Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány
Bankszámlaszám: 11743002-20194468-00000000 vagy 16200106-11574312-00000000 Bírósági bejegyzés száma: Pk.60.128/2010/2./I. szám
Szlogen

Zoltánt most transzplantálták- Csak a nyugdíjas édesanyjára számíthat segítség gyanánt

Egy transzplantált felnőtt beteg támogatásával kezdtük a hetet. Az alábbi levelet kaptuk a 41 éves nyíregyházi betegtől Zoltántól, aki idén már a 99. támogatottunk:
“2017-ben közvetlenül karácsony után derült ki, hogy Akut Myeloid Leukémiában szenvedek. Sorozatos mandulagyulladások miatt kezdtek el vizsgálni, amik antibiotikum szedése mellett is visszatértek. Év végén meg is kezdődött a kemoterápiás kezelésem a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház hematológiai osztályán, ami kisebb megszakításokkal nyolc hónapig tartott, majd a Dél-pesti Centrumkórházban idén januárban estem át csontvelő-átültetésen. A transzplantáció sikeres volt, de a kialakult mellékhatások miatt azóta is kórházban vagyok, már több, mint négy hónapja.
A táppénzes jogviszonyom a tavaly év végén lejárt, a beadott rokkant ellátási kérelmemet a szükségesnél kevesebb biztosítási idő miatt elutasították. Rendszeres jövedelmem nincs, s sajnos valószínű, hogy még egy jó ideig nem is tudok munkát vállalni. Jelenleg nyugdíjas édesanyámra támaszkodhatok, egyéb családi segítségem nincs. Sajnos a betegségemmel járó költségek (otthoni fél steril szoba kialakítása, fertőtlenítő szerek vásárlása, az átültetés miatti diéta, édesanyám utazási költségei, stb.) nagyon megterhelik az egyébként is szűkös családi kasszánkat.”
T Zoltan
Nagyon is ismerős Zoltán helyzete nekünk, sajnos több felnőtt beteg szembesül ezzel a ténnyel, hogy a rokkantosítási kérelme elutasításra kerül, mert hiába lenne meg az alapja annak az egészségi állapotot érintőileg, sajnos a bedolgozott évek száma nem éri el azt a szintet, hogy rokkantnyugdíjat tudjanak folyósítani. Mi, ami tőlünk telik megtesszük, most az otthoni megfelelő higiénés körülmények kialakítását, fertőtlenítőszer vásárlásaikat támogattuk Zoltánéknak, s ígérjük, amiben tudunk, segítjük még őket! Zoltánnak innen is jó egészséget kívánunk, szorítunk, hogy az általa csak “intelligens sejtes” kezelésnek említett eljárás meghozza a teljes gyógyulását! Keressük egymást Zoltán, ne engedjük el egymás kezét!
vissza