Attila édesapja az alábbi levéllel keresett meg minket a napokban. A nagyfiú sajnos az ünnepeket is kórházban töltötte, zajlik a protokoll szerinti kezelése. Tapasztalatból tudjuk ez a legnehezebb, a legnagyobb és legszebb ünnepen kórházban lenni! Felnőtt fejjel is nehéz ez lelkileg, nemhogy egy tinédzsernek, akinek a tizenévesek felhőtlen életét kellene élnie!
“Máté leukémiás beteg, Pécsen kezelik! A történetünk 2021 ősszén kezdődött. A diagnosztizálás előtt 1-2 héttel arra panaszkodott, hogy sokat szédül, fáj a feje és gyengének érzi magát.
Először csak azt hittük, hogy a nátha miatt, mert egy kicsit még volt fázva. Elvittük a gyermekorvoshoz, aki először semmi különöset nem talált. Ő is ráfogta a náthára. Pár nap elteltével se akart javulni a helyzet, sőt már mozogni is nehézkes lett. Pár méter után annyira elfáradt, hogy szinte kapkodott a levegő után.
Ekkor gyorsan bevittük az ügyeletre, ahonnan beutalták Szekszárdra, a gyermekosztályra. Másnap beszéltem az orvossal, aki sajnos közölte velem, hogy nagyon rossz Máté vérképe és emiatt át kell, hogy vigyék Pécsre az onkológiára. Ekkor még nem gondoltuk, hogy ekkora baj van, mert az orvos semmi konkrétat nem közölt velünk.
Még aznap át is mentünk Pécsre. Itt a különböző vizsgálatok és a csontvelő-mintavétel után bebizonyosodott, hogy Akut Lymphoblastos Leukémiája van. Teljesen letaglózott minket ez a hír.
Máté azóta is folyamatos kezelés alatt áll. Eddig sok csontvelő-biopszián és két blokk kemoterápiás kezelésen vagyunk túl. Most kezdtük decemberben a harmadik blokkot, ami eléggé megviselte és a felépülés is egyre nehezebb. Sajnos az ünnepeket is a kórházban kellett töltenünk. Még elég hosszú kezelés áll előttünk, amit ha sikerül transzplantáció nélkül megúsznunk, talán a nyárra a nehezén túl leszünk.
Én amióta a fiam beteg nem tudok dolgozni, mert folyamatosan a gyermekem mellett vagyok. Sajnos ez a betegség az egész család életét felforgatta és sok plusz anyagi terhet jelent nekünk, főleg, hogy nem rég költöztünk. Augusztus végén vettünk egy házat Sióagárdon. Itt külön steril szobát kell alakítanunk Máténak, ami nagyon sok plusz kiadást jelent. Az állandó Pécsi utak is elég sok pénzbe van. Egyedül csak a feleségem dolgozik.
Nagyon örülnénk, ha tudnának segíteni, mert egy fizetésből nehéz fedezni ezeket a plusz kiadásokat. Kérjük, támogassák fiam gyógyulását! Előre is köszönjük szépen!”
Hát igen, ilyen, s hasonló élethelyzetbe kerülő családoknak segítünk mi!
Hamarosan itt az adó 1% felajánlás ideje! FONTOS hír a különböző adózási szabályváltozások mellett, a 25 éven aluliaknak és a gyermekes családoknak is lesz adó 1%-uk! Mi minden információt időben közlünk ha feliratkozol hírlevelünkre. Ezt a fenti “Adó 1%” kis fülre kattintva tudod megtenni. Ha bejön az oldal, lesz egy kapcsolatfelvételi panel, azon keresztül. Segíts úgy, hogy az ne kerüljön külön kiadásodba! Facebook posztjaink megosztását is nagyon köszönjük! 
Kérjük, ha teheted segítsd munkánk! Három csatorna is a rendelkezésedre áll:
1.: Utalás a saját netbankodból
Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért
11743002-20194468-00000000

2.: Bankkártyás adomány küldése

Telefonszám: 13600
Hívás után a 41-es kódot szükséges megadni
(1 hívás = 500.- Ft adomány)