Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány
Bankszámlaszám: 11743002-20194468-00000000 vagy 16200106-11574312-00000000 Bírósági bejegyzés száma: Pk.60.128/2010/2./I. szám
Szlogen

Ránk a felnőtt betegek is számíthatnak

Felnőtt beteg esetében talán még nehezebb kérni, mint mikor az ember gyermekéről van szó! Többen szégyellik, hogy kérniük kell, fotót sem szeretnek sokan nyilvánosan mutatni beteg énjükről... Szégyellni nem kell semmit, hisz mi tudjuk mivel jár ez a betegség, felnőtt beteg esetén az ember kiesik a munkából, s máris ott van a család anyagi helyzetének az összeomlása! Azon betegek, akiknek volt egy kis félretett pénze addig, ők talán kedvezőbb helyzetben vannak, de több ilyen esetben is egy idő után elkél a "külsős" segítség, hisz tudjuk nagyon jól, egy rosszindulatú vérképzőszervi betegségből felépülni hónapokba, nem ritkán évekbe is telik, pláne, hogyha a beteg átesett egy csontvelő-transzplantáción! A betegségeket nem mi kérjük magunknak, s az olyan szervezetek, mint például mi is, azért vannak, hogy segítsenek az alapítói okiratuk szerint meghatározott célokban! Mi annyiban különbözünk a többi "leukémiás" alapítványtól, hogy a felnőtt betegeket is támogatjuk, így tudtuk Zoltán támogatását is tervezni! Sok ilyen esetben is van gyermeki érintettség, gondoljunk csak bele, mikor egy kiskorú gyermek azzal szembesül, hogy anya, vagy épp apa halálos beteg! Nem egy egyszerű helyzet, elmagyarázni, megértetni mindent a gyermekünkkel!

Ma egy 38 éves fiatalembert tudtunk támogatni, kinek az alapbetegsége Hodgkin kór! Zoltánt tavaly év tavaszán transzplantálták, előtte is, és utána is túl sok megpróbáltatáson van túl, most a rezsiszámlák kifizetésében kérte segítségünk. Erre a célra ma 50 000.- Ft-ot tudtunk kiutalni a családi számlára. Tudtuk ezt tenni a No Comment Hip Hop Official tánciskola önkéntes felajánlású adományából, amit ezúton is köszönünk szépen a tánciskola tulajdonosának!

Adomanygyujto Plakat

Zoltántól az alábbi rövid betegségtörténetet kaptuk, amit fotó nélkül keresztnévvel közölhetünk engedélyével:
"2016 márciusában vettem észre az első nyirokcsomót a nyakamon, ami egyre nagyobb lett, de nem fájt. Elmentem orvoshoz, aki elküldött különböző vizsgálatokra. A vizsgálatok, valamint a PET CT megállapította a hematológiai betegségemet. 2016 májusban kezdődött az első vonalas kezelésem, ami októberig tartott, és teljes remisszióval zárult. Sajnos azonban egy hónappal később kaptam egy epilepsziás rohamot, ami az agyban képződő daganatból indult ki. Agyműtét következett, majd 2017 január végétől a másodvonalas kezelésem, kifejezett transzplantációs szándékkal. A transzplantációt a betegség makacssága miatt viszont 2017-ben nem tudtuk elkezdeni, mert szeptemberre még rosszabb lett az állapotom. Az orvosom egy új gyógyszer sikeres alkalmazásával 2018 áprilisára transzplantálható állapotba hozott. Májusban feküdtem be autológ transzplantációra és június elején kezdtem meg az első száz napos steril környezetben történő rehabilitációmat. Jelenleg a transzplantációtól számolva 255 napos vagyok, és a kezeléseknek köszönhető pajzsmirigy-, illetve autoimmun betegség alakult ki, amitől még mindig nem állhatok munkába, és a havi számlák rendezése érdekében venném igénybe az alapítvány segítségét."

Zoltán történetéből is abszolút kitűnik, hogy nem annyira egyszerű ebből a szörnyűséges kórból a felépülés! Szorítunk Zoli továbbra is, bízunk benne hamarosan visszaállhat a régi kerékvágásba életetek! Olyan, mint volt, már nyilván nem lesz sose, de ezt csak mi érintettek tudjuk mivel jár a felépülés...még azért egy egészséges életvitel abszolút nem reménytelen! Adj időd magadnak, a testednek a regenerálódásra!

Segítenéd munkánk, hogy minél több Hőshöz elérjünk mi is? Add az adód 1%-át! 10 perc ráfordítást igényel csupán, akár megteheted most is, és ráadásul neked teljesen ingyenes! Most nincs 10 perced, de segítenél? 10 másodperc elegendő ahhoz, hogy elküldj egy 500.- Ft-os emelt díjas SMS-t! Ennyi elég ahhoz, hogy célba érjen adományod! A telefonszám: 13600, ide kell csupán ennyit elküldeni: 41. Köszönjük!

vissza