Egy jó kis hideg jégkrém…milyen jól is tud az esni a meleg kórtermi szobában!
A Dél-pesti Centrumkórház szociális részlegéről jött Gáborék kérelme. Amint megkaptuk a támogatáshoz szükséges dokumentumokat, hívtuk az anyukát, és támogattuk is a nagyfiút.
Az édesanya elmondta, épp most nyílt ki a transzplantációs box ajtaja, leköltözhettek Gáborral a Démétér Házba. Nagyságrendileg még 100 napot fognak tölteni orvos közelben, de mégis otthoniasabb környezetben, mint a kórházi kórterem. A Balaton nyugati csücskétől nem messze laknak, így a nagy távolság miatt még nem engedik haza Gábort, mivel bármikor felléphet olyan szövődmény a csontvelő átültetés után, ami azonnali orvosi ellátást igényel.
Gábornak ez volt ráadásul a második transzplantációja. Az alapbetegsége az MDS, ami bizony sokszor hajlik el leukémiába, így volt ez az első transzplant után, az MDS átfordult egy AML-be. Ez egy ilyen betegség, sajnos viszonylag sűrűn előfordul, hogy nem elég legyőzni az első ellenséget, utána még harcba kell indulni a másik alattomos kór ellen is. Bízunk benne ez utóbbi beavatkozás teljes remissziót fog hozni 100% donor vérképzéssel!
21’ februárjában volt az első transzplant, s viszonylag rövid időn belül, most áprilisban a második.
Egy kétgyermekes családról beszélünk, az édesanya most teljesen kiesett a munkából, apa dolgozik egyedül, próbál helyt állni a munkahelyen és otthon is. “Mivel én nem tudok dolgozni, ezért a férjem jövedelméből élünk. Én szociális étkeztetésben dolgoztam, mint élelmezésvezető, sajnos valószínűleg még jó ideig nem tudok visszamenni.”- írja az anyuka.
Most egyik szülőnek itt, a másiknak otthon kell helyt állni a gyerekek mellett! Mindemellett ahogy tudnak, mennek látogatóba a kórházban lévőkhöz az otthoniak.
Kérjük, ha teheted segítsd munkánk! Három csatorna is a rendelkezésedre áll:
1.: Utalás a saját netbankodból
Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért
11743002-20194468-00000000

2.: Bankkártyás adomány küldése

Telefonszám: 13600
Hívás után a 41-es kódot szükséges megadni
(1 hívás = 500.- Ft adomány)