A mosoly valós, de sajnos az a szörnyű tény is, hogy a 2 év 8 hónapos pici Hunor leukémiás beteg. 

Ilyenkor jön az a kérdés, “…de miért?” Igen, ezt sok esetben feltesszük mi is, mikor egy pici gyermek történetével találkozunk! Ésszerű válasz nem lesz, így nem is szabad leragadni a kérdésnél, menni kell tovább, menni előre, amennyire csak lehet pozitívan hozzáállni a helyzethez, és sosem gondolni a rosszra!
Pécsről a PTE Gyermekgyógyászati Klinika Onkohematológiai Osztályáról, a kórház szociális munkásától jött a kérelem.

Hunorék kálváriája a kisfiú féléves korában kezdődött. Akkor még nem leukémia volt, Hunornak légzés zavarai voltak. “Kihagyott pár levegővételt, vagy nem vett kis ideig levegőt.”- írja az édesanya. Ekkor már értelmileg, és a mozgásban is voltak visszamaradások, tudtuk meg ugyanúgy Hunor anyukájától. Számtalan vizsgálaton voltak, diagnózist senki nem tudott felállítani. Dévény és TSMT tornát alkalmaztak, próbálták Huni képességeit fejleszteni. Szépen fejlődött is, már-már úgy volt, hogy óvodába is mehet, de “egyik pillanatról a másikra minden rommá lett”!-írja anyuka.

Hunor megfertőződött a Covid vírussal, amit nehezen viselt, de kórházba nem került. Két hét után lett negatív a tesztje, de a magas láz, gyengeség, fáradékonyság, orrvérzés, étvágytalanság, ugyanúgy megmaradtak. Kaposvárra kerültek Post Coviddal, majd onnan a negyedik nap Pécsre, az intenzív osztályra. Később lekerült anya és kicsi fia a neurológiára, majd a sebészetre. Szó-szó, már így leírva is félelmetes, amin keresztül mentek! Bélműtéten kellett átessen, daganatos sejteket találtak Hunornál. “Innentől beindultak még jobban az események!”-idézzük az édesanyát. “AML leukémiát diagnosztizáltak! Sokkolt a diagnózis! Tudtam, hogy Hunorral maradok, ez nem volt kérdés, de eközben az otthon maradt két kislányomra is gondoltam!”
Az anyuka egyedül neveli három gyermekét, a két otthon maradt kicsi lány most a nagymamánál van.
Február óta pedig kórházban Hunor. Azóta már egy újabb 10 napra ismét az intenzív osztályra került a kisfiú, egy súlyos fertőzés miatt.

Nehéz sorok ezek! Mi, akik tünetmentesen éljük az életünket, nem is tudjuk elképzelni milyen nagy szerencsénk van! Mondjuk ezt úgy, hogy Alapítványunk képviselője 15 éve esett át egy csontvelő-átültetésen.
Akik pedig egészségesek, talán ők sem mindannyian tudják felmérni, milyen fontos és jó dolog ez!!!

 

Kérjük, ha teheted segítsd munkánk! Három csatorna is a rendelkezésedre áll:
1.: Utalás a saját netbankodból
Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért
11743002-20194468-00000000

2.: Bankkártyás adomány küldése

Telefonszám: 13600
Hívás után a 41-es kódot szükséges megadni
(1 hívás = 500.- Ft adomány)