Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány
Bankszámlaszám: 11743002-20194468-00000000 vagy 16200106-11574312-00000000 Bírósági bejegyzés száma: Pk.60.128/2010/2./I. szám
Szlogen

Milánon fotón keresztül is látszik a pozitívitás- ...és ez jó!

Csillogó szempár és mosoly! Mosoly akkor is, amikor a legnehezebb! Annyi mindent tanulhatnánk ezektől a gyerekektől, akik felnőtteket meghazudtoló bátorsággal néznek szembe a kórral! Az öt éves Milánt támogattuk.
B Milan
Történetük az anyukája tollából: "Nemrég megváltozott az egész életünk. Nagyon nehéz lelkileg feldolgozni az elmúlt időszak történéseit, és megélni a küzdelmes mindennapokat. Férjemmel két gyermekünk van, Milánka öt éves múlt, öccse másfél éves. Májusban Milánkának nyaki nyirokcsomó duzzanata jelentkezett, amire gyulladáscsökkentőt kapott. Miután nem hatott a gyógyszer, egy hét kórház következett. Itt ismét gyulladáscsökkentővel próbálkoztak sikertelenül, jártunk kontrollokra, a vérvizsgálatok negatívok voltak. Két hónap eredménytelen kezelés után biopsziát végeztek, a szövettan már kimutatta a leukémiás sejteket. Elkezdődött a kemoterápia, egy közepes besorolású Akut Lymphoid Leukémia miatt. Két éves a kezelés, ennek egy része kórházi kemoterápiák sorozata, majd ezt követi a fenntartó kezelés, ami a diagnosztizálástól értve a második év végéig tart.
Milánnal a kórházban vagyok, a testvére ellátásában a férjem édesanyja segít, a férjem éjszakára jár dolgozni. Ugyanazokkal a problémákkal küzdünk, mint a sorstársak. Sokba kerülnek a férjem látogatásai, még jó ideig nem mehetünk haza. Megpróbálunk mindent megadni nagyfiunknak, hogy ezzel segítsük a gyógyulását. A kezelések nagy része még hátra van.
Van egy családi házunk, ahol most ki kell alakítanunk Milánka számára az úgynevezett steril szobát, hiszen az ő immunrendszere nem működik megfelelően a kezelések miatt. Fontos, hogy biztosítsuk számára a megfelelő étrendet is, ami elősegíti a gyógyulását. Mi ehhez kérünk segítséget.”
Most az otthoni fél steril szoba kialakítására utaltuk ki támogatásunk Milánéknak. Tartjuk a kapcsolatot, légy erős továbbra is nagyfiú! Bízunk benne nem lesz komolyabb komplikáció a kezelések ideje alatt! Hajrá Milán!
vissza