Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány
Bankszámlaszám: 11743002-20194468-00000000 vagy 16200106-11574312-00000000 Bírósági bejegyzés száma: Pk.60.128/2010/2./I. szám
Szlogen

Myeloma multiplex amivel Zsuzsanna küzd

Ma egy felnőtt hölgy betegünknek tudtunk segíteni. Zsuzsannánál 2016 nyarán Myeloma multiplexet diagnosztizáltak, azóta 19 sugárkezelésen van túl a hölgy. Kontrollra jelen pillanatban három havonta kell menjen Budapestre, az utolsó felülvizsgálat most volt szeptember 21-én, amikor pet ct vizsgálatot is elrendelt Zsuzsanna kezelőorvosa. A tumor markerek sajnos emelkedő tendenciát mutatnak, sőt az utóbbi időben nagyon sokat romlott a hölgy látása is. Ennek mind a betegség az okozója, nagyon alattomos egy kórról van szó! Magáról a Myeloma multiplexről itt lehet megtudni több mindent annak, akit érdekel: https://hu.m.wikipedia.org/wiki/Mielóma_multiplex

Zsuzsának most olyannyira elromlott a szeme, hogy kéthetente kell járjon Budapestre a Semmelweis Egyetem Mária úti Szemklinikájára. Mindig nagyobb dioptriás szemüveget kap, mert egyből nem lehet nagy dioptriával terhelni a szemet! Mivel a szem és az agy között szoros “együttműködés” van, így időt kell hagyni az agynak, amíg fel tudja dolgozni a “látási változásokat”.

Verunk Elemei

Zsuzsanna azzal keresett meg minket, hogy nagyon megviseli anyagilag a rendszeres Székesfehérvár-Budapest közti utazásoknak a költsége, mivel ugye tömegközlekedési eszközt nem vehet igénybe, s a benzin pedig drága, s ha tudunk, járuljunk hozzá üzemanyag kiadásaihoz. 
OMV benzinkártyát kapott most tőlünk a hölgy. Ahogy tudtuk, segítettük már többször Zsuzsannát, hisz tudjuk nagyon jól, milyen nehéz ezzel a betegséggel együtt élni. Ahogy tud, próbál dolgozni a beteg, ez néha hol könnyebb, hol nehezebb, periódusonként változik, egyszer erősebb, már-már az elviselhetetlen kategóriát súrolja a csontfájdalom, néha pedig picit alábbhagy, hagyja is élni kiszemelt áldozatát!

Nem egyszerű sorsokkal találkozunk munkánk kapcsán, nagyon sok helyre elkél a segítség! Érdekelnek mindennapjaink? Görgess itt lefelé, s láthatod kiknek segítesz, ha támogatod munkánk! Facebook posztjaink oszthatóak, továbbra is minden segítséget hálás szívvel köszönünk!

vissza