Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány
Bankszámlaszám: 11743002-20194468-00000000 vagy 16200106-11574312-00000000 Bírósági bejegyzés száma: Pk.60.128/2010/2./I. szám
Szlogen

Roli laptopja megérkezett, de most nagyon izgulunk a fiatalemberért

Egy 18 éves fiatalember keresett meg minket a napokban, hogy szüksége lenne az online tanulásához egy laptopra. Egyrészt nagyon örültünk, hogy egy célzott adományt picit kiegészítve meg tudtuk vásárolni Rolandnak az alábbi laptopot, másrészt viszont most mégis szomorúak vagyunk! A laptop megérkezett a családhoz, de gazdája egyelőre mégsem tudja használatba venni, mert jelenleg intenzív osztályon kezelik, mélyaltatásban van. Az alábbi sorokat kaptuk az édesanyától pár perce: “Sajnos Roli állapota tovább romlott, elkapta a koronavírust is, most lélegeztetőgépen van, mesterséges kómában tartják!”

Ismeretlenül is, -személyesen még nem találkoztunk a fiatalemberrel,- szurkolunk Roli!


Roland Laptopja

Roland története egyébként egy ártatlan vérvétellel kezdődött, sápadtság miatt küldte háziorvosa el laborba. Egy májusi délelőtt csörgött a telefon, rosszak a leletek, azonnal várták Rolandot az onkohematológián. Kivizsgálták, már aznap hemoglobin és trombocita transzfúziót kapott, másnak csontvelő-biopsziát végeztek, harmadnapra már megvolt a diagnózis, akut leukémia.  Roland május közepe óta kórházban van édesanyjával, nővére pedig otthon, kettészakadt a család. Helyt áll mindenki becsülettel, de most nagyon nem hiányzott az utolsó ciklusban ez a fertőzés, az intenzív osztály pedig még úgy sem! Egyszer már volt Roli ugyanígy az intenzíven, ahonnan pár nap után lekerült vissza az osztályra, ...ez most talán egy nagyobb harc lesz a pozitív korona vírus miatt, de reméljük túl lesz rajta a beteg!

Roland ebben az évben fog érettségizni, levelében azt írta, hogy nagy segítség lenne ebben egy laptop. Nos, az eszköz rendelkezésedre áll Roli, tessék gyorsan kigyógyulni, ott fog várni az ágyad mellett a gép! Tudjuk ez nem rajtad múlik, szorítunk nagyon!

vissza