Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány
Bankszámlaszám: 11743002-20194468-00000000 vagy 16200106-11574312-00000000 Bírósági bejegyzés száma: Pk.60.128/2010/2./I. szám
Szlogen

Valentina életéért már születése után pár nappal az intenzív osztályon küzdöttek

Egy 3 éves kislányt támogattunk, akinek betegsége, egy akut leukémia, a születése utáni napokban derült ki! Öt naposan már a Tűzoltó utcai Gyermekklinika intenzív osztályán feküdt Valentina, kemoterápiás kezeléseket kellett kapjon! Fél év után kerültek át a Szent László Kórházba, mert sajnos a teljes gyógyuláshoz a csontvelő-transzplantáción keresztül vezetett az út!

A beavatkozás sikeresen megtörtént, persze nem volt zökkenőmentes, Valentinánál is voltak szövődmények. A szájnyálkahártya levált a nullás fehérvérsejtszám mellett, enni így nem tudott, sebes szájürege nagyon fájt, táplálni vénásan kellett, ráadásul amikor lekerültek a fél steril kórterembe, ott a kanül elfertőződött, így el kellett távolítani. Szerencsére ekkorra már a szájban addig kialakult sebek szépen gyógyultak, így elfogadta a cumisüveget a kis beteg. Pár hét múlva hazamehetett anya és kislánya, de sajnos ezután sem volt minden szép és jó! Tavaly szeptemberben rohamot kapott otthon a kislány, aminek a kivizsgálása azt az eredményt hozta, hogy epilepsziás lett Valentina. A legutolsó roham nagyon erős, görcsös roham volt. Kapott ugyan görcsoldó kúpot otthon a kicsi, de sajnos ez nem ért semmit, ismét kórházba kötött ki a család. A kislány jobb oldalát órákig nem tudta mozgatni, ami idővel javult ugyan, de még mindig gyógytornára kell járjanak azóta is.

Zs Valentina (1)

Az anyuka, aki egyedül neveli két gyermekét emelt családi pótlékot kap, ezen felül ápolási segély, amiből él a család. Ebből a pénzből a gyógytornát és a beszédfejlesztő foglalkozást, -mivel az is kell-, már nem tudja fizetni az édesanya. Mi most ezen foglalkozások finanszírozását vállaltuk magunkra, bízunk benne hatásosak lesznek a “külön órák”! Figyelemmel kísérjük Valentina gyógyulását, ha szükségesek lesznek még további foglalkozások is azok után, hogy elfogyott az erre a célra kiutalt támogatásuk, természetesen próbálunk majd még segíteni nekik!

Gyógyulj meg pici lány, szorítunk neked! Üdvözöljük innen is a teljes családot!

A lájkokat és megosztásokat örömmel vesszük a Facebook oldalunkon, de most, ha teheted, segíts mellette pár ezer forinttal! Idén sajnos nagyon kevés összegre rúg az adó 1%-unk, -éves szinten több, mint száz új kérelmet kapunk-, az nem sokáig fogja fedezni a támogatások összegeit, de bízunk benne sokan mellénk álltok, s segítitek az ilyen, s hasonló betegeinket, mint például Valentináék! 
Minden apró segítség most fontos, és mint látjátok jól jön, kell a családoknak a segítség! Az alábbi linkre kattintva elértek minden, a betegeinkhez vezető támogató csatornát: http://tegyunkleukemia.hu/hogyan-segithet

Kérünk szépen Titeket, próbáljatok megmozgatni minden követ, aki csak tud segítsen, mert támogatás nélkül a nekünk felajánlott adó 1% összege pár hónap alatt elfogy! Ha nem lesz ezen felül támogatottságunk, akkor tavasztól már nem tudjuk teljesíteni a kérelmeket! Eddig ilyen még nálunk nem fordult elő, egyetlen vérképzőszervi beteg kérelmét sem utasítottuk el a nyolc év alatt, reméljük ezentúl sem lesz rá szükség! Köszönünk minden apró befizetést!

Számlaszám: 
Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány
11743002-20194468-00000000

Mi egyetlen dologgal tudjuk meghálálni adományod, folyamatosan kommunikáljuk feléd, hogy kinek tudtunk segíteni, kinek/kiknek a támogatására fordítottuk a beérkező pénzeket! ❤️✌️

vissza