A végrendelkezés egyfajta megnyugvás

Hagyaték

Egy bizonyos kor felett egyre többünkben felmerül az elmúlás gondolata.

Ez, a világ rendje!

Születünk, és meghalunk. Mindennek van ellentetje, a születésé így az elhalálozás, egy körforgásban élünk. Nehéz téma, de van az az élethelyzet, az az életciklus, amikor már jólesik erről beszélni valakinek, megbeszélni, átbeszélni, s már saját maga az ember kezdeményezi az ilyen jellegű párbeszédet. Optimális esetben ez a családon belül kell, hogy lezajlódjon, de nem feltétlen adatik meg ez a lehetőség mindenkinek.

Többen vannak, akik eltemették már szüleiket, férj-feleség, gyermek, társ nélkül élnek magányosan, leginkább nekik szól ez az oldal. Természetesen a tartalmát mindenki megismerheti, s a kellő időben, alkalomadtán bárki élhet a lehetőséggel, aki úgy gondolja. A döntés mindenkinek a sajátja, ráhatás, befolyásoltság nélkül!

Az ember lelki békéje talán idős korára a legfontosabb, s sokan éppen ezért élnek, élünk a végrendelkezés lehetőségével, ez úgymond egy megnyugvás, ha tudjuk, hogy az a földi jóság, a javak, amiket éltünkben teremtettünk, oda kerülnek, ahová azt mi szánjuk, adott esetben olyan eszméket, célokat szolgálnak, ami mellett mi magunk is kiálltunk, vagy szimpatizáltunk vele.

Örökhagyóként bárkinek lehetősége van örökösként, részörökösként megjelölnie Alapítványunkat, így támogatva a leukémiás, rosszindulatú vérképzőszervi megbetegedésben, csontvelő-transzplantációban érintett magyar családokat.

Amennyiben úgy dönt, hogy végrendeletet, végrendelkezést készít, és Alapítványunkat szeretné megjelölni örökösnek, részörökösnek, úgy azt javasoljuk, keressen fel ezzel kapcsolatban egy közjegyzőt, aki szakszerű felvilágosítást tud adni, illetve el is tud járni teljes körűen az ügyben.

Ha egy mód van rá, kérjük tájékoztasson minket is a dologról.

Elérhetőségeink:
telefonszám: 06204814923
e-mail: info@tegyunkleukemia.hu
postacím: Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány 7584 Babócsa Rinya utca 93.

Adataink, amiket a végrendelkezés elkészítéséhez szükséges lesz megadni, amennyiben úgy dönt, hogy vagyonát/ingóságát/ingatlanját, vagy annak egy részét Alapítványunkra hagyná, segítve ezzel céljaink megvalósítását:

Pontos név: Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány
Székhely: 7584 Babócsa Rinya utca 93.
Adószám: 18142842-1-14
Bírósági bejegyzési szám: PK.60.128/2010/2./I.
Nyilvántartási szám: 14-01-0003268
(Kuratóriumi elnök: Bajzát Krisztián, telefonos elérhetőség: +36204814923)

Reményik Sándor:
Végrendelet

 

Fáradtságom adom az esti árnynak,
Színeimet vissza a szivárványnak.

 

Megnyugvásom a tiszta, csöndes égnek,
Mosolygásom az őszi verőfénynek.

 

Sok sötét titkom rábízom a szélre,
Semmit se várva és semmit se kérve.

 

Kik üldöztek át tüskén, vad bozóton:
Kétségeim az örvényekbe szórom.

 

A holtom után ne keressetek,
Leszek sehol- és mindenütt leszek.