Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány
Bankszámlaszám: 11743002-20194468-00000000 vagy 16200106-11574312-00000000 Bírósági bejegyzés száma: Pk.60.128/2010/2./I. szám
Szlogen

Múlt héten mozi, ma vásárlás- Megígértük, valóra vált

Emlékeztek? Múlt szerdán elvittük a kis Mátét moziba, s ígértük nekik, nektek is, hogy a héten még kivisszük a kórházból őket ugyanúgy az Allee Bevásárlóközpontba, s bevásárolunk nekik nyári ruházati cikkekből, élelmiszerből, stb. Többen Máté mellé álltatok a múlt hét szerdai poszt után, így ma tudott vásárolni anyuka pár könnyű nyári rucit maguknak, cipőket, ismét egy nagy élelmiszer bevásárlást is megejtettünk az Intersparban, mi több, Máté imádja a sajtburgert, -melyik gyerek nem?,- s néha megengedhető egy kis “bűnözés”, így anyuka és kisfia betértek még egy gyors ebédre is a center ételudvarában található Burger King-be.
Le Mate
Nagy volt az öröm, Máté nagyon jól érezte magát “kiruccanásunk” közben, hazafelé az autóban, ahogy beszélgettünk az anyukával egyszer csak megszólalt, “szeretlek Krisztián!” Nem is kell mondani, ez volt számunkra a nap fénypontja...egy gyerek tudja, hogy ki szereti őt, s ki nem, s őszintén ezt viszont vissza is adja.
Máté anyukájától az úton megtudtuk, hogy nem feltétlen kell ismét visszamenniük a steril bokszba, talán “megúszható” a második transzplant! 👍 Máté kezelőorvosa múlt héten Németországgal konzultált, az ottani kollégákkal, s most a T-sejteket kezdik el jobban vizsgálni, lehetséges, hogy azok a felelősek azért, hogy a trombocita nem akarja elérni a normál értékhatárt! A hematológia már csak ilyen, nagyon összetett, -egyébként nagyon neves, nagy tudású hematológusaink vannak- , a világ minden pontjáról értekeznek a kollégákkal...orvosaink többsége hol Németországba, hol Amerikába járnak konzultációkra, képzésekre, ahol a tapasztalatcsere jellemző. Nem hiába, hogy a hematológia az egyik legjobban fejlődő ága az orvostudománynak! 50-60 évvel ezelőtt a leukémia, mint olyan, szinte egyenlő volt a halálos ítéletünkkel, ma pedig már egy idegen immunrendszerét tudjuk átültetni a másik emberbe!
Azt tudtátok, hogy egy véradás alkalmával nagyon egyszerűen tudtok jelentkezni csontvelő-donornak is!? Manapság az őssejt kinyerése már szinte megegyezik egy vérvétellel, pár injekció, s két véna szúrása mellett meg tudtok menteni egy emberi életet! Az arányszám nagyon magas, hogy genetikailag megfelelj valakinek, kb. 1:16 000 000-hoz, de ettől még nincs kizárva, hogy valahol most a világ valamely kórházában van olyan beteg, akinek Te lehetnél az őssejt-donora!
Mint tudjátok, nálunk van érintettség, Alapítványunk elnökét 12 éve transzplantálták, neki egy német hölgy volt a donora. Nos, ha Ő anno nincs, avagy nem jelentkezik őssejt-donornak, már valószínű, szinte biztos, hogy Krisztián sem élne!
Szóval sosem lehet tudni! Gondolj csak bele, ha esetleg Te lennél beteg, neked mennyit jelentene, ha valaki jelentkezne csontvelő-donornak!? Ha érdekel, hogy miként néz ez ki a gyakorlatban, itt közérthetően megtalálsz mindent: /aktualitasok/jelentkezz-csontvelo-donornak!-ossejt-donaciorol-kozerthetoen/
Mátéra visszatérve, köszönjük Mindenkinek, aki célzott adománnyal segítette a családot, a mai vásárlás után még 78 852.- Ft-juk maradt, azzal még Mátéék rendelkeznek. Megbeszéltük anyukával, hogy jelzi mire van/lesz szükségük, és megvásároljuk azt nekik a fenti értékig mindenképp!
vissza