Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány
Bankszámlaszám: 11743002-20194468-00000000 vagy 16200106-11574312-00000000 Bírósági bejegyzés száma: Pk.60.128/2010/2./I. szám
Szlogen

Nem egyszerű az életük, de boldog a család, anya egészséges

Ma egy édesanyát támogattunk, Spar ajándékkártyával a család élelmiszer és fertőtlenítőszer kiadásaihoz járultunk hozzá, OMV benzinkártyával pedig az utazási költségeik kifizetését tettük könnyebbé!

Katalinra többen is emlékezhettek, anno egy korábbi támogatásánál közölt fotón még sokkal kisebb volt kisfia, egy lufiból hajtogatott tigrissel voltak láthatóak a képen, akkor még az osztályon feküdt bent anyuka, most pedig már “csak” az ambulancián volt jelenésük, vérkép kontroll, stb. vizsgálat, ami ilyenkor szükséges! Év elején januárban volt Katalin transzplantációja, de még mindig hetente kell Budapestre járniuk, van úgy, hogy egy héten kétszer is, mert 100% donor vérképzése van ugyan a hölgynek, de a fehérvérsejt és vérlemezke elemek számai nem igazán akarnak emelkedni! Sejtnövelő injekciót kap a beteg, annak hatására immel-ámmal súrolja a normál tartomány minimumát a fehérvérsejtszám, de mikor nem kap injekciót, ismét leesik a sejtek száma! Szokott ilyet csinálni az új csontvelő, de már mindenki nagyon várja, hogy injekció nélkül is szép vérkép legyen! A lényeg, hogy beteg sejtek nincsenek, bízzunk benne hamarosan magukhoz térnek az őssejtek, s elkezdenek szépen dolgozni ilyen téren is!

B Katalin

A múlt héten találkoztunk a Szent László Kórházban Katalinékkal, épp két épület közti futásunkban szólított meg minket az apuka, szóba elegyedtünk, s akkor tudtuk meg, hogy mennyi kiadásaik vannak, az apukának eltört a lába, s nem tudott dolgozni, et cetera, et cetera, sajnos a baj mindig csőstül jön, s megbeszéltük, hogy ezen a héten próbálunk egy kicsit mellettük is ott lenni anyagilag. Így is lett, ma már nem véletlenül futottunk össze, hanem ez már egy megbeszélt találkozó volt a kórház udvarán. Gyermekük még mindig nagyon cuki, 😉 egész végig hol az apa ölében, hol a földön volt, beszélgetés közben picit huncutkodtunk vele is...s feljött a téma, milyen nehéz volt anno, amíg anya kórházban volt, illetve az is, hogy bizony az ilyen családoknál is, ahol a szülő a beteg, bizony van gyermeki érintettség! Lehetne tagolni, hogy azért ez mégsem olyan, de bizony szerintünk közel ugyanaz! Talán annyi a különbség, hogy a gyerekeket ez esetben nem kell szurkálni, de bizony nem egyszerű megmondani egy egy-két éves gyerkőcnek, hogy most anya beteg, s nem láthatod egy jó ideig! Fájó ez mindenkinek, gyereknek-felnőttnek egyaránt!

Na de evezzünk picit vidámabb vizekre, szerencsére a hosszas kórházi kezeléseknek vége, anya otthon! Nem egyszerű az élet, de azt szokták mondani, csak egészség legyen, a többi valahogy megoldódik! Bízunk benne picit sikerült a terhekből levenni a család válláról, akiket innen is üdvözlünk!

vissza