Ismét egy olyan család került a látókörünkbe, akik nem mindennapi életet élnek. Két autizmusban érintett gyermeket nevelnek a szülők, s most idén augusztusban jött ráadásként a leukémia. Szinte három háztartást kell most vezessenek. Nem is csűrjük-csavarjuk a szót, az édesanya az alábbiak szerint mutatja be történetüket.
Minden betegnél, Zsombornál is adott a célzott adományküldés lehetősége. Adatok a bejegyzés alján.
“A segítségüket szeretném kérni. Kisfiamnak transzplantációra lesz szüksége. Zsombor 7 éves autizmusban érintett kisfiú. Július utolsó hetében többször hasfájásra és fáradtságra panaszkodott. Nem volt étvágya sem, és nagyon sápadt lett. Testén lila és fekete foltok jelentek meg. Augusztus elején elvittem a házi gyermekorvoshoz, mert a foltok jöttek sorra és nem volt rá magyarázat. Kértek neki egy teljes labort, még aznap délután jött a telefon, hogy baj van és jelentkezzünk a Tűzoltó utcai Gyermekkórházban. Másnap reggel fel is került a hematológiára, mert az orvosok a tünetei és a laboreredmények alapján leukémiára gyanakodtak. Az első csontvelő mintavételből a gyanú beigazolódott. Zsombort azóta, immáron több, mint 15 hete kezelik a hematológián. Sok kemoterápiás kezelésen van már túl, viszont a daganatos sejtek nem csökkentek le időben, ezért transzplantációra lesz szükség.
Zsombornak van egy kissebb testvére Csongor, aki szintén autizmusban érintett.
Csongorra a mama vigyáz, mert Apa sokat van távol otthonról a munkája miatt, én pedig folyamatosan Zsombor mellett vagyok a kórházban. Apának egyedül kell előteremtenie mindent amire szükségünk van. Jelenleg három “háztartást” vezetünk. A mamáék otthon, nekünk minden amire a kórházban szükségünk van, és apa, aki kamionsofőr. A fiúk autizmusa miatt amúgy is nagy anyagi teher nehezedett a családra a különböző fejlesztések miatt, emellett az én keresetem kiesett, mivel nem tudtam a fiúk mellett dolgozni járni. Apa erején felül teljesít évek óta, hogy mindenünk meglegyen, viszont ezt nem fogja tudni egyedül megoldani. Kérem segítsenek, hogy Zsombornak meg tudjuk teremteni a megfelelő körülményeket mire haza jöhet majd a kórházból. Ha 1-3 héten belül találnak donort, akkor januárban vesz át minket a Szent László Kórház.”
Kérjük, ha teheted segíts munkánk! Három csatorna is a rendelkezésedre áll:
1.: Utalás a saját netbankodból
Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért
11743002-20194468-00000000

2.: Bankkártyás adomány küldése

Telefonszám: 13600
Hívás után a 41-es kódot szükséges megadni
(1 hívás = 500.- Ft adomány)