Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány
Bankszámlaszám: 11743002-20194468-00000000 vagy 16200106-11574312-00000000 Bírósági bejegyzés száma: Pk.60.128/2010/2./I. szám
Szlogen

Márton egyetlen esélye a teljes gyógyulásra a csontvelő-átültetés

Mártonék egy Miskolc melletti kis településen élnek, most mégis Budapesten telnek a mindennapjaik, zajlik jelen pillanatban a kisfiú transzplantációja. Marci egy 9 éves kisfiú, aki már fiatal kora ellenére túl van annyi szörnyűségen, hogy felnőtteknek is bizony bőségesen elég lenne. Öt éve harcol a leukémiával, ami egy év múlva mutálódott. Más kisgyerek karácsonyra szépen becsomagolt ajándékot kap általában, Marci egy nappal karácsony előtt tudta meg, hogy ismét hosszas kórházi kezelés vár rá. Hősiesen helyt állt akkor is, s már talán-talán kezdett is visszatérni minden a régi kerékvágásba, de tavaly kiderült, hogy ismét baj van. Ekkor már a transzplantáció mellett döntöttek az orvosok, de előtte egy csonteltávolításos műtéten kellett átessen.

Az édesanya leírása kicsit konkrétabb, röviden a történetük:

“Kisfiamnál 2016-ban állapították meg ALL betegségét, aminek a kezelése 2017 januárjában véget ért. Sajnos 2017 decemberében a nyakán találtak egy megnagyobbodott nyirokcsomót ami ismét aggodalomra adott okot. Karácsony előtt egy nappal hívtak a kórházból, hogy az alapbetegsége mutalódott és Interdigitáló dendriticus szarkómája lett, ami igen ritka. Ennek a kezelésnek is nekikezdtünk, végigcsinálta Marci, a záró vizsgálatok is jót mutattak. Tavaly júniusban kontroll vizsgálat keretében a Pet CT sajnos kimutatta, hogy a bordáján-kulcscsontján lehet visszatérő a betegsége. Műtét során eltávolították a bordája egy részét, amelyen a kiújulás mutatkozott. Ismét kezelést kapott, majd az orvoscsoport a transzplantáció mellett döntött. Már meg is történt a beavatkozás két hete, és a sejtek szépen beindultak. Mivel vidéken lakunk ezért egy ideig a kórház alapítványi házában tudunk lenni, de amikor hazaengednek minket fél steril környezetet kell biztosítani Marci számára. Ami tőlünk és a családunktól telt megtettük, de szeretnénk kérni támogatást a szobája alkalmassá tételére. Előre is köszönjük segítségüket: Márton és szülei”

Márton otthoni fél steril szobájának kialakításához járultunk hozzá a minap támogatásunkkal. Mellette egy másik 8 éves sorstársának ugyancsak az otthoni megfelelő higiénés körülmények kialakítása és fenntartása keretein belül egy új porszívót vásároltunk. A mai támogatásokkal idén 38 esetben segítettünk az érintett családoknak, ami 2.696.746.- Ft közvetlen betegtámogatást jelent!

Köszönjük a segítségét mindenkinek, aki adományával, adó 1% felajánlásával segíti munkánk!

/hogyan-segithet

/ado

Számlaszám: Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány

11743002-20194468-00000000

G Marton Daniel

 

Ha kifejezetten Marcinak segítenél, írd be a közlemény rovatba: Márton ALL

Adószámunk az 1% felajánláshoz: 18142842-1-14

Ne feledd, az adó 1% felajánlás neked teljesen ingyenes, hisz a már befizetett személyi jövedelemadód 1%-át tudod most felajánlani egy-egy jó cél érdekében! Egy nagybeteg kisgyermek támogatása talán a legnagyobb cél tud lenni, ugye!? Maga a felajánlás két perc, köszönjük, ha segítesz! 👉 https://m.youtube.com/watch?v=K9Uhdp5hzqA

vissza