Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány
Bankszámlaszám: 11743002-20194468-00000000 vagy 16200106-11574312-00000000 Bírósági bejegyzés száma: Pk.60.128/2010/2./I. szám
Szlogen

Ment egy pici segítség Polgárra is

Következő támogatottunk egy 61 éves polgári lakosú Úr volt, Ferenc, akinek alapbetegsége egy Myelodysplasia Syndrome. Ferenc a napokban egy felhívást tett közzé itt a közösségi oldalon üzenőfalán, amit megosztott egy másik betegünk is, így találkoztunk elsőként történetével.

Mi is korábbi posztunkban felhívtuk már a véradók figyelmét, de megtesszük ezt most is! Aki tud menjen, s adjon célzottan vért Ferencnek! Az alábbi levelet kaptuk tőle, szemezgetünk soraiból:

“Aki nem ismer, annak szeretnék röviden bemutatkozni. Karcagon születtem, de 7 éve már Polgáron élek. Hobbim a főzés, szeretnék még sokáig birkapörköltet főzni a karcagi rendezvényeken, mint eddig is tettem! A családom és a barátaim szerint egy életvidám társasági ember vagyok, akinek sosem kellett jókedvért a szomszédba mennie.
Mostanában egyvalami kezd fogytán lenni az életemben, amit pótolni sajnos nem tud a szervezetem! Az orvosaim, a családom, a barátaim és jómagam is azon vagyunk, hogy minél hamarabb újra működésbe hozzuk a csontvelőmet, ami 2017 nyarára úgy döntött, hogy nem termel több vörösvérsejtet! Az orvosok Myelodyspalasiás syndroma-t diagnosztizáltak nálam, azaz vészes vérszegénységet, ezért mások vér-adományára szorulok, hogy életben tudjak maradni! Egy injekció kúrán veszek részt, hogy ismét működésbe hozzuk az ellustult csontvelőmet, de ennek jótékony hatására még várunk az orvosaimmal.”

Ferencnél góckutatás folyik, készülnek a transzplantációra, ami hamarosan megtörténik. A beavatkozás után otthonában ki kell majd alakítani egy olyan megfelelő higiénés körülményt, ahol a fertőzésveszély a legminimálisabb, így ennek érdekében támogattuk most a beteget!

B Ferenc

Akik szeretnének segíteni, ők az alábbi adatok megadása után tudnak célzottan vért adni Ferencnek:

A beteg neve: Bihari Ferenc
Születési ideje: 1957. 04. 18.
TAJ száma: 021 135 091
Ellátó intézmény: Debreceni Egyetem Klinikai Központ Belgyógyászati Intézet, Haematológiai Tanszék
Vércsoport: 0RH+

Megosztásokért mindenkinek nagy-nagy köszönet!
(Ferenc személyes adatait az ő írásos engedélyével tudtuk megosztani.)

vissza