IDÉN AZ ADÓ 1%-OS RENDELKEZÉSI IDŐSZAK 2023 MÁJUS 23.-ÁN ÉJFÉLKOR VÉGET ÉRT

A felajánlásokról az információt szeptember 15-én megtudtuk, idén 1266 fő rendelkezett úgy a személyi jövedelemadójának 1 százalékáról, hogy rajtunk keresztül juttatja azt el a leukémiás betegek részére. Ez konkrétan 5.642.279.- Ft közvetlen támogatást jelent a rosszindulatú vérképzőszervi, csontvelő-transzplantált betegeknek.

Következő felajánlási időszak 2024 január elejétől lesz aktuális. Számítunk RÁD, addig is, amennyiben szimpatikus munkánk, három más csatorna is rendelkezésedre áll, ezekről információt a “TÁMOGATÓ CSATORNÁK” gombra kattintva kapsz.

Még eddig ajánlhatod fel:

Leukémiás betegeknek segítesz most kiadás nélkül,

adó 1% felajánlásoddal! 

Adó 1% felajánlásoddal közvetlen segítséget tudunk nyújtani a leukémiával küzdő betegeknek, az érintett családoknak.
Betegeink mindegyike hosszas hónapokat tölt kórházban, szövődmény esetén nem ritka, hogy ez egy évre, akár évekre is kiterjed! Gyermek beteg esetén valamely szülő mindig a beteg gyermeke mellett van, így kiesik a munkából, felnőtt beteg esetén pedig maga az érintett munkaképtelen, így a család anyagi helyzete, teljesen felborul. Egy hirtelen jött betegség, az ezzel járó hirtelen megváltozott élethelyzet bizony képes felborítani, romba dönteni egy addig stabil egzisztenciát! Mi ott vagyunk a beteg mellett egészen a diagnosztizálástól, az aktív kezelések, de a rehabilitáció idején is! A gyermekek mellett a felnőtt betegeknek is segítséget nyújtunk! Anyukáknak-Apukáknak, akik küzdenek az életükért!

ADÓ 1%:

felajánlásához az alábbi adatokra lesz szükséged:

Adószámunk:

18142842-1-14

Név (Ezt igazából beilleszti a rendszer magától, ha beírod az adószámunk.):

Tegyünk A Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány

ADÓ +1%:

A felajánlásához, ami az egyházaké, technikai számot fog kérni a felület.

A plusz 1%-ot nekünk nem, csak valamely egyháznak, vagy a Nemzeti tehetségprogramnak tudod felajánlani. Ha tavaly rendelkeztél egy általad kiválasztott egyház részére, és idén is nekik adnád a +1%-od, hagyd üresen a plusz 1% rubrikát. A technikai számokat ide kattintva tudod megnézni.

Miért rendelkezz az adód 1%-áról?

Mert az adó 1%-od felajánlásával úgy segítesz, hogy az Neked egyetlen plusz filléredbe sem kerül! Ráadásul csupán cirka 4 perc a nyilatkozat beadása! Ha nem teszel nyilatkozatot, akkor ez a pénz elvész!
Mi már tudjuk mivel jár ez a megbetegedés, Alapítványunk képviselője 2007-ben átesett egy csontvelő-átültetésen. Azért jöttünk létre, hogy közvetlen segítséget nyújtsunk a leukémiával küzdő betegeknek.

EREDMÉNYEINK SZÁMOKBAN

éve a leukémiás betegekért

forint közvetlen betegtámogatás mióta létezünk

forint közvetlen családtámogatásra 2023-ban

Dönts az 1%-odról!

Neked kell rendelkezned akkor is, ha a NAV készíti az adóbevallásod!

Már várja a NAV mindenkitől a döntést, Tőled is, hogy kinek adod adód 1%-át!

Hasonlóan a korábbi évekhez, idén is sokaknak megkönnyíti az életét, s elkészíti adóbevallását a NAV. Viszont, az adó 1% felől mindenkinek személy szerint saját magának KELL RENDELKEZNIE! Ez független a bevallástól, TEDD MEG MOST!

ADÓSZÁMUNK: 18142842-1-14

Csupán az adószámunkra lesz szükséged. Ha most kimásolod, a Rendelkezem gombra kattintás után csak be kell illeszd! Nagyjából 4 perc a teljes művelet. Kattints a Rendelkezem gombra, majd ügyfélkapus bejelentkezés után ott is vagy a felületen.

Hogyan tudsz rendelkezni az adód 1%-áról?

Ügyfélkapun keresztül

Készítettünk Neked segítségként a felajánlás menetéről egy videós segítséget, kattints ide a videó megtekintéséhez.

