Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány
Bankszámlaszám: 11743002-20194468-00000000 vagy 16200106-11574312-00000000 Bírósági bejegyzés száma: Pk.60.128/2010/2./I. szám
Szlogen

Margiték bármikor várhatják a telefont a Szent László Kórházból

Egy aggódó egyetemista nagylánytól kaptunk levelet! Őszinték leszünk, megkönnyeztük! Egyértelmű ment is a segítség a családnak, az édesanyának a közeljövőben lesz a transzplantációja. “Bármelyik pillanatban érkezhet a telefon a Szent László Kórházból a transzplantációval kapcsolatban.”- írta ezt a mai üzenetében Margit lánya. Megbeszéltük az anyukával, nem engedjük el egymás kezét, ha lesz olyan élethelyzet, amit nem sikerül megoldani egyedül, akkor szóljanak, ha lesz rá módunk, segíteni fogunk!
“Tisztelt Kuratórium! Engedjék meg, hogy megosszam önökkel történetünket. Pár hónappal ezelőtt még egy hétköznapi falusi család voltunk. Édesapám nyugdíjas a kis gazdaságunkat igazgatta, korábban tüdőrákkal diagnosztizálták, amiből bár sikerült kilábalnia, munkabíró képessége jelentősen romlott. Öcsém érettségiző, jómagam az egyetemi első évemet taposom. Egyetlen kereső a családunkban édesanyám, a helyi kis posta postavezetőjeként dolgozott egészen betegsége diagnosztizálásáig.
Az év elején különös, vörös, viszkető göbök jelentek meg testén, amit mi és háziorvosunk is allergiás reakciónak gondolt, vérvételre utalták édesanyámat, hogy megállapítsák mi eredményezte ezt a reakciót. Megtörtént egyik reggel a vérvétel, azonban már aznap délben, a félkész véreredményt látva riasztották a háziorvost, hogy azonnal vegye fel a kapcsolatot a beteggel. Ezután rögtön a fehérgyarmati sürgősségi osztályon találtuk magunkat, ahol már valamilyen csomós artériagyulladásra gyanakodtak. Másnap rögtön irányítottak tovább minket a nyíregyházi hematológiai osztályra. Hosszas vérvizsgálat és egyéb vizsgálatok után közölték a hírt, leukémia, rögtön kezdődtek a kezelések.
Received 620908698523756
Szerencsére állítólag olyan jól reagált a szervezete, hogy ha minden jól megy, júniusban megtörténhet az átültetés Budapesten.
Göröngyös út áll mögöttünk, és még nehezebb előttünk. Ha sikerül is az átültetés, nem tudjuk, hogyan lehetne megoldanunk a minden hetes kontrollra járást innen, vidékről. Egészen közel lakunk a román határhoz, körülbelül 360 km innen a főváros.
Bár nem vagyunk egyedül, családtagjaink, ismerőseink amiben tudnak, segítenek, mégis úgy gondoltam, írok Önöknek, hiszen (sajnos) Önök több ilyen és hasonló esettel találkoztak már, több tapasztalatuk van, mi csak vakon haladunk az ismeretlen felé.”
...mint látjátok igenis szükség van a munkánkra! Sokan, egyre többen számítanak a segítségünkre! Ha tudjátok, kérjük segítsétek az Alapítványt, hogy mi is azonnal segíthessünk a hozzánk forduló családoknak! Köszönjük!
vissza