Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány
Bankszámlaszám: 11743002-20194468-00000000 vagy 16200106-11574312-00000000 Bírósági bejegyzés száma: Pk.60.128/2010/2./I. szám
Szlogen

Viktorka története egy ártatlan eleséssel kezdődött

Olyan csúnya fekélyes sebet még nem láttunk soha, mint amit a közelmúltban küldött nekünk át Viktor anyukája. Valahogy a kis mellkasába beültetett port alá kiszivárgott a citosztatikum, amiről ugye senki nem tudott, sosem fordult még talán elő ilyen, mi legalábbis még a kilenc év alatt sosem hallottunk ilyenről...Szóval Viktorka fájlalta, panaszkodott, egy hét után úgy döntöttek az orvosok, hogy kiveszik a portot, ekkor szembesültek a csúnya, elharapózó sebbel. (Egy ilyen portachat kanül egyébként rendszerint hónapokig bent van a betegek mellkasában...https://hu.wikipedia.org/wiki/Port_(orvosi) ) Természetesen a műtéti eljárás keretein belül azonnal kitisztították, fertőtlenítették a sebet, egy szívó készülék került a helyére, ami 17 napig rajta volt, ez nyilván a sebtisztításban játszott fontos szerepet, mára szerencsére a seb szépen begyógyult, túl van a kellemetlen nehézségen a kisfiú.

V Viktor (1)

Viktor leukémiájának diagnosztizálását egy asszisztens hölgynek köszönheti. A szülők arra lettek figyelmesek, hogy többször elesett, majd utána nem akart járni sem a fiúcska. Elvitték röntgenre, hogy nem e az eséstől lett valami baja, a képalkotó berendezés semmi kórosat nem mutatott ki, ortopédián kötöttek ki, majd onnan beutalták őket Nyíregyházára, ahol különböző vizsgálatoknak vetették alá a kisfiút. Ott annyit mondtak a szülőknek, hogy a 3 éves Viktor egy 2 éves gyerkőc szintjén van, továbbfejlesztésre szorul.
"Két hónap múlva ápolási segély miatt visszamentünk Nyíregyházára, ahol az asszisztens sápadtnak találta, vetetett vért, amiből kiderült a leukémia."
Még aznap Debrecenbe vitte Viktorkáékat a mentő, azonnali vérpótlásra szorult. A többit ugye a bevezetőből tudjátok, zajlanak a kemoterápiás kezelések, épp ma van Viktor kontrollvizsgálaton, -bízunk benne jók lesznek az eredmények-, aztán pici szünet, otthoni "töltődés" után ismét indul a következő blokk. Az orvosok csak jóval biztatják a szülőket, már az első kezelés után remisszióba került a betegség, ami amúgy 85 %-ban volt jelen a kiderülésekor.
Négy kiskorú gyermeket nevel a család, múlt hónapban is, most is ment nekik a segítség az otthoni megfelelő higiénés körülmények kialakítására. Viktorékat innen is üdvözöljük!

Olvasás mellett köszönjük, ha megosztod posztunk! Aki tud, és szeretne is, ők tudják segíteni munkánk, az alábbi linken minden támogató csatornát megtaláltok, legyen szó egy egyszerű adományvonalas hívásról, utalásról, vagy bankkártyás adományozásról: /hogyan-segithet

Kellemes nyári, napsütéses napot kívánunk mindenkinek! Vigyázzatok az UV sugárzással! NAPTEJ! 😉☝️👍

vissza