Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány
Bankszámlaszám: 11743002-20194468-00000000 vagy 16200106-11574312-00000000 Bírósági bejegyzés száma: Pk.60.128/2010/2./I. szám
Szlogen

Sokszor a pici dolgokkal is jót tehetünk

A napokban az egyik délután csörgött a telefonunk, a Szent László Kórház felnőtt betegeinek pszichológus hölgye keresett minket, aki egy, az osztályon fekvő 41 éves betegre hívta fel a figyelmünk! Elmondta, hogy az osztályon kezelnek most egy Aplasticus anémiás hölgyet, aki korábban elvesztette az édesanyját, s csupán egyetlen rokon tudja látogatni a kórházban, ő is a nagy távolság miatt viszonylag ritkán, s kérte, hogy amennyiben tudunk, segítsünk neki!

F Noemi

A kórház pszichológusától megtudtuk azt is, hogy Noémi az egyik beszélgetésük alkalmával említette neki, hogy milyen jó lenne, hogyha ott a kórterembe tudna magának kávét, vagy teát készíteni...szóba került az is, hogy mennyire kívánna egy kis befőttet, de sajnos nincs, aki vinne neki! Flórának, -így hívják a pszichológus hölgyet-, ekkor jött a gondolata, hogy szól nekünk. Ismeri munkánk, tudja jól, ha tudunk segítünk, így már tárcsázta is a számunk.

Nem volt kérdés, másnap épp a Szent László Kórházban volt dolgunk, így még aznap este bevásároltunk, s vittünk mindent, amire szüksége volt Noéminek! Apróság, de Noémi nagyon-nagyon megörült, amikor másnap kopogtunk ajtaján! Vittünk magunkkal egy vízforralót, teaválogatást, instant kávét, cukrot, citromlevet, egy bögrét, s kiskanalat és villát a befőttek elfogyasztásához! Már ottlétünkkor készítettünk is egy finom teát Noéminek, aki nagyon megköszönte ezt az apró figyelmességet!

Noemi Tamogatasa

Emellett egy picit támogattuk a hölgy élelmiszer, tisztálkodó-, és fertőtlenítőszer kiadásait is! Telefonszámot cseréltünk, s megbeszéltük, hogyha bármire szüksége lesz a kórházban tartózkodása idején, akkor hív minket! Mi szinte minden héten megfordulunk ott, s szívesen fogunk vinni mindent, ami szükséges, s könnyebbé teszi Noémi mindennapjait a kórteremben!

Ha úgy érzed, hogy munkánk fontos, akkor kérünk segíts nekünk! Közhely, de mi is csak akkor tudunk segítő kezet nyújtani betegeinknek, ha van miből! Nem kérünk mi többet, csupán azt, hogy oszd meg posztunk, s mellette küldj egy 500.- Ft-os emelt díjas sms üzenetet! A telefonszám 13600, ide kell elküldeni egy egyszerű sms-ben a 41-es számot!

Ez neked sem nagy kiadás, mint nekünk a képen látható dolgok, de ugyanolyan hálás szívvel fogjuk köszönni, mint nekünk Noémi köszönte a “meglepetést”!

vissza