1. Először is keresd fel a NAV e-SZJA oldalát itt.

2. Kattints az oldal jobb felén a BELÉPÉS gombra.

3. Kattints az ÜGYFÉLKAPU gombra, s add meg a belépéshez szükséges adataid.

4. Bejelentkezés után megjelenik az adóbevallás ellenőrzésére és az adó 1+1 százalékos nyilatkozat leadására szolgáló felület. Kattints a jobb oldalon lévő, lila hátterű NYILATKOZOM gombra, s onnantól kezdve már mindent egyértelműen látni fogsz.

5. ADÓSZÁMUNK: 18142842-1-14 Ha még nincs ügyfélkapud, de szeretnél, itt tudsz regisztrálni.

(Amennyiben a plusz 1%-odról is szeretnél rendelkezni, amit a Nemzeti Tehetségprogram feladataira ajánlhatsz fel, vagy valamely egyháznak, úgy a hozzájuk tartozó technikai számokat innen tudod letölteni.)

Papíralapon, postai úton

1.Nyomtasd ki rendelkező nyilatkozatunkat, amit ide kattintva tudsz elérni.
2.Töltsd ki a nyilatkozatot!
Kitöltés lépései:
Felső rész: Ide a Te adataid szükségesek.
Ha beikszeled a felső rész jobb alsó sarkában lévő négyzetet, úgy hozzájárulsz ahhoz, hogy a NAV kiadja nekünk adataid. Ennek annyiban van jelentősége, hogyha megkapjuk az adataid, akkor egy köszönő e-mail -t tudunk részedre küldeni, megköszönve felajánlásod, s tájékoztatásul meg tudjuk küldeni, mire fordítottuk az általad felajánlott 1% összegét.
Középső rész: A kedvezményezett, azaz a mi adószámunk már szerepel a lapon!

Alsó rész: A kedvezményezett technikai számot (4 darab) akkor kell kitölteni, hogyha a Nemzeti Tehetségprogram feladataira, vagy valamely egyház részére szeretnéd eljuttatni a plusz 1 %-od. Az egyházak listáját, illetve a hozzájuk rendelt technikai számot innen tudod letölteni.
3. Vidd be személyesen a lakóhelyed szerinti illetékes NAV hivatalba, vagy tedd borítékba a kitöltött rendelkező nyilatkozatot, s add fel postán!
A borítékra a feladóhoz írd rá neved, állandó lakhelyed, adóazonosító jeled, illetve ne feledd, a boríték leragasztása után a hátoldalát alá kell úgy írnod, hogy aláírásod keresztül haladjon a ragasztási sávon! Csakis így érvényes a rendelkezés! A címzetthez az állandó lakóhelyed szerinti illetékes NAV kirendeltség címét kell beírdd! A hivatal címeit, azon belül a megyédhez rendelt NAV postacímeket itt találod.
(Ügyfélszolgálati kereső…konkrét ügyben szeretnék eljárni…gördítsd le a listát…1+1% rendelkező nyilatkozatok átvétele.)
Fontos!
Ha a technikai számot nem töltöd ki, attól még érvényes az 1%-os nyilatkozatod, csak ebben az esetben a plusz 1%-od nem kapja meg egy egyház sem! Amennyiben kitöltöd az alsó négy rubrikát, úgy rendelkezel a plusz 1%-odról is, amit egyházaknak ajánlhatsz fel! A plusz 1% nem lehet a miénk! 

Ügyfélkapun keresztül történő felajánlás

Készítettünk Neked segítségként a felajánlás menetéről egy videós segítséget.

Megmutatjuk,

mire használjuk az 1%-od.

Átláthatóan!

A családoknak pénzbeli, és tárgyi támogatást nyújtunk! Elsődleges cél az otthoni megfelelő higiénés körülmények, a fél steril szoba kialakítása, hogy a beteg a kemoterápiás kezelésekről, transzplantációjáról hazaérkezve ne kapjon el semmilyen fertőzést, ami az Ő immunszupresszált állapotában különböző infekciót okozhat, ismételt kórházi kezelést igényelhet, legrosszabb esetben tragédiához vezethet. Emellett támogatjuk a családok utazási költségeit, élelmiszer és fertőtlenítőszer vásárlásait, rezsiköltségeik kifizetését, esetenként tűzifa vásárlását, a kórházban töltött mindennapokat. Emellett táboroztatunk, gyermek és Mikulás napot, közösségi programokat szervezünk. 

Beszámolóink az 1% felhasználásáról:

 Dokumentumok 

 

 

 

Őssejt donáció

Hogyan tudsz még segíteni?

