Az első munkanap az évben, nálunk úgy indul, hogy 4 leukémiás megbetegedésben érintett családnak összesen 290.000.- Ft közvetlen támogatást utalunk ki. Nimród történetét osztanánk meg, ő az “új” betegünk. Az apuka négy napja adta be kérelmét, próbáltunk azonnal lépni, ma már ment is támogatásuk a család számlájára.

Ilyen, s hasonló élethelyzetbe kerülő családoknak segítünk mi. Sokat nem kell mellébeszélni, Nimród története alább.
Köszönjük, ha segíted munkánk! Minden betegnek, így Nimródnak is adott a célzott támogatás lehetősége, ha valaki kifejezetten a kisfiúnak küldene adományt, úgy kérjük a közlemény rovatba beírni: Nimród ALL

“Kisfiunkkal 2020. december 31-én, a lányunk 3. születésnapján kerültünk kórházba. Nimródon, aki ekkor még csak 1,5 éves volt, zúzódásszerű foltok jelentek meg. A vérvételnél hamar kiderült, hogy a fehérvérsejtje a megengedett maximumnak tizenötszöröse. Ezt követően történt meg a leukémia diagnózis (ALL T-sejtes, magas rizikófaktorral) felállítása.
Nimród betegsége a család egész életét felforgatta. A folyamatos odafigyelés ellenére is, márciusban nagylányunk az iskolában elkapta a korona vírust, és mivel nála kevés tünettel járt, az egész család megfertőződött. Édesanyám kórházba is került, én pedig Nimróddal 8 napot voltam a Heim Pál Kórház intenzív osztályán, mert citopén volt, folyamatosan lázas és szájon át nem volt lehetőség sem itatni, sem pedig etetni, mindent visszautasított. A Covid-ból való felgyógyulás után folytatódott a kezelése, a HR blokkokkal: ez 6 blokkot jelentett, ami a tervezettek szerint hatszor rombolta le a csontvelőt, hogy ezzel biztosítsa a betegség teljes kiirtását. Ez a kezeléssorozat a protokoll legmegterhelőbb része. A folyamatos szteroid szedése miatt Nimród érzelmileg nagyon instabil volt, folyamatos felügyeletet igényelt, még éjszaka sem tudott sokszor aludni. Ezt az időszakot feleségem töltötte vele a kórházban, ahová napi szinten kellett vinnünk ennivalót, mert Nimi kizárólag bolognai szószt evett tésztával, amikor hajlandó volt enni. A kezelés kezdetekor 15.1 kg volt, a HR blokk alatt, súlya 12.8 kg-ra csökkent, műszeres mérések alapján testsúlyából 2 kg izmot veszített, többször újra tanult felállni és járni. Azért, hogy súlyát fent tudjuk tartani, kisbabáknak való tápszert kapott.
Nimród a legyengült immunrendszere miatt a HR blokk végén elkapott egy többszervi gombás fertőzést, amely érintette a tüdejét, lépét és máját. A betegség miatt ekkor több mint egy teljes hónapot kellett kórházban töltenie. A családot ez a szétszakítottság lelkileg is nagyon megviselte, így engedélyezték, hogy naponta bejárjon a vénás gomba elleni gyógyszert megkapni és legalább az estéket itthon tölthesse.
Mostanáig Nimród 221 napot töltött kórházban és 27 napot kellett naponta bejárnia. 108 alkalommal kapott vénás kemoterápiás szert, 9 alkalommal volt gerincvíz mintavétele (ilyenkor ide is kap kemoterápiás gyógyszert), 5 alkalommal vettek tőle csontvelő mintát. Reményeink szerint már csak néhány hét maradt hátra a kezelés intenzív szakaszából és hamarosan teljes erőnkkel Nimród megerősödésén dolgozhatunk!”

Kedves Szülők! Reméljük, és hiszünk is benne, így lesz! Jó egészséget, még egy pici erőt, és meglátják, Nimród hónapokon belül a régi lesz!

Kérjük, ha teheted segítsd munkánk! Három csatorna is a rendelkezésedre áll:
1.: Utalás a saját netbankodból
Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért
11743002-20194468-00000000

2.: Bankkártyás adomány küldése

Telefonszám: 13600
Hívás után a 41-es kódot szükséges megadni
(1 hívás = 500.- Ft adomány)