Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány
Bankszámlaszám: 11743002-20194468-00000000 vagy 16200106-11574312-00000000 Bírósági bejegyzés száma: Pk.60.128/2010/2./I. szám
Szlogen

Shoppingolni voltunk egy transzplantált betegünkkel- Itt a nyár, ruházati termékeket kapott a beteg

Ki szeret közületek shoppingolni? Úgy gondoljuk erre a kérdésre talán a nők többsége felel igennel, mi férfiak nem rajongunk annyira a próbafülkékben eltöltött hosszas percekért, de ma mégis ezt tettük egy transzplantált apukánkkal, akinek bevásároltunk tavaszi-nyári ruhákból! A délelőtti órákban találkoztunk a Balatonon élő fiatalemberrel a székesfehérvári Alba Plázában, s nyakunkba vettük az ott található boltokat! A 42 éves apukával a napokban beszéltünk telefonon, akkor említette kérdésünkre, hogy egy darabig most megszűnt a munkahelye, s hogy így azért nem annyira egyszerű a családi kassza pénzét beosztani a mindennapi kiadásokra, bizony meg kell nézni mire költenek a párjával. Sokan vannak ebben a cipőben sajnos Magyarországon, ráadásul esetükben is van egy pici gyermek a háztartásban, ezért is, meg nyilván a vérképzőszervi érintettség miatt is úgy éreztük segíteni szeretnénk, segítenünk kell a betegnek! ...hisz mi tudjuk csak igazán, milyen az, amikor a betegség, konkrétan a szóban forgó leukémia, az azzal járó hosszas kórházi kezelések hogy le tudják amortizálni az addig gond nélkül működő háztartást! Felnőtt beteg esetében ugye maga az érintett esik ki a munkából, gyerekkorú beteg esetén valamely szülő, anyuka, vagy apuka, aki a kezelések idején, illetve az utógondozásban végig gyermeke mellett van, s bizony ez meg tudja viselni a háztartásokat! Nem győzzük hangsúlyozni, egy sikeres transzplantációval nincs vége a dolognak, aztán jön ugye az első 100 napos kritikus időszak, a különböző mellékhatások...esetünkben is a szóban forgó apuka megküzdött a transzplantáció egyik szövődményével a GVHD-val.

Telefonos Kampany

Segítsd munkánk Te is egy emelt díjas hívással, vagy SMS üzenet küldéssel

Szóval a pár napja zajlott telefonbeszélgetésünk után azonnal felajánlottuk segítségünket, nyilván lehetőségeinkhez mérten, 50 000.- Ft-ot utaltunk ki a 42 éves férfi akut leukémiás (ALL) betegünknek, illetve ma picit besegítettünk pár ruhanemű bevásárlásában. Volt a táskánkban cipő, póló, ing, rövidnadrág, illetve egy könnyebb nyáresti dzsekicske a hidegebb időkre.

A fotó amit látnak illusztráció, felnőtt betegeink közül nem szeretnek annyira fotót közölni, nyilván ezt mi tiszteletben tartjuk, ezért esetünkben is a beazonosíthatatlanság, de mégis fontosnak tartjuk kommunikálni támogatásainkat...hisz magánemberként magunkból kiindulva, ha mi is adunk valakinek, akkor szeretjük tudni, hogy mire is fordítják azt, ezáltal úgy érezzük, hogy támogatóinknak is visszaigazolásként fontos, hogy tudják mire költi az Alapítvány a beérkező adó 1%-os forintokat, egyéb támogatásokat!

Ekképp telt a mai napunk, ismét örömet okozhattunk egy családfőnek, nem annyira nagy dolgok ezek, de sokszor a gesztus, illetve a kis segítség is sokat számít az embernek! Ezt mindenki nyilván tudja, miről beszélünk!

Utolsó mondatunk magához az érintett apukához szól, reméljük sikerülni fog a régi munkahelyre visszamenni, s helyre fog állni a rend a családi kasszában! Ehhez ugye az kell, hogy ne csak a feleség, hanem a "mi" apukánk is ismét munkába állhasson! Ölelés nektek a Balaton mellé! Jó egészséget továbbra is!

vissza