Jelentkezz csontvelő donornak!

Te véradó vagy? Arra gondoltál már, hogy jelentkezz csontvelő-donornak is? Hallottál a dolog fontosságáról, ismered az eljárást, vagy szeretnél róla többet tudni? Jó helyen jársz!

Legyél véradó!

A segítségnek számos formája van! Mindenekelőtt kérünk, légy rendszeres véradó! A leukémia kezelésére használt gyógyszerek a csontvelő működését gátolják, így a kezelés során a vérsejteket, amelyek a csontvelőben termelődnének, folyamatosan pótolni kell. A gyógyulás hosszú hónapokig tart, ez idő alatt a betegnek rendszeresen szüksége van vérkészítményekre.

Magán adományokkal

Átutalással, tárgyi adományokkal, csekk befizetéssel, adományvonalon keresztül, Facebook kampányaink népszerűsítésével. Bárhogyan, bármikor, bárhol. Köszönjük neked!

Céges adományokkal

Cégként átutalással, online adományozással vagy tárgyi adományokkal. 

Az adományokról az érvényben lévő jogszabályoknak megfelelően közhasznú alapítványunk lévén igazolást adunk, melynek alapján a vonatkozó adótörvények szerint adókedvezményt vehettek igénybe.

Mi az a leukémia?

A leukémia (fehérvérűség) a rosszindulatú rákos megbetegedések azon formája, amely a vérképző sejtekből indul ki. A leukémia a csontvelőben lévő éretlen és érettebb vérképző sejtek szabályozás alól kiszabadult, féktelen szaporodásának eredménye. A felszaporodott sejtek amellett, hogy kitöltik a csontvelőt, többnyire a vérpályába is belépnek és a perifériás vérkeringésben is tömegesen megjelennek.

Sikertörténetek, támogatások

Olvasd el a történeteket, és cselekedj most! Napi hírek Facebook oldalunkon.

BAJZÁT KRISZTIÁN

BAJZÁT KRISZTIÁN

Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány elnöke

“Bajzát Krisztián vagyok, egy csontvelőtranszplantált negyvenes éveiben járó fiatalember, a Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány kuratóriumi elnöke.
Hosszú út vezetett idáig, mely nagyon göröngyös, tele hullámvölgyekkel, dombokkal, lejtőkkel. 2005-ben diagnosztizálták betegségem, 2007-ben volt a csontvelő-transzplantáció, majd jött az évekig tartó harc a szövődmények, a GVHD ellen. Hosszú-hosszú 5 év volt a gyógyulás. 
A Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány nem hiába jött létre! Én a nevem, az arcom, a teljes énem adom hozzá, 0-24 óráig, mindig, bármikor…ameddig élek!
Aki szeretné segíteni munkánkat, hogy minél több betegnek tudjunk ezáltal mi is segíteni, kérjük éljen a lehetőséggel! Minden, a betegeinkhez vezető csatornát itt megtaláltok.”
B. Vajk

B. Vajk

16 éves

Vajkot 2013 óta ismerjük, ekkor került a látókörünkbe az anno 6 éves kisfiú, akinél akut leukémiát diagnosztizáltak. Onnantól kezdve élet-halál harcot vívott a család! Többször támogattuk őket, emlékszünk volt időszak, amikor még gépi lélegeztetésre is szorult Vajk. A kisfiúból azóta nagyfiú lett, egy fess fiatalember, aki szerencsére jó egészségnek örvend! A fotó akkor készült, amikor kézhezkapta a támogatásunkból vásárolt új iskolatáska-tolltartó-tornazsák szettjét! Jordan-Jordan-Jordan, ha jól látjuk kosárlabdás lesz a gyerek!
Arra tessék ám majd kérjük figyelni, ilyen szép táskába jó jegyek is dukálnak! Vigyázz magadra nagyfiú, találkozunk jövőre is az alapítványos táborban! Kíváncsian fogjuk várni, s hallgatni, milyen iskolai csínyekről, élményekről fogsz beszámolni! 

Ments életeket, csatlakozz hozzánk!

CSELEKEDJ MOST!

Adó 1%-od felajánlása mellett van lehetőséged azonnal cselekedni is!

A NAGY HARCOKAT SOKSZOR KISGYEREKEK VÍVJÁK!

A nagy harcokat sokszor kisgyerekek vívják, nekünk felnőtteknek pedig az a dolgunk, hogy segítsük őket a leukémiával való küzdelemben, hogy egyszer ők is egészséges anyukák, apukák, nagyszülők lehessenek!

Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány