Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány
Bankszámlaszám: 11743002-20194468-00000000 vagy 16200106-11574312-00000000 Bírósági bejegyzés száma: Pk.60.128/2010/2./I. szám
Szlogen

Steril csomag átadás

A napokban kaptuk ezt a fertőtlenítő-, tisztálkodószer, szájmaszk és gumikesztyű, védőruházat csomagot egy családtól, egy olyan hölgy hozta el ezeket a dolgokat személyesen hozzánk, aki sajnálatos módon a közelmúltban elvesztette az édesanyját. Nevet most kérésre már nem közlünk, de egy olyan korábbi betegünk hagyta itt e földi világot, aki bizony mindent megtett gyógyulása érdekében. A székesfehérvári kórház hematológiai osztályán kezelték korábban a beteget, itt ismertük őt meg anno egy kórházlátogatásunk alkalmával mi is. Már akkor segítettünk, s tettük ezt most, nem is olyan rég, amikor a kezelések után relaptált a hölgy betegsége, s utána már felkerült a fővárosi Szent László Kórházba.

Steril Csomag

Megvásárolt a család a szeretett édesanyának/feleségnek minden szükséges dolgot, ami az otthoni fertőzésveszély minimalizálásához szükséges lehet, bevásároltak belőle rendesen, de már sajnos nincs, ki használja őket. Mivel nagyon jól tudja a Fejér megyei család, hogy megannyi sorstárs van a kórházban, így felajánlották a képen látható dolgokat egy olyan érintettnek, aki nem tudja, vagy még nem vette meg ezeket a szükséges termékeket, ezzel is segítve neki. Van a csomagban több száz szájmaszk, gumikesztyű, mellette védőruházat, megannyi kéz, s testfertőtlenítő, baba szappan, de még a WC ülőkére helyezhető higiénés papír is, s két karton Nutridrink annak, aki szilárd ételt nem képes fogyasztani, mert a nyálkahártya leválás miatt sebes a szájürege. Bizony sokszor van ilyen is, tapasztalatból mondjuk, oltárian tud fájni bármi hozzáér ilyenkor a szánk belsejéhez.

Szóval ezt a rengeteg mindent bevittük ma a Szent László Kórházban található Démétér Házba, s szóltunk a transzplantációs osztályra is, hogy szóljanak minden olyan érintettnek, akinek szüksége van rá, menjenek értük a Démétérbe. Így több beteg is részesül majd a csomag tartalmából, hisz jut sokaknak majd a sok-sok gumikesztyűből, szájmaszkból, egyéb dolgokból.

Aztán, hogy mit is tudunk ilyenkor mondani egy olyan családnak, ahová már hiába várják, nem megy haza a hőn szeretett, s viszont szerető édesanya, vagy az imádott feleség? Ilyenkor mindig bajban vagyunk, s nem találjuk a helyes szavakat! Merészeljük kijelenteni, hogy bár nem szegényes a magyar nyelv kifejezésben, sem a mi szókincsünk, de nincs olyan szó, vagy szószerkezet a magyarban, ami ilyenkor megvígasztalhatná az ember lányát, hozzátartozóit! 😢 Idővel talán a fájdalom enyhül, de elmúlni sosem fog! Erőt kívánunk elfogadni az elfogadhatatlant, s idővel feldolgozni a feldolgozhatatlant! Azzal zárnánk a bejegyzést, hogy szívből sajnáljuk! Bárcsak ne így lett volna! Osztozunk fájdalmukban!

vissza