Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány
Bankszámlaszám: 11743002-20194468-00000000 vagy 16200106-11574312-00000000 Bírósági bejegyzés száma: Pk.60.128/2010/2./I. szám
Szlogen

Szükség van még a segítségre Dzsesszikáéknál

Ma két betegnél is jártunk a kórházban, az egyikük a képen látható 12 éves Dzsesszika, akit a Tűzoltó utcai gyermekklinikán kezelnek, a másikuk pedig egy 25 éves fiatal apuka, akinek a közelmúltban relaptált a betegsége.

Dzsesszika leukémiája viszonylag rövid ideje ismert, idén január óta kezelik. Részlet az anyuka leveléből:
“Kislányomról az év elején derült ki, hogy leukémiás. A hír hallatán azt hittem, hogy elvesztem a gyermekem, de az orvosa elmondta, hogy a gyermekkorban jelentkező betegséget szinte kivétel nélkül meg tudják gyógyítani. Dzsesszikának is el kellett mondani mi baja, és ez mivel fog járni. A legjobban a haját siratta, de azóta már megnyugodott és tudja, hogy az vissza fog nőni. Én viszont azóta is rettegek, de remélem tényleg meggyógyul! De nem csak emiatt aggódom, a másik kislányomat otthon, Tokodaltárón kellett hagynom a családomra. Egyedül nevelem a lányokat, de együtt élünk édesanyámmal, testvéreimmel és az ő gyermekeivel.”

B Dzsesszika

A kislány kálváriája egy torna órán történt eleséssel kezdődött. Sajnos a térdében megsérült a porc. Napról-napra jobban fájt neki, a háziorvos először fájdalomcsillapító szedését javasolta, majd később, amikor a fájástól a járása is nehézkes lett a betegnek, az anyuka elvitte kislányát a kórházba. Itt diagnosztizálták a porcleválást, műtétjét tervezték. Addig azonban hazaküldték őket, hogy a műtét időpontjáig otthonukban legyenek, de még aznap este újabb tünet jelentkezett Dzsesszikánál, ami már nem a térdsérüléssel köthető össze, hanem a leukémiával. Test szerte apró piros pöttyökre lettek figyelmesek. Újra felkeresték háziorvosukat másnap, aki amikor meglátta milyen elesett, s piros pöttyös a kislány, azonnal mentőt hívott. A kórházban vért vettek, majd pár óra múlva közölték a családdal, hogy a Tűzoltó utcai Gyermekklinikára kell szállítani Dzsesszit. Estére kiderült, egy akut leukémiája van a kislánynak.

Az anyuka leírja továbbá levelében, hogy a lakhatásuk miatt aggódik, túl sokan vannak egy házban, Dzsesszikának nincs külön szobája, így kilátástalannak látja helyzetüket a kezelések közti időszakra, nincs hová hazavinnie kislányát. Otthonukban most nem adottak az előírt higiénés feltételek. Ez valóban nem előnyös, hogy többekkel kell egy légtérben lenni a betegnek csökkent immunrendszerrel, ez ugye fokozott fertőzésveszély forrás...sajnos arra nincs lehetőségünk, hogy kibővítsük házukat, vagy egy külön albérletet béreljünk nekik, egy dolgot viszont ígérhetünk, mégpedig azt, hogy segítünk az otthoni megfelelő körülmények kialakításában, szájmaszk vásárlásban, ennek érdekében hamarosan támogatjuk őket. Most a fertőtlenítőszerek beszerzésében nyújtottunk segítséget nekik, de később egy nagyobb támogatással a fentiekben fogunk segíteni.

Aki szeretne küldhet Dzsesszikának célzott támogatást annak érdekében, hogy megoldódjon náluk mielőbb a probléma! Ez esetben a következő adatokkal kérjük az utalást elindítani:
Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány
11743002-20194468-00000000
Közlemény: Dzsesszika Tokodaltáró

Köszönjük a család nevében is a segítségeket! Az így beérkezett adományok teljes egészében a családot illeti, s ők is fogják azokat megkapni!

vissza