Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány
Bankszámlaszám: 11743002-20194468-00000000 vagy 16200106-11574312-00000000 Bírósági bejegyzés száma: Pk.60.128/2010/2./I. szám
Szlogen

"Még élek és soha nem adom fel, sem én, sem a családom"

Az alábbi levelet kaptuk a közelmúltban egy 48 éves felnőtt leukémiás beteg apukától. A három gyermek és a feleség, a szülők mindent megtesznek, hogy Nándor mindennapjai "jól" teljenek. Sajnos a leukémiás sejtek nagyon agresszívak, a citosztatikumokra sem igazán reagálnak már, a kemoterápiás kezelések után is nagy arányban visszajönnek. A beteg rendszeresen vértranszfúziót kap, így próbálják pótolni a hemoglobin és trombocita sejteket.

"2017 szeptember 18-án mentem a hatvani kórházba, miután kiderült, hogy nagyon rossz a véreredményem. Ekkor én még javában dolgoztam, csupán családom unszolására mentem vérvételre, hogy nagyon sápadt voltam. Másnap már továbbküldtek a Honvéd Kórházba, ahol csontvelővétel után megállapították, hogy leukémiás vagyok. Ezután kemoterápiás protokollokon estem át. Az utolsó kezelés előtt elmondták: készítsem fel családom is, hogy ez az utolsó esélyem a gyógyulásra, illetve ez már olyan kemény kezelés, hogy alatta bármi történhet velem: intenzív ápolás, vakság, süketség, trombózis stb. Ennek ellenére semmi komoly nem történt, viszont a rákos sejtek aránya felment 70%-ra. (90 %-os volt amikor bementem, első protokoll után 90 %, második után 40%). Ezek után közölték: "sajnos nem tudnak segíteni, minden létező fegyvert kilőttek." Azóta különböző természetgyógyászati módszerekkel próbálok gyógyulni kisebb-nagyobb sikerrel. Sajnos elég gyakran be kell mennem a hatvani kórházba transzfúzióra, még élek és soha nem adom fel, sem én, sem a családom."

Mivel a család jövedelme nagyon alacsony, az idős szülők segítenek nekik ahogy tudnak, de az Ő lehetőségeik is végesek, így most mi is próbáltunk kicsit beszállni a mindennapi kiadásokba, a megemelkedett fertőtlenítőszer költségekhez 50 000.- Ft kiutalásával járultunk hozzá. A rossz vérkép miatt Nándor immunrendszere gyenge, fogékony a különböző fertőzésekkel szemben, így nagyon fontos az otthoni megfelelő higiénia, a közvetlen lakótér, az ott megtalálható, mindennapi használatos tárgyak alapos fertőtlenítése, hisz egy fertőzés abszolút nem hiányzik ebben az állapotban Nándoréknál.

Nehéz ilyenkor mit mondani, mikor az orvosok is tehetetlenek, amikor egy nagyon erős, masszív kemoterápia után nagy arányban beteg sejtek jönnek vissza! Bízunk a legjobbakban, hogy az orvosok összedugják a fejüket, s kilátásba helyeznek egy hathatós, hathatósabb kezelést, eljárást, bármit, amivel vissza tudják fogni a leukémiás sejteket! Nagyon sok erőt kívánunk és kitartást!

Adjukossze Kampany Foto

vissza