Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány
Bankszámlaszám: 11743002-20194468-00000000 vagy 16200106-11574312-00000000 Bírósági bejegyzés száma: Pk.60.128/2010/2./I. szám
Szlogen

Zárjuk ki a bacikat!

Mert bizony a megfelelő nyílászáró és annak tartozékai is része az otthoni fél steril szobának! 👍✌️ Nándiék otthonában folynak a munkálatok. Múlt hónap közepén kaptuk az alábbi levelet egy, a 10 éves kisfiát egyedül nevelő anyukától:

“Tisztelt Alapítvány! Kisfiamat 2017. júniusában T-sejtes lymphomával diagnosztizálták.

Egy vasárnapi napon azt vettem észre, hogy Nándi fején dudorok vannak. Nagyon megijedtem, azonnal elmentünk az orvosi ügyeletre. A doktornő azzal nyugtatott meg, hogy valószínűleg nincs semmi komolyabb probléma, de hétfőn keressük fel a körzeti orvosunkat. Másnap a gyermekorvosunk azt mondta hogy ne aggódjak, úgy véli, ezek zsírcsomók, ám érdemes volna csinálni egy vérvételt és menjünk el bőrgyógyászatra, valamint fül-orr-gégészetre is beutalót kaptunk. Mindenhol negatívak lettek a leletek, így azzal nyugtázta a dolgot, hogy majd elmúlnak a dudorok.

Ez egy csütörtöki nap volt, ám vasárnapra elmérgesedett a helyzet. Nándi füle alatt előjött két alma nagyságú daganat és a fején nemhogy elmúltak volna a csomók, hanem újabbak és újabbak jöttek elő. Visszamentünk a gyermekorvosunkhoz és kértünk tőle a Heim Pál Kórházba beutalót, mert éreztem, hogy itt nagy baj van. Ezt követően alapos kivizsgálás és biopszia műtét következett, mely kimutatta, hogy Nándi rosszindulatú daganatos beteg.

Gondoltam, hogy baj van, de nem számítottam rá, hogy ekkora. A családban senkinek nem volt ilyen típusú megbetegedése, így még nagyobb hidegzuhanyként ért. Hogyan lehetséges ez?! Az első pillanatban sokk hatása alá kerültem.

Július elején megkezdődött a kezelés. Beültették a Hickman-katétert, melyen keresztül a kemoterápiás készítményt adják. Sajnos a Hicman folyamatos gyulladásban volt majdnem az egész kezelés alatt. Kétnaponta kötözgetnem kellett, nehogy elfertőződjön.

Sajnos nem igazán volt segítségem, nem tudtam kivel megbeszélni, mi lenne a legjobb. Nándi apukájának már új családja van, így rá sem tudunk maximálisan támaszkodni. Tulajdonképpen Nándi és én egymásba kapaszkodtunk, egymásnak adjuk az erőt.

Nándi egy nagyon aktív gyerek volt, különböző foglalkozásokra járt iskolán kívül. Rendszeresen focizott és kézilabdázott is, majd egyik pillanatról a másikra elvágták a külvilágtól. A foglalkozásokat felváltották a kezelések, a folyamatos kórházi jelenlét. Lelkileg igen megterhelt minket ez az egész dolog.

A hajhullás volt talán az a pont, mikor valóban szembesültünk a betegséggel, ezt Nándi nagyon nehezen viselte. Később, mikor a szemöldöke, szempillája is kihullott, már nem fogta fel annyira tragikusan. Volt egy olyan időszak, mikor szó szerint végig hánytuk a kezeléseket és a köztes időszakokat is, előfordult hogy annyi ereje nem volt, hogy leszálljon az ágyról, ölben vittem ki, hogy hányjon, mosdatni stb... Ez odáig fokozódott, hogy Nándi nyálkahártyája már sebes volt, az orra, a szája, még a feneke is. Ez a periódust volt talán a legnehezebb. 2018. februárjában fejeztük be az akut kezelést, kemoterápiát már nem kap. A csomók eltűntek. 2018.08.07 –én voltunk MR-vizsgálaton és az eredmény igen jó volt. Eltűntek a daganatok, most már itthon az én kicsi fiam.

B Nandor (1)

Nándi fenntartó kezelést kap, ami gyógyszeres kezelésből áll és két hetente járunk folyamatos kontrollra. Sajnos a betegséggel való küzdelem mind lelkileg, mind anyagilag megterhelt minket. Az összes tartalékunkat feléltük. Közeleg a tél és a Nándi szobájában a nyílászárók nagyon rossz állapotban vannak, melynek cseréjét sajnos egyedüli keresőként nem tudom finanszírozni.”

Természetesen a támogatást kérő levél elolvasása után azonnal hívtuk az édesanyát, kértünk egy pici türelmet, s pár nap múlva utaltuk is támogatásunk, hogy meg tudják rendelni az ablakcserét Nándi szobájában!

B Nandor Uj Ablak

Most is épp egy ablakfelújításon tevékenykedünk egy másik felnőtt betegünknél, az ő esetükben magát a nyílászárókat nem kell cserélni, ott a régi redőnyök vannak nagyon vacak állapotban, így azzal kezdeni kell valamit. Természetesen amennyiben kapunk majd a családtól fotót, jönni fogunk a képekkel a munkálatokról! Nándiékat innen is üdvözöljük, legyél mindig makkegészséges nagyfiú!

vissza