Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány
Bankszámlaszám: 11743002-20194468-00000000 vagy 16200106-11574312-00000000 Bírósági bejegyzés száma: Pk.60.128/2010/2./I. szám
Szlogen

Márknak a második transzpantáció után is relaptált leukémiája- Németországból várnak most egy új gyógyszert, csak bízni tudunk

Most azon tűnődünk, mi mit is csináltunk 13 évesen?! Egy ilyen korabeli tininek javában a fiatalok gondtalan életét kellene élni, ezzel szemben Márknak most harmadjára kell szembenéznie betegségével. Tudjuk, végig kísértük a család küzdelmeit az utóbbi másfél-két évben, láttuk min mentek keresztül, emberfeletti, de most ismét hatalmas erőt kívánunk úgy Márknak, mint szüleinek, testvéreinek! Ennek az új típusú gyógyszernek hatnia KELL! Légy erős Márk, nagyon-nagyon drukkolunk! Az anyuka sorai alább.
Mi most 50 000.- Ft gyors anyagi segítséget tudtunk kiutalni, aki szeretne/tud/és szívesen segít, alul a célzott utalási adatok Márknak! Köszönjük!
“Márk 13 éves, 2018 nyár végén JMML nevezetű leukémiát diagnosztizáltak nála. Ezután kemoterápiás kezelést indítottak, illetve vért és trombocitát kapott, egyenesen csontvelő-transzplantációra terjesztették elő. Lengyelországban találtak megfelelő donort, majd tavaly januárban megtörtént a beavatkozás, egy Hickman katéteren keresztül, infúzió formájában megkapta a donortól kapott őssejteket. Egy hónapig steril boxban volt ez idő alatt. Majd, hogy menjünk az időben, hazajött, aztán rengeteg szövődmény miatt újra és újra kórházba kerültünk. (máj GVHD, tüdőgyulladás, epilepsziás egyszeri roham, A-típusos influenza.) Mindezek ellenére szépen rendeződött, jól volt, ritkábban jártunk kontrollra, majd elkezdhette az iskolát, dolgozhattam, megnyugodtunk. 2020 áprilisában egy kontroll alkalmával rossz vérkép értéke miatt kellett visszamennünk, vizsgálatok következtek, mire kiderült, hogy visszaesett egy más ágazatú leukémiába, aminek a neve MDS. (Myelodysplasiás szindróma) A tortúra folytatódott, újra transzplantáció, újra donor...
Ismét túl lettünk rajta, ismét itthon, ámbár magántanulóként a vírus helyzet miatt is. Hetente jártunk Pestre, majd a transzplantációt követő 100. napon csontvelő-biopsziát végeztek, ez fontos a nyomon követés miatt. Három hét után most hétfőn lett meg az eredmény. Rossz hír, hideg zuhany, harmadjára is visszaesett!
Mai nappal egy egyhetes infúziós kezelést kezdtek meg az orvosok. Továbbiakban Németországból várunk gyógyszert, ami engedélyezés alatt van.”
H Mark (2)
Márkékat is bárki támogathatja célzottan, ez ugye minden betegünknél fennáll, a közlemény rovatba kérjük beírni, “Márk MDS”.
Az így ‘megjelölt’ adományok 100%-át a családnak fizetjük ki! Köszönjük a szíves segítséget Márk édesanyja nevében is❣️
Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány
11743002-20194468-00000000
vissza