A kis Bence május első támogatottja. 100.000.- Ft-tal tudtuk támogatni a kisfiút, a pénz már az anyukája számláján. Köszönjük adományozóinknak, akik ezt lehetővé tették!
Ebben az évben már 130 esetben támogattuk a hozzánk forduló leukémiás megbetegedésben érintett családokat. Dolgozunk, lehetőségeink szerint próbáljuk a lehető legjobbat, legtöbbet kihozni betegeink részére!
Amikor egy pici baba születik a családba, az rendszerint mindig a legnagyobb öröm, már mindenki alig várja, hogy a világra jöjjön. A szülőknek a születéskor az első felsírás hangjai a legnagyobb boldogság, a nagyszülők, rokonok-barátok pedig már ilyenkor tülkön ülnek, hogy megkapják a várba várt üzenetet, megszületett a pici, minden rendben.
Ezzel ellentétben az egyik legszomorúbb és legszívfacsaróbb az, amikor azzal szembesül az ember, hogy az alig 14 hónapos gyermekénél egy rosszindulatú betegséget diagnosztizálnak. Így volt ez Bencééknél sajnos. Elképzelni el lehet, de tudni csakis az tudja, hogy min megy át ilyenkor a közvetlen család, aki benne van/volt.
Februárban jött a kérelem Bencééktől, azóta 400.000.- Ft-tal sikerült hozzájárulnunk az otthoni megfelelő higiénés körülmények kialakításához esetükben. Ilyenkor jól jön minden forint! Még az aktív kezelései zajlanak ennek a csuda aranyos kisfiúnak, aki most épp otthon töltődik ugyan édesanyjával a két kezelés között, de hamarosan be kell feküdniük a kórházba ismét. Betegeink immunszupresszált állapotukban nagyon fogékonyak minden fertőzésre, így óvni, félteni kell őket mindentől, és mindenkitől, nehogy elkapjanak egy olyan fertőzést, ami másnak nem, de esetükben életet fenyegető is lehet akár!
A család története az édesanya tollából:
“Bencét 2021 decemberében diagnosztizálták precursor B sejtes Akut Lymphoid Leukémiával, amikor csak 14 hónapos volt. Azóta szépen halad a kezelésekkel a Heim Pál Kórház gyermek onkohematológiai osztályán, azonban sajnos az eddig nagyon jól evő kisfiunk olyan szinten nem hajlandó enni, hogy tápszondát kellett kapnia. Emellett egy elég ritka kemó mellékhatás is kijött nála, ami miatt jelentősen csökkent a perifériás idegeinek az ingerület vezető képessége, a szemhéját is alig tudta kinyitni, illetve a mozgása is visszafejlődött, erre magas dózisú B1, B6 vitaminnal kezelték. Sokat vagyunk kórházban sajnos, ami miatt én, mint anyukája nem tudok dolgozni, és ez érződik is sajnos a családi kassza bevételi oldalán.”
Gyógyulj meg mielőbb Bence, várunk majd mikor már teljesen egészséges leszel a nyári táborainkba! Mindig örülünk az ilyen mosolygós lurkóknak!
Kérjük, ha teheted segítsd munkánk! Három csatorna is a rendelkezésedre áll:
1.: Utalás a saját netbankodból
Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért
11743002-20194468-00000000

2.: Bankkártyás adomány küldése

Telefonszám: 13600
Hívás után a 41-es kódot szükséges megadni
(1 hívás = 500.- Ft adomány)