Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány
Bankszámlaszám: 11743002-20194468-00000000 vagy 16200106-11574312-00000000 Bírósági bejegyzés száma: Pk.60.128/2010/2./I. szám
Szlogen

Zsigmond szilveszter napján kapott új életet

Zsigmond egész biztosan elmondhatja magáról, hogy új év, új élet, új remények. Szilveszter napján kapta ugyanis meg édesapja őssejtjeit, amik most már az ő vérének, azon belül is alakos elemeinek képzői. Nem volt zökkenőmentes a fiatalember kezelése, nagy általánosságban egy krónikus leukémiát szájon át szedhető gyógyszeres kezeléssel kordában lehet tartani, ez Zsigmond esetében nem így volt, szükséges volt transzplantációját tervezni. A kemoterápiás kezelések alatt egyéb szövődmények miatt intenzív osztályra került a beteg, majd később az első transzplantációja sem járt sikerrel, a donor őssejtek kilökődtek, ezután kerülhetett sor egy haploidentikus transzplantációra. A kezdetleges sikertelenségek után bízunk benne most már úgymond egyenesben Zsigmond egészsége!

A bőrén is hiperpigmentesedés látszik, ez lehet akár enyhe GVHD-s reakció kezdeti tünete is. Ha ez így van, akkor az mindenképp jó jel, az azt jelenti, szépen dolgoznak a sejtek! Ez hamarosan kiderül, rendszeres járnak ugye még kontrollra, a folyamatos vérvétel még sokáig része lesz Zsigmond mindennapjainak. Ismertük már őt korábban is, nem először támogatjuk a családot, most 50000.- Ft támogatásban részesítettük őket. Fertőtlenítőszerre, Zsigmond közvetlen közegének megfelelő higiéniájának kialakítására tudja fordítani a pénzt a család.

K Zsigmond

 

Történetük saját megfogalmazásban:

“2019 augusztusában Krónikus Myeloid Leukémiát diagnoziláltak nálam. Kemoterápiák sora várt rám. Sajnos ezek nem problémamentesen zajlottak, kétszer is tüdőgyulladást kaptam, amit az intenzív osztályon kezeltek, lélegeztető gépre kerültem. Tavaly novemberben végül sor tudott kerülni a transzplantációra, egy olaszországi donort találtak, akinek megkaphattam az őssejtjeit. Ez a beavatkozás sajnos nem volt sikeres, a donorsejtek kilökődtek. Nem volt mit tenni, transzplantálni kellett, így édesapámtól vettek le őssejtet, amit végül szilveszter napján kaptam meg. Több havi kórházlét után most itthon lábadozok.”

Mielőbbi felépülést, teljes gyógyulást kívánunk innen is! Természetesen, mint minden más esetben, most is tud bárki célzott támogatást küldeni a családnak. Az alábbi adatokkal utalt adományok teljes mértékben Zsigmondékhoz fognak kerülni:

Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány

11743002-20194468-00000000

Közlemény: Zsigmondék támogatása

Köszönjük, ha megosztod bejegyzéseinket a Facebookon is!  Itt megtalálsz minket.

...és tudod, ugye!? Adó 1% felajánlási időszak van! Megköszönjük, ha betegeink támogatására rendelkezel adódról!

Az adószám: 18142842-1-14

Info a felajánláshoz: www.tegyunkleukemia.hu/ado

vissza