Péter édesapjától kapott novemberi levél:

“Kisebbik gyermekem MDS alapbetegségben szenved, és hamarosan csontvelő-átültetése lesz.
Petinek az iskola kezdése magas lázzal indult, így évnyitó helyett orvoshoz mentünk. Kapott antibiotikumot, hányás csillapítót, egy hét után a tünetek megszűntek, viszont erőtlen lett és nagyon sápadt.
Sürgősségi labort kért orvosa látva állapotát, aminek az eredménye nagyon rossz lett, azonnal a miskolci GYEK-be kellett mennünk. Kapott vért, és a csontvelő-mintavétel eredménye is nagyon rossz lett. Nem működött a csontvelő, vírus, vagy baktérium fertőzés okozta Myelodysplasiás Syndrome-ja lett.
Miután én vagyok az egyedüli családfenntartó és Petinek a nővére is csak 13 éves, így nekem dolgoznom kell, hogy meg tudjunk élni. Amikor tudok utazok Petihez a kórházba. Már ezek a rendszeres kórházlátogatások is nagyon megterhelik a családi költségvetést, viszont nekünk fel kell készülni a csontvelő-transzplantáció utáni időszakra, ki kell alakítani az úgynevezett “fél steril” szobát! Az átültetés idején valószínűleg már nem tudok majd dolgozni. Jó lenne ott lenni a fiam mellett, hogy lelkileg is tudjam őt támogatni, vagy legalább gyakran látogatni. A beavatkozás után hat hónapig a “steril szobája” lesz a birodalma, közösségbe nem mehet majd. Csakis frissen főzött ételeket ehet majd, és a szobáját naponta fog kelleni fertőtleníteni. Emellett sűrűn visszajárni kontrol vizsgálatokra. Jelenleg egy egyszobás önkormányzati lakásban élünk. Itt nem tudjuk a Peti számára szükséges körülményeket kialakítani.”

Kérjük, ha teheted segítsd munkánk!
1: ADÓ 1 % FELAJÁNLÁS:
Adószámunk: 18142842-1-14
Link a felajánláshoz: ide kattintva érhető el
2: UTALÁS SAJÁT NETBANKODBÓL:
Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány
11743002-20194468-00000000
3: GYORS BANKKÁRTYÁS ADOMÁNY:
Link a bankkártyás adományozáshoz ide kattintva érhető el
4: ADOMÁNYVONAL, MELLYEL 500.- FT-TAL SEGÍTESZ EGY TELEFONHÍVÁSSAL:
Telefonszám: 13600
Hívás után a 41-es kódszámot szükséges megadni.
KÖSZÖNJÜK MINDEN BETEG NEVÉBEN A SEGÍTSÉGET!
Facebook oldalunkat ide kattintva találod.