Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány
Bankszámlaszám: 11743002-20194468-00000000 vagy 16200106-11574312-00000000 Bírósági bejegyzés száma: Pk.60.128/2010/2./I. szám
Szlogen

Ma a 8-as steril bokszba landoltak a segítő SMS-ek!

Ez a hét a felnőtt betegeké! Egy aggódó feleség keresett meg minket, akinek a férjét most transzplantálják, egyértelmű ment a segítség! Öt nappal ezelőtt kaptuk ezeket a sorokat:

"Tisztelt Alapítvány! Nagyon megörültem amikor rátaláltam egy alapítványra aki a leukémiás felnőttekkel is foglalkozik.
A mi családunkban az AML 2018 szeptemberében jelentkezett férjemnél. Itthon összeesett, majd 2 órával később már a gyöngyösi sürgősségi osztályon megállapították, hogy valószínűleg leukémiás. Másnap már a budapesti Honvéd Kórházba került, sajnos beigazolódott a diagnózis, meg is kezdték a kezeléseket. Három kezelés után idén március végén elindult a transzplantációs folyamat a budapesti Szent László Kórházban. Jelenleg ott fekszik a 8-as bokszban. A 27 éves fiunk szerencsénkre megfelelt donornak, ma van kontroll vizsgálaton, ő jól viselte az őssejt vételt. A férjem is elszántan küzd, hogy vissza kapja egészségét.

A családunk megélhetését itt a Mátra alján a mezőgazdaság biztosította. Mint családi gazdálkodók saját magunk értékesítettük a megtermelt szőlő, málna, szeder, ribizli gyümölcseinket. Már a 2018-as ősz is erőn feletti munkát igényelt tőlem, hogy a férjem nélkül be tudjam takarítani és értékesíteni tudjam egész éves munkánk gyümölcsét. Most tavasszal is rengeteg kiadásom, munkám van az induló szezon miatt. A 14 éves lányunk pályaválasztás előtt áll. A férjem betegsége miatt sokat kell utaznunk, kezdenek anyagi tartalékaink kimerülni, mert ilyenkor tavasszal kell a mezőgazdaságba is beruháznom. Bevételre majd csak ősszel számíthatok.

Kérdezném Önöket, hogy esetleg van e mód arra, hogy támogassanak minket férjem betegségéből kifolyólag, hogy tudjunk mindent biztosítani az ő gyógyulásához? Köszönöm megtisztelő válaszukat!"

Miután olvastuk a feleség levelét, azonnal tárcsáztuk is a megadott telefonos elérhetőséget. Megkaptunk minden dokumentumot, ami a támogatáshoz szükséges, így a mai nappal az Adhat Vonalas adományoknak köszönhetően tudtuk Gáboréknál az otthoni megfelelő higiénés körülmények kialakítását, és a kórházi látogatásaikat támogatni. Ilyenkor ugyan a rokonok nem tudják átölelni, megpuszilni a kórházban fekvő szeretteiket, csak egy üvegfalon keresztül láthatják egymást, de tapasztalatból tudjuk mennyire fontos ez! A beteg a négy fal közé be van zárva, a steril bokszban még az ápoló/orvosi személyzet is a lehető legkevesebb időt tölti, hisz itt a beteg teljesen védtelen a fertőzésekkel szemben, s bármilyen apró fertőzés is komoly komplikációt tud okozni!

Nagyon szorítunk Gáboréknak, küzd itt mindenki a családban! Férj a bokszban, feleség és gyerekek otthon! Gábor azóta ha jól tudjuk megkapta az őssejteket, azok már ott csörgedeznek az ereiben, hamarosan meg kell tapadjanak, s el kell kezdeniük termelni a vér alakos elemeit! Kitartást Önöknek, a véghajrában vannak!

STOP Leukemia

Aki teheti, kérjük segítse munkánkat egy emelt díjas SMS üzenettel! Mint látjátok a sok-sok segítő üzenetből nagy dolgokat lehet véghez vinni! Egy SMS 500.- Ft támogatás betegeinknek!

Ebben a támogatásban egy korábbi betegünk segítsége is benne van. Imre egy felnőtt Hodgkin Lymphoma-s betegünk, akinek sajnos a közelmúltban meghalt a felesége, tegnap volt a temetés, s a szertartás végén az egyik rokon 10 000.- Ft-tal támogatta munkánk Imrén keresztül. Ez ma befizetésre került a számlánkra, s ebben a mai támogatásunkban ez benne foglaltatik! Köszönjük Imrééknek a segítséget! A közlemény rovatban csak ennyit írt Imre: A nejem kérése lenne! 😢 Ezúton is együttérzésünket fejezzük ki a családnak! Imrének erőt kívánunk feldolgozni a történteket!

vissza