A LEUKÉMIÁS BETEGEK ADÓSZÁMA: 18142842-1-14

Az adó 1% felajánlására immáron mindenkinek ismét lehetősége nyílt, már elérhető online.

Határidő: május 20-a. Az 1%-ról nyilatkozni a bevallástól teljesen független időpontban is lehet, így érdemes minél előbb megtenni!

FIGYELEM, NAGYON FONTOS INFORMÁCIÓ: Az SZJA törvény változása ellenére a 25 év alattiaknak és a gyermeket nevelő szülőknek is lesz adó 1%-a! Ezt nem a Te zsebedből adod oda, nem tőled fogják levonni, a NAV fogja kifizetni! Neked csak egy dolgod van, hogy kijelöld, kinek utaljanak ki annyi pénzt, amennyi a Te 1%-od lett volna.

Ezúton is köszönjük minden adózónak a felajánlást, akik 2022-ben úgy rendelkeznek, hogy rajtunk keresztül juttatják el adóforintjaikat a leukémiás megbetegedésben érintett családoknak!

Stop leukémia!

ADÓSZÁMUNK:

18142842-1-14

 

Rendelkezz adód 1%-a felől úgy, hogy annak összegét rajtunk keresztül közvetlenül egy leukémiában, csontvelő-transzplantációban érintett család kapja meg!

Miért rendelkezz az adód 1%-áról?

Mert az adó 1%-od felajánlásával úgy segítesz, hogy az Neked egyetlen plusz filléredbe sem kerül! Ráadásul csupán pár percedbe kerül az egész! Ha nem teszel nyilatkozatot, akkor ez a pénz elvész!

EREDMÉNYEINK SZÁMOKBAN

év

támogató

forint közvetlen betegtámogatás

Ügyfélkapun keresztül történő felajánlás

Készítettünk Neked segítségként a felajánlás menetéről egy videós segítséget.

Hogyan tudsz rendelkezni az adód 1%-áról?

Ügyfélkapun keresztül

Készítettünk Neked segítségként a felajánlás menetéről egy videós segítséget, kattints ide a videó megtekintéséhez.

1. Először is keresd fel a NAV e-SZJA oldalát itt.

2. Kattints az oldal jobb felén a BELÉPÉS gombra.

3. Kattints az ÜGYFÉLKAPU gombra, s add meg a belépéshez szükséges adataid.

4. Bejelentkezés után megjelenik az adóbevallás ellenőrzésére és az adó 1+1 százalékos nyilatkozat leadására szolgáló felület. Kattints a jobb oldalon lévő, lila hátterű NYILATKOZOM gombra, s onnantól kezdve már mindent egyértelműen látni fogsz.

5. ADÓSZÁMUNK: 18142842-1-14 Ha még nincs ügyfélkapud, de szeretnél, itt tudsz regisztrálni.

(Amennyiben a plusz 1%-odról is szeretnél rendelkezni, amit a Nemzeti Tehetségprogram feladataira ajánlhatsz fel, vagy valamely egyháznak, úgy a hozzájuk tartozó technikai számokat innen tudod letölteni.)

Papíralapon, postai úton

1.Nyomtasd ki rendelkező nyilatkozatunkat, amit ide kattintva tudsz elérni.
2.Töltsd ki a nyilatkozatot!
Kitöltés lépései:
Felső rész: Ide a Te adataid szükségesek.
Ha beikszeled a felső rész jobb alsó sarkában lévő négyzetet, úgy hozzájárulsz ahhoz, hogy a NAV kiadja nekünk adataid. Ennek annyiban van jelentősége, hogyha megkapjuk az adataid, akkor egy köszönő e-mail -t tudunk részedre küldeni, megköszönve felajánlásod, s tájékoztatásul meg tudjuk küldeni, mire fordítottuk az általad felajánlott 1% összegét.
Középső rész: A kedvezményezett, azaz a mi adószámunk már szerepel a lapon!

Alsó rész: A kedvezményezett technikai számot (4 darab) akkor kell kitölteni, hogyha a Nemzeti Tehetségprogram feladataira, vagy valamely egyház részére szeretnéd eljuttatni a plusz 1 %-od. Az egyházak listáját, illetve a hozzájuk rendelt technikai számot innen tudod letölteni.
3. Vidd be személyesen a lakóhelyed szerinti illetékes NAV hivatalba, vagy tedd borítékba a kitöltött rendelkező nyilatkozatot, s add fel postán!
A borítékra a feladóhoz írd rá neved, állandó lakhelyed, adóazonosító jeled, illetve ne feledd, a boríték leragasztása után a hátoldalát alá kell úgy írnod, hogy aláírásod keresztül haladjon a ragasztási sávon! Csakis így érvényes a rendelkezés! A címzetthez az állandó lakóhelyed szerinti illetékes NAV kirendeltség címét kell beírdd! A hivatal címeit, azon belül a megyédhez rendelt NAV postacímeket itt találod.
(Ügyfélszolgálati kereső…konkrét ügyben szeretnék eljárni…gördítsd le a listát…1+1% rendelkező nyilatkozatok átvétele.)
Fontos!
Ha a technikai számot nem töltöd ki, attól még érvényes az 1%-os nyilatkozatod, csak ebben az esetben a plusz 1%-od nem kapja meg egy egyház sem! Amennyiben kitöltöd az alsó négy rubrikát, úgy rendelkezel a plusz 1%-odról is, amit a kiemelt költségvetési előirányzatnak, (2022-ben a Nemzeti Tehetségprogram feladataira), vagy egyházaknak ajánlhatsz fel! A plusz 1% nem lehet a miénk! 

Dönts az 1%-odról!

