Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány
Bankszámlaszám: 11743002-20194468-00000000 vagy 16200106-11574312-00000000 Bírósági bejegyzés száma: Pk.60.128/2010/2./I. szám
Szlogen

Viktor esetéből okulhatunk, mennyire fontos időközönként egy vérvétel

FIGYELEM! Többször kérdezitek, ennyire alattomos betegség a leukémia? A válasz nem általánosítható, de SOK esetben igen! Érdemes odafigyelni, mi mindig azt szoktuk mondani fél évente, de legalább évente érdemes elvégeztetni egy vérvizsgálatot! Viktorkát, ezt a mindig mosolygós 5 éves kisfiút támogattuk.
Viktor esetét az alábbiak szerint mutatja be az édesanya:
“2018 áprilisában 9 napot voltunk kisfiammal a nyíregyházi kórházban, ataxiás járása és nem érthető beszéde miatt.
Ultrahang, MR, egyéb vizsgálatok után hazaküldtek minket. Megállapították, hogy továbbfejlesztésre kell járni a gyermekemmel, mert 3 évesen csak 2 éves szinten volt.
Ügyintézők szóltak, hogy kérjek a fiamnak emelt családi pótlékot, ezért Nyíregyházára mentünk. Az asszisztens sápadtnak találta Viktorkát, ezért vérvételt kért. Egy kis idő múlva megérkezett az eredmény, amelyből leukémiát állapítottak meg! Mentővel szállították Debrecenbe, ahol az első este már vérre és trombocitára volt szükség.
Háromszor volt kisfiamnak hasnyálmirigy gyulladása, amit a citosztatikumok okoztak, s amit már nehezen visel. Idén januárban aktív kezelése befejeződött, de rendszeresen, 3-4 hetente járunk ellenőrzésekre! Nem saját autóval, 90 km-t utazunk.
A bal lábával még mindig kifelé jár. Novemberben voltunk ortopédián, ahol azt mondták nincs semmi baj, csak a bal csípő 70 fokban zár. Jelenleg gyógytornára járunk, augusztus 03-án fekszünk be rehabilitációra a kórházba.
Férjem első házasságából van négy gyerek, nekem egy, Viktorka pedig közös, összesen hat gyermeket nevelünk, ebből négyük kiskorú. Bármilyen segítséget szívesen elfogadunk, mivel nagyon nehéz anyagi helyzetben vagyunk. Szeretném kérni az Alapítvány segítségét. Előre is nagyon szépen köszönöm!”
V Viktorka
Viktorkáékat már támogattuk korábban, evidenciában tartottuk most ezt a kérésüket is, a nagy családra való tekintettel helyt adtunk neki, s lehetőségeinkhez mérten kiutaltuk támogatásunk!
Amennyiben szimpatikus neked az a családtámogató munka, amit végzünk, kérjük segítsd Alapítványunkat, ha teheted!
Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány
11743002-20194468-00000000
A megosztás ingyen van, Facebook oldalunk itt érhető el! ...és ne feledd, vérvétel legalább évente❣️
vissza