Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány
Bankszámlaszám: 11743002-20194468-00000000 vagy 16200106-11574312-00000000 Bírósági bejegyzés száma: Pk.60.128/2010/2./I. szám
Szlogen

Rolikáért ég az adományvonal április 25-én

Roli egy szuper kis srác, akinek a története nagyon meghatott minket, először egy rövid kis-videóban találkoztunk vele, de rögtön megérintette a szívünk! Amint végignéztük a felvételt, azonnal jeleztük a szülőknek, hogy segíteni szeretnénk! Nem volt kérdés, szülői kérésre április 25-én 00:00- 24:00-ig biztosítjuk a családnak az adományvonalunkat, hogy aki segíteni szeretne ennek az életerős, élni akaró kis szeretetbombának, az megtehesse egy emelt díjas híváson, vagy egy-egy SMS üzenet elküldésén keresztül. Aki szeretne segíteni Rolinak a rehabilitációjában, ők 25-én bármikor útba tudják indítani adományukat egy -egy gyors hívással, üzenettel. Nem kell mást tenni ezen a napon, csak hívni a 13600-at, s az automata jelzése után beütni a 41-es számot! Az SMS küldés még egyszerűbb, a 13600-as telefonszámra kell csupán elküldeni a 41-es számot. 

Telefonszám: 13600

Üzenet szövege: 41

Roli Es Timi

Rolinál jártunk a napokban 

Rolika története:

Roland egy 8 éves kisfiú, aki az elmúlt években nagyon sok betegséget küzdött le. Többek között köztük volt egy Myelodyslasiás szindróma is, ezért mi is be tudtuk Őt venni a támogatottaink közé. Roli nagyon gyorsan jött a világra, mindössze nyolc perc alatt megszületett, már akkor látszott élni akarása. Roli koponyája négy hónapos korában hirtelen, s látványosan el kezdett nőni, amit a szülők először nem tudtak hová tenni, s orvoshoz fordultak. Egy koponya ultrahangon kiderült, hogy a kis agyacskája tele van cisztákkal, amik bizony elzárták az agyvíz keringését. Debrecenben feltárásra került a kisfiú koponyája, amikor is beültetésre került egy sönt. Ez a mágneses kis szelepecske egy, a Roli mellkasában a bőre alá beültetett csövön keresztül a hasüregébe vezeti a felesleges agyvizet. 18 hónapos volt csupán, amikor egy újabb ultrahang vizsgálaton kiderült, hogy ismét sok az agyvíz a kis koponyában. Debrecenben három napon át minden nap megműtötték, ezidő alatt el is veszítette az eszméletét, s ráadásul orvosok sem bíztatták semmi jóval a szülőket. A kisfiukért mindent megtevő szülők tehetetlenül álltak a klinika folyosóján, de persze nem adták fel a reményt! Időközben kisfiuk is küzdött az életért, s láss csodát, amikor felébredt a kómából, alig hogy kinyitotta a szemeit, s meglátta az ágya felett anyut és aput, egy apró kis mosollyal tudatta velük, hogy minden rendben lesz, ne aggódjatok. Tényleg egy földi csoda ez a kislegény! 

A műtét után hosszas időbe telt, míg Roli hazamehetett a kórházból, s újra elkezdhette a rehabilitációját. Három éves korára sikerült megtanulnia mászni, s a beszédkészsége is sokat fejlődött. Elérkezett az idő, Rolika oviba mehetett, a szülőknek egy fejlesztő óvodát kellet keresniük, mivel speciális nevelést igényel a kis Rolkó. Nagy volt az öröm, hogy gyerekek közé mehet Roli, de sajnos nem tartott soká az öröm, mert egy megfázás nagyon leterítette a már akkor is hősnek számító fiúcskát. Mint kiderült tüdőgyulladásról van szó, és a vérkép sem volt kielégítő. Ekkor jött egy újabb nagyon rossz hír, ugyanis diagnosztizálásra került egy vérképzőszervi betegség is, ami csak csontvelő-transzplantációval gyógyítható. Nagy öröm volt, hogy szerencsére találtak is donort a kis Rolinak, s viszonylag hamar megtörtént az átültetés. Negyven napig volt a steril bokszban a kis érintett, de Ő hősiesen helyt állt, mint addig is, s eddig mindig. A következő év nyarára folytathatták a mozgás fejlesztését, de ez sem volt annyira egyszerű, hisz akkor még nem tudott lábra állni Roli, így meg kellett műteni a kicsi lábait. Mindkét lábán öt-öt vágás volt, négy hétig gipsz, majd hét kemény, fájdalmakkal teli hét, rehabilitáció, rehabilitáció, rehabilitáció. Járókeret, majd három pontos bot, amit egy pontos bot követett. Most is terápiákra jár a család, a cél, hogy valóra váljon Roland nagy álma, hogy megtanuljon egyedül járni!

Ez a kisfiú valóban egy tünemény, higgyék el nekünk! Eltökéltük, hogy a lehetőségekhez képest a leghatékonyabban segítsünk ennek az álomnak a megvalósulásában! Most harcba szeretnénk indítani mi is követőinket, fogjunk össze, aki teheti küldjön Rolinak egy emelt díjas SMS üzenetet április 25-én!

 

Telefonszám: 13600

Üzenet szövege: 41 

Nagyobb összeggel szeretnél segíteni? Tudsz természetesen utalni is! Ezt megteheted rajtunk keresztül célzott támogatással:

Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány

11743002-20194468-00000000

Közlemény: Rolika támogatása

Az így befizetett adományt célzott támogatásként kezeli az Alapítvány, az az utolsó egy forintjáig Rolandunké! Ez esetben nincs semmiféle kisbetű, vagy levonás, az adomány 100%-ban Rolit illeti!!! Köszönünk a család nevében is minden hívást és SMS-t, természetesen ezt is, mint mindent, hogy mennyi pénz gyűlt össze Rolinak kommunikálni fogjuk itt e bejegyzésben, illetve a közösségi oldalunkon is! 

Jó hírrel kell szolgáljunk! Rolika adományvonalas gyűjtése felettébb nagy sikerrel járt, 2 842 000.- Ft gyűlt össze a kisfiúnak, amit ezúton is hálás szívvel köszönünk az április 25-én telefonálóknak, üzenet küldőknek! Ebből a pénzből 13 hónapon keresztül folyamatosan tudjuk majd segíteni a család mindennapjait, ezáltal Rolika rehabilitációját! Mint látszik, a közösségnek van ereje, ha sok jószándékú ember összefog, igenis a sok kicsiből ki tud kerekedni egy nagy egész! Kísérjétek továbbra is figyelemmel munkánk, ha tehetitek néha napján küldjetek egy segítő SMS-t! Köszönjük!

vissza