Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány
Bankszámlaszám: 11743002-20194468-00000000 vagy 16200106-11574312-00000000 Bírósági bejegyzés száma: Pk.60.128/2010/2./I. szám
Szlogen

Öröm a gyerkőcöknek, öröm a szülőknek

Egy Angliából érkező Jézuska ajándékát vittük ma be a Démétér Házba...jobb később, mint soha, szokták volt mondani! Egy, a szigetországban kint élő házaspártól kaptuk az ünnepek után a képeken látható dolgokat, amit ezúton is köszönünk mindenkinek, aki beleadta részét. A házaspár elmondta, hogy figyelemmel kísérik munkánk, s pár kint élő baráttal összefogtak, gyűjteni kezdtek, hogy meglepjék gyerkőceinket. Volt a csomagokban rengeteg édesség, kifestő, színesek, játék...délelőtt ottjártunkkor egy gyerkőc volt a házban, Gábor, így vele készült a fotó, de megbeszéltük a kisfiú anyukájával, hogy délután/estefelé, amikor már minden család visszaérkezik az osztályról szállásukra, szétosztják testvériesen egymás közt a csomagok tartalmát.

Gabo Es Az Angliai Adomany
A másik fotón látható kávéfőző és sok-sok kapszula finom kávé már a szülők örömére került átadásra. Egy régi segítőnkkel és barátnőjével találkoztunk ma személyesen a kórházban, ők lepték meg a szülőket a “frissítő finomsággal”, és a hozzájuk tartozó kávéfőzőgéppel. Nagyon jól is jött a felajánlás, hisz a Démétér Ház új szárnyában található közösségi konyhában még nem volt kávéfőző eddig.
Kaptak a szülők egy utántölthető kapszulát is, ha elfogynak az egyszer használatos kávéadagok, és nem lesz pénzük újakat venni a szülőknek, akkor bármilyen kávét tudnak majd az újratölthető kapszulába tölteni, s ki-ki olyan kávét, teát tud majd lefőzni a Nescafé gépen, amit szokott fogyasztani. Ezúton köszönjük ezt a felajánlást is, a gép azóta kicsomagolásra került, s holnap reggel már birtokba is veszik a szülők!
Kavefozot Kapott A Demeter Haz
Ezen kívül egy 9 éves nagyfiút támogattunk ma, akinek így a tél beálltával meleg ruházati cikkeket, és egy jó meleg téli cipőt fog vásárolni anyukája a támogatásból. Az anyuka azzal keresett meg minket, hogy gyermeke kinőtte szinte az összes tavalyi téli ruháját, s önerőből nem futja már nekik új holmikra...természetesen helyt adtunk a kérvénynek, hisz a beteg állapotában nem sokkal a transzplantáció után nem tenne jót egy megfázás, vagy bármi más szövődmény. A másik támogatottunk egy 26 éves fiatal apuka volt, ők tüzelővel állnak hadilábon, így a család tűzifa vásárlásra kapott kis anyagi támogatást! A két család most elzárkózott fotó közlésétől...nekünk e kérésüket természetesen az adatkezelés/adatközlés szabályainak megfelelően tiszteletben kell tartsuk, így nincs fotónk a két érintettől. A fiúk így 9 éves környékén már nem mindannyian szeretik, ha fotózzák őket, a felnőttek pedig többen elzárkóznak, nem szeretik beteg önmagukat viszont látni! Érthető, nincs ebből baj! Gyógyulást kívánunk mielőbb mindkét családban!
Mint látjátok törekszünk a személyes kapcsolatokra...ha esetleg valaki szívesen segítené betegeinket, de ő maga szeretné átadni adományát, úgy természetesen összehozunk egy személyes találkozót. A két hölgytől, akik a kávégépet és kávékat hozták kaptunk még kettő darab egyenként 25 000.- Ft-os Auchan ajándékkártyát is....ezek hamarosan átadásra kerülnek, jönni fog arról is a beszámoló!
Többen kérdezitek mivel tudtok segíteni nekünk a legegyszerűbben...erre mindig azt a választ szoktuk mondani, hogy a legegyszerűbb, leggyorsabb, mindenki számára kivitelezhető segítségnyújtási forma egy 500.- Ft-os emelt díjas SMS üzenet küldése. A telefonszám 13600, ide kell csupán elküldeni egy üzenetben a 41-es kódszámot. Szóval ha úgy érzed, hogy 500.- Ft neked sem a világ, akkor küldj egy SMS-t!
vissza