Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány
Bankszámlaszám: 11743002-20194468-00000000 vagy 16200106-11574312-00000000 Bírósági bejegyzés száma: Pk.60.128/2010/2./I. szám
Szlogen

Máténak várjuk a csontvelő bipszia eredményét- Reméljük nem kapunk rossz híreket

Csontvelő mintavétel után is teljes a mosoly! Pár órája még egy Crista biopsziát végeztek Mátén altatásban, majd röviddel az ébredés után már vígan, jó kedélyűen próbálgatta a részére vásárolt ruhaneműket, illetve hősiesen mutatta derékrészen a kötését. Tegnap több ruházati cikket vásároltunk az érintetteknek, amiből kifejezetten a Mátéé két nadrág és két pulóver volt, aminek nagyon örült, olyannyira, hogy miután felvette az egyik felsőt és nadrágot, már le se akarta venni azokat. 
Máté és édesanyja már hónapok óta kórházban, az anyukának több gyermeke is van otthon. A Szeged mellett élő családnak jól jön most minden segítség, így mi is többször támogattuk már őket. Volt rá példa, hogy a fertőtlenítőszer vásárlásaikat támogattuk, pénzbeli támogatást kaptak, volt úgy, hogy kimentünk az anyukával egy közeli hipermarketbe, ahol közösen egy nagy bevásárlást csináltunk...most ugye a ruházati cikkek... Mátéék és sorstársaik a Démétér Házban élik mindennapjaikat, ott főznek, ott mosnak a szülők, ott tanulnak külön tanító nénikkel a gyerekek, stb. Mi ezekben a hétköznapi dolgokban is próbálunk sokrétűen segíteni az érintett családoknak. Máté esetében is így a transzplantáció után kifejezetten fontos a megfelelő higiénés környezet, s ehhez hozzátartozik a ruházat is.
L Mate Krisztian
Ha teheted, kérünk menj el vért adni! Ha félsz a tűtől, vagy épp nincs időd a véradásra, akkor küldj egy emelt díjas SMS-t a leukémiásoknak!
(1 SMS = 500.- Ft támogatás a betegeknek.)
Telefonszám: 13600
Az üzenet szövege ennyi legyen: 41
Ja, és 1%! Tudod, ez egyetlen filléredbe sem kerül! Ha szimpatikus a munkánk, és fontosnak tartod, ajánld fel rajtunk keresztül az adó 1%-od a leukémiás betegeknek! Adószám: 18142842-1-14
Ha elakadnál a felajánlás menetében, kattints ide.
Jövő hét közepére-végére lesz meg a csontvelő eredménye, bízunk benne nem hallunk majd semmi rosszat ezzel kapcsolatban. Picit lusta még az új csontvelő, hosszú hetek óta nem emelkedtek a megfelelő sejtszámra az alakos elemek. Szóba került egy újbóli transzplantáció is emiatt, de szorítunk nagyon, hogy erre ne kelljen sor kerüljön! Erre talán van pici remény, ma azt hallottuk az anyukától, hogy a mai vérképben már mutatkoztak Neutrophil-ek. Igaz alacsony számban, de talán elindult valami! Várjuk nagyon a Crista biopszia eredményét, Máté anyukája megírja majd nekünk mit mondtak az orvosok!
Üdvözöljük innen is a családot, küldjük a pozitív energiát a csontvelőnek!
Érdekel, hogy miként is zajlik a Crista biopszia, azaz a csípőcsontból vett csontvelő mintavétel? FIGYELEM, a videó többeket érzékenyen érinthet, a rideg valóságot mutatja be! (Ilyenen esett át ma Máté, ilyenen esnek át bizonyos rendszerességgel a betegek. A gyerekeknek altatásban végzik, a felnőtteknek helyi érzéstelenítésben, aki kéri bódításban.)
vissza