Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány
Bankszámlaszám: 11743002-20194468-00000000 vagy 16200106-11574312-00000000 Bírósági bejegyzés száma: Pk.60.128/2010/2./I. szám
Szlogen

Máté három éve küzd betegségével és a szövődményekkel

Mátét már többen ismerhetitek, akik követitek munkánk! Három éve küzdenek a betegséggel, a leukémia szerencsére remisszióban, de a kezelés miatti szövődmények még erősen jelen vannak a család életében!
A család vízszámlája jelentős mértékben el volt maradva, ennek a kifizetésében segítettük ma a családot, annak érdekében, hogy ne zárják el a vizet náluk! Ennek kapcsán ezt az üzenetet kaptuk az édesanyától: “A vizet a mai nap sikerült a nevemre íratni, meg kifizetnem! Nagyon szépen köszönjük a segítséget!!!”

Kevés pénzből élnek, ráadásul Mátét hetente gyógytornászhoz kell hordani, a bal lába problémás! Legutoljára mi vásároltunk ugye a fiúcskának két pár gyógycipőt is, -erről láthattátok a beszámoló posztot-, hisz a család képtelen volt kigazdálkodni annak árát a havi bevételeikből! Spórolnak ahogy tudnak, de “extra” dolgokra így sem jut! Sajnos van olyan család, szomorú, de több is, ahol a cipővásárlás már extrának számít!

L Mate (2)


Máté anyukájának sorai:

“Mátè 2011-ben született Kecskemèten, a 25. hèten császármetszèssel. Hosszú ideig volt inkubátorban és lélegeztetőgépen, szondán keresztül táplálták másfél hónapos koráig. Másfél hónap után elkezdett erősödni, három hónapos korában hozhattuk haza. Szépen fejlődőtt ès egyre ügyessebb lett! 2015 márciusában észrevettem, hogy bágyattabb, aluszékonyabb, véraláfutásos pöttyök jelentek meg rajta! Bevittük Kecskemètre a gyermekosztályra, vettek tőle vért, és ott mondták, hogy nagy a baj, azonnal áttszállítanak a Szegedi Gyermekklinika hematológiai osztályára! Rohammentővel vittek minket tovább, mikor felértünk ott is rengeteg vizsgálaton esett át Máté! Kiderült, hogy Akut Lymphoid Leukémiában szenved! Máténak másodszor is meg kellett küzdenie az életben maradásért! Elkezdődtek a kemoterápiás kezelések, nagyon nehéz volt neki is, meg nekünk is, nem akarta megenni a gyógyszereket, nem evett és nem ivott, így szondán keresztül tápláltuk, igy kapta meg a gyógyszereit is! Sok kemoterápiás szerre alergiás volt, végül az utolsó jó lett! 2015-ben lumbálás után deréktól lefelé lebénult, másnap megműtötték, mert a gerinc mentèn bevèrzett! Jelenlegi állapota stabil, csak sűrűn beteges, és a bal lába még most sem jött rendbe! Széles alapon jár, a gerince is elferdült. Heti egy alkalommal járunk gyógytornára.”

Mátéékat innen is üdvözöljük, bízunk benne hamarosan visszatérhetnek náluk a dolgok egy normál kerékvágásba, legalább annyira, mint Máté betegsége előtt! A fenti fotót kaptuk a családtól, nézzétek el nekünk, hogy nem tűéles a kép, de ugye nem minden háztartásban van hiper-szuper kamerával ellátott telefon!

Aki esetleg szívesen segítené a családot, mondjuk vásárolna nekik valamely hipermarket láncolatnál (Spar, Tesco) egy ajándék utalványt, azt szívesen eljuttatnánk Mátéékhoz, legalább egy picit “gazdagabb” lehetne náluk az ünnepi asztal, mint általában! Az erre szánt pénzt bárki el is tudja akár utalni, mi megvesszük az utalványt, s postázzuk a családnak! Így nem kell a támogatónak a vásárlással bajlódni, persze az Ő döntése, hogy neki mi az egyszerűbb! Attól ne féljen senki, hogy nem kapja meg a beteg a támogatást, kérés esetén szívesen összekötjük telefonszámilag a családot segítőjükkel! 🙂👍 Minden segítő csatornát megtaláltok itt: www.tegyunkleukemia.hu/hogyan-segithet Kérdés, kérés esetén pedig elértek bármely elérhetőségünkön!

vissza