Krisztián 2020 december idusán került áthelyezésre a Kaposi Mór Oktatókórházból a PTE Idegsebészeti Klinikára. Nyakfájdalommal és mind a négy végtagi izomgyengeséggel kezdődött kálváriája a 17 éves fiatalembernek.

Koponya és teljes gerinc MR vizsgálaton esett át, akut idegsebészeti műtétre volt szükség, ezt végezték Pécsett. Mintát is vettek, ami sajnos Ewing-sarcomát igazolt vissza. Tíz hónapig tartott kemoterápia, majd onkológiai kezelése lezárult.

Tavaly szeptemberben hirtelen kezdődő végtag fájdalom alakult ki nála, járás zavar, s ugyancsak hasonló izomgyengeség, mint korábban. Felvételre került a pécsi klinikára ismét, azonnali gerinc MR vizsgálatot végeztek, ami lokális recidivát a panaszok hátterében nem azonosított. Thrombocytopénia miatt csontvelővizsgálat történt, ami akut leukémiát igazolt. Krisztián testvére HLA identikus, így idegen donoros transzplantációja tervezett. Jelenleg a Dél-pesti Centrumkórházban kezelik, itt lesz az átültetés is.

Krisztián édesapja nem vesz részt az életünkben. -írja az édesanya levelében. Az is kiderül az írásból, hogy Krisztiánnak két lánytestvére is van, akik közül az idősebb nemsokára kétszeres anyuka lesz. A másik testvér még iskolába jár, jelenleg a nővére vigyáz őrá is. Az anyuka folyamatosan Krisztiánnal van, dolgozni ezáltal nem tud visszamenni. Önkormányzati házban élnek, a rezsiköltségeket is nehezen tudják fizetni, ehhez nyújtottunk most részükre támogatást.

Sok erőt kívánunk a transzplantációhoz, jó kezekben vagy Krisztián!

Kérjük, ha teheted segítsd munkánk!
1: ADÓ 1 % FELAJÁNLÁS:
Adószámunk: 18142842-1-14
Link a felajánláshoz: ide kattintva érhető el
2: UTALÁS SAJÁT NETBANKODBÓL:
Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány
11743002-20194468-00000000
3: GYORS BANKKÁRTYÁS ADOMÁNY:
Link a bankkártyás adományozáshoz ide kattintva érhető el
4: ADOMÁNYVONAL, MELLYEL 500.- FT-TAL SEGÍTESZ EGY TELEFONHÍVÁSSAL:
Telefonszám: 13600
Hívás után a 41-es kódszámot szükséges megadni.
KÖSZÖNJÜK MINDEN BETEG NEVÉBEN A SEGÍTSÉGET!
Facebook oldalunkat ide kattintva találod.