Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány
Bankszámlaszám: 11743002-20194468-00000000 vagy 16200106-11574312-00000000 Bírósági bejegyzés száma: Pk.60.128/2010/2./I. szám
Szlogen

"Mi kell a gyógyító alváshoz? Jó kis zene és anya keze!"

Nem olyan rég a Facebook közösségi hálóján lettünk figyelmesek az egyik kis betegünk anyukájának a bejegyzésére, miszerint gyermekének kiújult betegsége. Azonnal tárcsáztuk is, hívtuk telefonon a hölgyet, hogy biztosítsuk róla, mellettük állunk most is! Máté ide s tova már nyolc éve küzd betegségével, ami egy Neuroblastoma, kétszer transzplantálták. Hét éves volt, amikor diagnosztizálásra került a kór, sok szenvedéssel, lemondással, küzdelemmel teltek ezek után gyermekévei! Pár napja átesett egy újabb műtéten, így utólag megvallva nagyon aggódtunk érte, mert volt rá okunk, a műtét napján végig izgultunk Máté anyukájával...múlt szerdán valamivel délután négy óra előtt tolták be a műtőbe a nagyfiút, aki még akkor is az anyukájáért aggódott. Bocsánatot kért, hogy ne haragudjanak rá, amiért megint ilyen nagy fájdalmat okoz, mintha csak Ő tehetne e szörnyűségről, ami velük történik. (Ez persze tudjuk nem így van, a betegséget nem kéri senki, az sajnos általában hívatlanul érkezik!) Még szorította volna Máté az anyukája kezét, de már jöttek érte, s az édesanyának nem volt mit tennie, összetört szívvel, de el kellett engednie kisfia kezecskéjét, s belehalt lelke, amikor csukódott a műtőajtó. Hosszadalmas műtét volt, este fél nyolc után hozták ki Mátét a műtőből, persze időközben az altató doktor néni többször is kijött tájékoztatni a műtőajtó előtt lecövekelt anyukát, hogy odabent mi történik, ezek után kaptunk mi is információt az édesanyától, hogy minden rendben zajlik szerencsére. Az operáció jól sikerült, ráadásul a mai technikának köszönhetően nem is vágni a sebészeknek, laparoszkópos eljárással el tudták végezni a szükséges beavatkozást. Mátét ezek után az intenzív osztályra vitték, minden rezzenését gépek figyelték, de aztán rövid időn belül önállóan lélegzett a nagyfiú, ami után megszabadulhatott a 'csövektől'. Ma beszéltünk az anyukával, aki elmondta, hogy Máté a helyzethez képest olyan jól van, hogy nem kizárt, hogy a hétvégére hazaengedik őket. Nincs láz, pici hőemelkedés ugyan van, de az napról-napra javul, meg kell várniuk most a szövettant, ami után tudnak majd az orvosok is nyilatkozni a hogyan továbbról!
I Mate (1)
Miután kiderült Máté betegségének kiújulása, ezt ugye több barát, s ismerős látta az anyuka Facebook oldalán keresztül, rá egy pár órára kaptunk egy üzenetet egy korábbi kis betegünk édesanyjától, akiknél sajnos nem sikerült anno a győzelem. Fagyal Dani anyukája írt nekünk, hogy ők anno az egyik részükre szóló gyűjtésünkkor kaptak Juhász Rolandtól, a magyar válogatott focistájától egy dedikált mezt, amit szeretne felajánlani Máté részére, megkért írjunk ki egy jótékonysági aukciót. A mezre a közösségi oldalunkon keresztül lehetett licitálni, 15 000.- Ft-ért kelt el úgymond a Vidis mez, amely felajánlás azóta meg is érkezett számlánkra, s továbbítottuk Mátéék felé. Ezen felül érkezett Máténak még célzott befizetés is számlánkra, amelyeket kiegészítettünk 50 000.- Ft-ra, így a mai nappal 65 000.- Ft-ot tudtunk kiutalni a családnak.
Most egyenlőre várjuk mi is, hogy mi lesz a szövettan eredménye, s milyen további kezelésekre lesz szükség, s annak ismeretében amennyiben szükségük lesz még bármilyen támogatásra, ott leszünk a nagyfiú mellett lehetőségeinkhez képest!
Máté, Te már többször bizonyítottad milyen stramm srác vagy, mi a lehető legeslegjobbakat kívánjuk innen Neked! Vigyázz magadra, légy egészséges még nagyon, de nagyon sokáig! Anya imád, Te is Őt, a testvéredről nem is beszélve, most már mindenképp jó irányba kell forduljanak a dolgok!!! 
Szeretnél Te is segíteni, érjünk el minél több kis beteghez? Küldj egy 500.- Ft-os emelt díjas SMS üzenetet, s kövesd munkánk, hisz segítséged lévén ezentúl Te is benne leszel minden egyes betegünk mosolyában! Egyszerűen csak a 41-es számot kell elküldened a 13600-as telefonszámra! Köszönjük a gyerkőcök, és az érintett családok nevében is!
vissza