Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány
Bankszámlaszám: 11743002-20194468-00000000 vagy 16200106-11574312-00000000 Bírósági bejegyzés száma: Pk.60.128/2010/2./I. szám
Szlogen

Petránál Hodgkin kórt diagnosztizáltak- Nem volt kérdés, hogy segítünk

Petra egy 16 éves fiatal nagylány, aki gondtalanul élte a tinédzserek mindennapjait, amíg egyszer csak észrevett egy duzzanatot a nyakán! Az alábbi pár soros segítségkérő levelet kaptuk Petrától:

“Január 08-án iskolából hazajövet vettem észre, hogy a nyakamon megjelent egy csomó. Másnap orvoshoz fordultunk, aki tovább küldött a Bethesda Kórházba. Ott különböző vizsgálatokra küldtek, ami alapján műtétre javasoltak. A műtétre a Semmelweis Egyetem II. Számú Gyermekgyógyászati Klinikán került sor, majd az eltávolított szövetet elküldték feldolgozásra. Klasszikus Hodgkin Lymphoma-t igazolt, azóta kemoterápiás kezelést kapok. Segítségüket köszönjük!”

Petra levelében megadta az édesanyja elérhetőségeit, természetesen azonnal hívtuk is őt, s biztosítottuk róla, hogy lehetőségeink szerint segítünk, bevesszük nagylányát a támogatottaink körébe! Ma el is érkezett a nap, hogy ki tudtuk utalni támogatásukat, segítve ezzel a mindennapi kiadásokban, az otthoni megfelelő higiénés körülmények kialakításában. Kemoterápiás kezelést kap Petra, így csökkent immunrendszerrel fog hazakerülni a kórházból, kiemelten fontos a különböző fertőzésektől való védelme. Ilyenkor a háztartások fertőtlenítőszerek vásárlására szánt kiadásai megemelkednek. Nem kell bemutatni senkinek, mennyibe is kerül egy flakon fertőtlenítőszer, most márka, s típus megjelölése nélkül!

Petra

Egy korábbi fotót kaptunk a nagylánytól, amihez hozzájárult, hogy mi is megosszunk. Betegeink adatainak közlésénél nagyon fontos a különböző szabályok, rendeletek, nemzetközi javaslatok betartása, lásd például a nem rég életbe lépő Európai Unió új általános adatvédelmi rendeletét, így a személyes adatok közlésénél ezt mindig figyelembe vesszük! Csak azt, és annyit osztunk meg, amihez a beteg, avagy felette a szülői jogokat, feladatokat gyakorló személy hozzájárul. Szóval Petra nem szeretett volna egy úgymond friss, a kemoterápia rossz mellékhatásait visszatükröző fotót megosztani, ez a kép még a betegség előtt készült. Gyönyörű hosszú haj, csillogó szemek...Petra, mi innen is mindenképp bíztatunk, ez a csodaszép hosszú hajacska vissza fog nőni, idővel ez az egész, amin keresztül mentél, keresztül mész most, csak egy rossz emlék marad, s bízunk benne hamarosan ismét a boldogság, üde fiatalság fog látszani arcodon! Tudjuk ez most milyen rossz, azt is átérezzük min mész keresztül, de hit, erő, és kitartás, aztán minden rendben lesz! Visszaemlékszem, én 25 éves voltam, amikor kiderült betegségem, de még engem is fiú létemre mennyire megviselt a hajam elvesztése. Tarts ki, minden oké lesz, Te még fiatalabb vagy! Részemről ennek már 14 éve! Ha bármiben tudunk segíteni még a jövőben, keress bizalommal minket!

Petra mellett még két másik kis betegünket is támogattuk, így ma összesen 150 000.- Ft támogatást kaptak betegeink! Holnap egy hétgyermekes édesapához készülünk, illetve várjuk még egy anyuka jelentkezését, akivel megbeszéltük, hogy holnap bemegyünk érte a kórházba, s közösen elmegyünk megvásárolni kislányának egy mobil oxigén palackot, amire szükségük lesz az otthon tartózkodásuk idején. Szóval dolgozunk, ahogy tudunk! 👍🙂 Lassan zárul a május hó, nagy örömmel mondhatjuk, ebben a hónapban segítségetekkel több, mint 2 M Ft értékben tudtuk támogatni a családokat! Egészen pontosan tárgyi, eszközi támogatás 1 451 355.- Ft értékben volt a hónapban, s mellette 654 000.- Ft volt a pénzbeli juttatás a betegek részére! Köszönjük szépen a Plazma Center Tatabánya támogatását is a hónapban, 88 000.- Ft adományt gyűjtöttek össze a Center munkatársai.

Ha teheted segítsd munkánk egy 500.- Ft-os SMS üzenet elküldésével Te is! A telefonszám 13600, ide szükséges csupán a 41-es kódszámot elküldened egy SMS-ben. Mint látjátok is, az összefogásban valóban lakozik erő, s nem csak közhely ez a kifejezés! Jó helyre megy a segítség, Petrához hasonlóan sok beteg számít ránk/rátok! Mi egy összekötő kapocs vagyunk a támogató, segítő szándékú emberek, s a leukémiás, és más vérképzőszervi betegek közt! Rád számíthatunk?

vissza