Neked kell rendelkezned!

A NAV hasonlóan a tavalyi évekhez, idén is sokaknak megkönnyíti az életét, s elkészíti a bevallását. Viszont, az adó 1% felől mindenkinek személy szerint saját magának KELL RENDELKEZNIE! Azaz abban az esetben is, amennyiben a NAV, és abban az esetben is, amennyiben a munkáltató készíti el az adóbevallásod, NEKED KELL rendelkezned a már befizetett adód 1%-a felől! A munkáltatód és a NAV sem töltheti ki ezen részét bevallásodnak, NEKED KELL DÖNTENED 1%-od sorsa felől. FIGYELEM, NAGYON FONTOS INFORMÁCIÓ: Az SZJA törvény változása ellenére a 25 év alattiaknak és a gyermeket nevelő szülőknek is lesz adó 1%-a! Ezt nem a Te zsebedből adod oda, nem tőled fogják levonni, a NAV fogja kifizetni! Neked csak egy dolgod van, hogy kijelöld, kinek utaljanak ki annyi pénzt, amennyi a Te 1% lett volna.

Hogyan tudsz még segíteni?

Jelentkezz csontvelő donornak!

Te véradó vagy? Arra gondoltál már, hogy jelentkezz csontvelő-donornak is? Hallottál a dolog fontosságáról, ismered az eljárást, vagy szeretnél róla többet tudni? Jó helyen jársz!

Legyél véradó!

A segítségnek számos formája van! Mindenekelőtt kérünk, légy rendszeres véradó! A leukémia kezelésére használt gyógyszerek a csontvelő működését gátolják, így a kezelés során a vérsejteket, amelyek a csontvelőben termelődnének, folyamatosan pótolni kell. A gyógyulás hosszú hónapokig tart, ez idő alatt a betegnek rendszeresen szüksége van vérkészítményekre.

Magán adományokkal

Átutalással, tárgyi adományokkal, csekk befizetéssel, adományvonalon keresztül, Facebook kampányaink népszerűsítésével. Bárhogyan, bármikor, bárhol. Köszönjük neked!

Céges adományokkal

Cégként átutalással, online adományozással vagy tárgyi adományokkal. 

Az adományokról az érvényben lévő jogszabályoknak megfelelően közhasznú alapítványunk lévén igazolást adunk, melynek alapján a vonatkozó adótörvények szerint adókedvezményt vehettek igénybe.

Mi az a leukémia?

A leukémia (fehérvérűség) a rosszindulatú rákos megbetegedések azon formája, amely a vérképző sejtekből indul ki. A leukémia a csontvelőben lévő éretlen és érettebb vérképző sejtek szabályozás alól kiszabadult, féktelen szaporodásának eredménye. A felszaporodott sejtek amellett, hogy kitöltik a csontvelőt, többnyire a vérpályába is belépnek és a perifériás vérkeringésben is tömegesen megjelennek.

Sikertörténetek, támogatások

Olvasd el a történeteket, és cselekedj most!

BAJZÁT KRISZTIÁN

BAJZÁT KRISZTIÁN

Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány elnöke

“Bajzát Krisztián vagyok, egy csontvelőtranszplantált negyvenes éveiben járó fiatalember, a Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány kuratóriumi elnöke.
Hosszú út vezetett idáig, mely nagyon göröngyös, tele hullámvölgyekkel, dombokkal, lejtőkkel. 2005-ben diagnosztizálták betegségem, 2007-ben volt a csontvelő-transzplantáció, majd jött az évekig tartó harc a szövődmények, a GVHD ellen. Hosszú-hosszú 5 év volt a gyógyulás. 
A Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány nem hiába jött létre! Én a nevem, az arcom, a teljes énem adom hozzá, 0-24 óráig, mindig, bármikor…ameddig élek!
Aki szeretné segíteni munkánkat, hogy minél több betegnek tudjunk ezáltal mi is segíteni, kérjük éljen a lehetőséggel! Minden, a betegeinkhez vezető csatornát itt megtaláltok.”
2007
B. Vajk

B. Vajk

14 éves

Vajkot 2013 óta ismerjük, ekkor került a látókörünkbe az anno 6 éves kisfiú, akinél akut leukémiát diagnosztizáltak. Onnantól kezdve élet-halál harcot vívott a család! Többször támogattuk őket, emlékszünk volt időszak, amikor még gépi lélegeztetésre is szorult Vajk. A kisfiúból azóta nagyfiú lett, egy fess fiatalember, aki szerencsére jó egészségnek örvend! A fotó akkor készült, amikor kézhezkapta a támogatásunkból vásárolt új iskolatáska-tolltartó-tornazsák szettjét! Jordan-Jordan-Jordan, ha jól látjuk kosárlabdás lesz a gyerek! 
Arra tessék ám majd kérjük figyelni, ilyen szép táskába jó jegyek is dukálnak! Vigyázz magadra nagyfiú, találkozunk jövőre is az alapítványos táborban! Kíváncsian fogjuk várni, s hallgatni, milyen iskolai csínyekről, élményekről fogsz beszámolni! 
2013

Ments életeket, csatlakozz közösségünkhöz!

CSELEKEDJ MOST!

Adó 1%-od felajánlása mellett van lehetőséged azonnal cselekedni is!

A NAGY HARCOKAT SOKSZOR KISGYEREKEK VÍVJÁK!

A nagy harcokat sokszor kisgyerekek vívják, nekünk felnőtteknek pedig az a dolgunk, hogy segítsük őket a leukémiával való küzdelemben, hogy egyszer ők is egészséges anyukák, apukák, nagyszülők lehessenek!

Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány