Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány
Bankszámlaszám: 11743002-20194468-00000000 vagy 16200106-11574312-00000000 Bírósági bejegyzés száma: Pk.60.128/2010/2./I. szám
Szlogen

Márk mindene a foci, de most neki kell szurkoljunk!

Egy 13 éves újfehértói kisfiú anyukája fordult hozzánk segítségért. Idén február óta egy olyan élethelyzetbe kerültek, ami a lelkiek mellett anyagilag is megviseli a családjukat! Egyébként is nehéz, egy négygyermekes családban van kiadás bőven, pláne most, hogy Márknál egy Non-Hodgkin Lymphoma-t diagnosztizáltak, s valamely szülő szinte folyamatosan a nagyfiú mellett van!
Egy pár gondolat az anyuka leveléből:
"Kisfiammal, Márkkal 2018 év elején vizsgálatról vizsgálatra jártunk, mert 2017 év végén kezdetben kissé, majd egyre jobban fájt a térde. Februárban ért minket a sokk, a gyerek daganatos beteg! Márk az első időszakban iszonyatos fájdalmakat élt át, ami végre így az idő haladtával múlni látszik, mert jó kezekbe került a budapesti Tűzoltó utcai Gyermekklinikán, majd később a Debreceni Gyermekklinikán. Így furcsa módon egy kicsit jobb érzés, hogy legalább megtudtuk mi a baj, és azt is, hogy van mivel harcolni ellene! Először azt gondolták, hogy a csontdaganatok egyike támadta meg a fiam szervezetét, de végül Non-Hodgkin Lymphoma-t diagnosztizáltak nála. El is kezdték a kemoterápiás kezelését, de egyenlőre fogalmunk sincs, hogyan tovább! Azóta visszakerültünk Budapestre, ahol a kezelése ezentúl zajlani fog. Ősszel csontvelő-átültetés vár rá, ami majd további anyagi megterhelést fog a családra róni, hiszen Márk leendő szobáját a higiéniai előírásoknak megfelelően fel kell majd újítani!
Életünk eddig is nehéz volt az utóbbi időben, mert Márkon kívül három gyermeket nevelünk még férjemmel. A 9 éves kislányom súlyos autizmusban szenved, ami azt jelenti, hogy folyamatos felügyeletet igényel! Önellátásra képtelen, rendesen beszélni sem tud, de reméljük, hogy a fejlesztés, amit a speciális óvodában kap, segít, hogy jobban legyen! Emellett legkisebb gyermekem még csak alig több, mint 2 éves, róla is gondoskodnunk kell, és most itt van Márk, aki mellett folyamatosan a kórházban kell lennem. Az öreg, három szobás házunkban még velünk él párom édesanyja is, aki szintén segítségre szorul, idős, beteg asszony. Egyenlőre felváltva vagyunk Márk mellett, mert otthon is tartani kell a frontot! A legkisebb dolognak is örülnénk, minden jó szóért hálásak vagyunk, most ezek tartják bennünk a lelket, kérem, ha tudnak segítsenek nekünk!"
L Mark
Kedves Georgina! Nem kérdés, amiben tudunk segítünk! Az otthoni megfelelő higiénés körülmény kialakítása valóban fontos, Márk hamarosan egy frissen transzplantált beteg lesz, az Ő állapotában majd nem kaphat el semmilyen fertőzést, mert az akár végzetes is lehet! Most Márk otthoni fél steril szobájának kialakítását támogatjuk, ez az első és legfontosabb, illetve így már, hogy megismertük Önöket, ezentúl tartjuk a kapcsolatot, ott segítünk majd, ahol csak tudunk, s amit lehetőségeink megengednek!
Kitartást neked nagyfiú, légy erős! Meglásd minden rendben lesz, úgy van, ahogy anya írta, jó kezekben vagy, figyelnek rád az orvosok! A transzplantáció után minden esély megvan rá, hogy évek múltán ez már csak egy rossz emlék maradjon! Szurkolunk!
vissza