Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány
Bankszámlaszám: 11743002-20194468-00000000 vagy 16200106-11574312-00000000 Bírósági bejegyzés száma: Pk.60.128/2010/2./I. szám
Szlogen

"Vakon haladunk az ismeretlen felé."- Margit immáron túl a transzplantáción

Tavaly májusban kaptuk az alábbi megható sorokat egy 20 éves fiatal hölgytől, egy akut leukémiás felnőtt beteg gyermekétől. A levélből abszolút átjött, mennyire félti édesanyját. Lehetőségeink szerint támogattuk akkor is a családot, és ment részükre most is anyagi segítség, ezúttal a rezsiköltségeik fizetéséhez járultunk hozzá.
Azóta Margit szerencsésen túl van a transzplantáción, szeptember óta otthon lábadozik. Rendszeres továbbra is a nyomon követés, épp ma is Budapestre tartanak kontroll vizsgálatokra. “Édesanyámnak az ereje is kezd szépen lassan visszatérni, egyre több mindent képes már saját maga elvégezni.”- írta a minap Margit lánya.
Ez nagyon jó hír, és minden bizonnyal ennek így is kell legyen. Időről-időre jobb lesz! Jó egészséget kívánunk innen is!
O K Margit
“Tisztelt Kuratórium! Engedjék meg, hogy megosszam önökkel történetünket. Pár hónappal ezelőtt még egy hétköznapi falusi család voltunk. Édesapám (65) nyugdíjas a kis gazdaságunkat igazgatta, korábban tüdőrákkal diagnosztizálták, amiből bár sikerül kilábalnia, munkabíró képessége jelentősen romlott. Öcsém (19) érettségiző, jómagam (20) az egyetemi első évemet taposom. Egyetlen kereső a családunkban édesanyám (56), a helyi kis posta postavezetőjeként dolgozott egészen betegsége diagnosztizálásáig.
Az év elején különös, vörös, viszkető göbök jelentek meg testén, amit mi és háziorvosunk is allergiás reakciónak gondolt, vérvételre utalták édesanyámat, hogy megállapítsák mi eredményezte ezt a reakciót. Megtörtént egyik reggel a vérvétel, azonban már aznap délben, a félkész véreredményt látva riasztották a háziorvost, hogy azonnal vegye fel a kapcsolatot a beteggel. Ezután rögtön a fehérgyarmati sürgősségi osztályon találtuk magunkat, ahol már valamilyen csomós artériagyulladásra gyanakodtak. Másnap rögtön irányítottak tovább minket a nyíregyházi hematológia osztályra. Hosszas vérvizsgálat és egyéb vizsgálatok után közölték a hírt, leukémia (amennyiben jól emlékszem, AML), rögtön kezdődtek a kezelések.
Jelenleg a harmadik széria kemoterápiát kapja édesanyám. Szerencsére állítólag olyan jól reagált a szervezete, hogy ha minden jól megy, júniusban megtörténhet az átültetés Budapesten.
Göröngyös út áll mögöttünk, és még nehezebb előttünk. Ha sikerül is az átültetés, nem tudjuk, hogyan lehetne megoldanunk a minden hetes kontrollra járást innen, vidékről. 360 km innen a főváros.
Bár nem vagyunk egyedül, családtagjaink, ismerőseink amiben tudnak, segítenek, mégis úgy gondoltam, írok Önöknek, hiszen (sajnos) Önök több ilyen és hasonló esettel találkoztak már, több tapasztalatuk van, mi csak vakon haladunk az ismeretlen felé.”
Ezúton is köszönjük szépen támogatóinknak, hogy adományaikkal lehető teszik, hogy folyamatosan tudjuk támogatni a leukémiás betegeket! Segíteni nekik az a diagnosztizálástól, az aktív kezelések idején, s magunkhoz mérten a rehabilitációs időszakban is! Ha bárki célzott adományt szeretne küldeni Margitnak, természetesen adott a lehetőség. A közlemény rovat kitöltésére figyeljen mindenki ez esetben, az legyen kitöltve: MARGITNAK TRANSZPLANTÁCIÓ UTÁN.
Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány
11743002-20194468-00000000
vissza