Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány
Bankszámlaszám: 11743002-20194468-00000000 vagy 16200106-11574312-00000000 Bírósági bejegyzés száma: Pk.60.128/2010/2./I. szám
Szlogen

Ment Gréta támogatása a Fejér megyei kis falucskába

Grétáéknál az otthoni megfelelő higiénés körülmények kialakítását támogattuk! Köszönjük szépen támogatóinknak, hogy lehetővé teszitek számunkra a folyamatos segítségnyújtás lehetőségét! Az anyuka pár nappal ezelőtt keresett meg minket az alábbi sorokkal, mára már a család számláján támogatásunk. Ha a család történetét végigolvasva úgy gondolod, hogy szívesen segítenél rajtunk keresztül hasonló sorsú családoknak, úgy egy olyan támogatási formát ajánlunk most a figyelmedbe, ami igazából folyamatos, de anyagilag mégsem megterhelő részedre. Segítsd csupán egyetlen 1000.- Ft-tal munkánk minden hónapban! Ide kattintva tudod beállítani az ilyen jellegű segítséget. 
K Greta
“Kislányunknál Grétánál nyáron diagnosztizáltak leukémiát. Több napig tartó kínzó fejfájás, fényérzékenység volt a tünete. Fájdalomcsillapítóval is csak enyhült, de nem múlt el. Egy hét után magas láza lett, amire az orvos antibiotikumot írt fel, vírusra gyanakodva. 2020. 08. 03-án hajnalban hányingerrel ment a mosdóba, de csak enyhén véres köpet hagyta el a száját. Ezzel a tünettel mentünk be a sürgősségire, ahol alaposan kivizsgálták. Az ultrahangon már akkor látszott, hogy mája megnagyobbodott. Laborleletéből pedig a magas fehérvérsejtszám. Az eredményekkel a Heim Pál Gyermekkórház onkológiai osztályára küldtek minket, ahol másnap biopsziára és lumbálásra került sor. Egy nappal később már konkrétan tudtuk, hogy mivel állunk szemben: T-sejtes Acut Lymphoid Leukaemia. Központi idegrendszeri érintettséggel, magas malignitással. Azonnal megkezdték a kemoterápiás kezelését. A második biopsziánál még mindig 64%, a harmadiknál 11% volt a blasztok száma. Ezért a családot behívták esetleges donor keresésére. Jelenleg 0,09% ez a szám, de még három hét múlva kontroll, hogy szükséges-e a transzplantáció.
Gréta 12 éves kora ellenére hősiesen küzd, tűri a fájdalmakat, az ágyhoz kötött kezeléseket. Felnőtteket meghazudtoló módon helyi érzéstelenítéssel csinált végig több lumbálást. Az első blokkot nehezebben bírta, mint a mostani másodikat. Ennek lesz vége jövő héten. Jelenleg csontfájdalmai vannak, ennek okát még vizsgálják.
Ő egy igen okos, értelmes, intelligens kislány. Bár érti és megérti, hogy mi miért és hogyan történik vele, de néha neki is vannak nehéz napjai. Vannak vágyai, álmai.”
...és kívánjuk, ez maradjon is így! A vágyak, az álmok szükségesek ahhoz, hogy meggyógyuljon az ember! Na persze kell hozzá kitartás, akarat, fizikai és lelki erő is, de ha vannak álmok, vágyak, pozitív hozzáállás, úgy a többi jönni fog magától!
vissza