Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány
Bankszámlaszám: 11743002-20194468-00000000 vagy 16200106-11574312-00000000 Bírósági bejegyzés száma: Pk.60.128/2010/2./I. szám
Szlogen

"Minden héten kaptam vért és trombocitát, hogy jobban fejlődjön a kisbabám." Idézet egy édesanya leveléből.

Belegondolni sem egyszerű, hát még átélni, hogy milyen az, amikor egy fiatal hölgy, egy 21. hetében lévő ifjú anyuka azzal szembesül, hogy egy súlyos betegséget diagnosztizálnak nála.

Orsolya a három hónapos kislányával most otthon, de nem sokára el kell kezdeni a hölgynél egy kemoterápiás kezelést, ezzel is felkészítve őt az előtte álló csontvelő-transzplantációra. Az otthoni megfelelő higiénés körülmények kialakításához járultunk most hozzá támogatásunkkal, így mindenek elébe menve, de mellette leszünk a transzplant idején is, ez természetes, s hogyha lehetőségeink engedik, s szükség lesz rá, akkor segítjük még a családot!

Orsolya MDS CML

Orsolya kérelmével együtt megküldte a támogatásához szükséges orvosi dokumentumokat is, amiből kiderül, hogy alapbetegsége egy krónikus leukémia, illetve egy myelodysplasiás szindróma, s az is látszik, hogy őssejt beültetésre lesz szüksége a teljes gyógyulás érdekében.

Nem kérdés, hogy ez a cél, hisz a picurka babát még fel kell nevelni, meg egyébként is, ezt a boldog családi légkört nem rombolhatja le egy betegség! Hozzátesszük, csak biztatni tudjuk a fiatal anyukát, tudjuk milyen nehéz most, tele van egyértelmű félelmekkel ilyenkor az ember, de minden esély megvan arra, hogy a transzplantáció után teljes, egészséges életet élhessen boldogságban. Nekem nem volt anno gyermekem, azóta sincs, ugye a transzplant után nem is lehet, de sosem fogom elfelejteni azt a napot, amikor Kaposváron a főorvos úr közölte velem mi a betegségem, s milyen kezelések árán tudok csak meggyógyulni. Lásd itt vagyok, 11 évvel a transzplant után, úgyhogy fel a fejjel Orsolya, pozitívan, s mindig csak előre nézve induljon a harcba!

A mai nap egyébként úgy látszik nálunk most a hölgyek napja, Orsolyán kívül még másik három hölgyet is támogattunk ma. Kérésükre kilétüket nem közöljük, ők is egyébként mindhárman édesanyák, sőt van köztük nagymama is, s mindhármuk alapbetegsége egy-egy rosszindulatú vérképzőszervi betegség. Volt aki pénzbeli támogatásban részesült közülük, a megemelkedett fertőtlenítőszer kiadásokban segítettük ekképp, volt aki OMV benzinkártyát kapott tőlünk, ezzel az utazási költségekbe próbáltunk segíteni, de volt aki Spar ajándékkártyát, és vitaminkészítményt kapott az Alapítványtól.

Kérjük, ha teheti segítse Ön is munkánk, hogy ezáltal mi is hatékonyabb segítséget tudjunk nyújtani a hozzánk forduló családoknak. A segítő csatornák mindegyikét megtalálja bárki, hogyha az alábbi linkre kattint:
/hogyan-segithet

vissza