Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány
Bankszámlaszám: 11743002-20194468-00000000 vagy 16200106-11574312-00000000 Bírósági bejegyzés száma: Pk.60.128/2010/2./I. szám
Szlogen

Ma 31 napos Réka, reméljük a karácsonyt otthon töltheti a nagylány

Szorítsunk Rékának, hogy a földkerekség legszebb ünnepét, azaz a közelgő karácsonyt már otthon tölthesse. Csütörtökön nyílt meg a steril boksz ajtaja, ma 31 napos a nagylány. 👍 31 napja csordogálnak Réka ereiben a donor őssejtek, s nagy örömére mindenkinek, szépen végzik is a vér alakos elemeinek a termelését! Szuperül megindultak felfelé a fehérvérsejt, hemoglobin és trombocita sejtek is! 💪 Július 16. óta egyfolytában kórházban van Réka és anyukája is, úgyhogy már nagyon vágynak haza mindketten! Bizony nyár közepe már nem most volt, azóta a család kettészakadt, Réka és anyukája Budapesten, apa és a nővér otthon egy vidéki kis településen messze a fővárostól. Amikor csak tudnak, persze jönnek látogatóba, erősek mindannyian, ha már eddig kibírták, még ezt a pár hetet ha fogakat összeszorítva is, de ki kell bírniuk egymás nélkül! Mindig az utolsó napok a legnehezebbek, amikor már tudjuk, hogy hamarosan mehetünk haza, az idő olyankor mintha lassabban telne!

Reka

Egy cél lobog mindenki szeme előtt, Réka teljes gyógyulása! Roppant nehéz időszakon van túl a nagylány, hisz a vakációt nem felhőtlenül, a barátok, barátnők társaságában kikapcsolódva töltötte, nem volt nyaralni, táborozni sem, Ő bizony egy kórteremben az életéért harcolt, hetekig bent a steril boksz zárt ajtaja mögött. Az otthoni megfelelő higiénés körülmények kialakítása végett támogattuk most a családot, most egy jó ideig megemelkednek a fertőtlenítőszer kiadásaik is, jól fog jönni az 50 000.- Ft, amit kiutaltunk nekik erre a célra...egy transzplantált beteg esetében óriási szerepe van az átültetés utáni első 100 napnak, bármilyen fertőzés veszélyes lehet rá nézve, így az állandó fertőtlenítés a beteg közvetlen környezetében elengedhetetlen! Többször találkoztunk már sajnos olyan esettel, hogy egy sikeres transzplantáció után a hazakerült beteg elkapott otthon egy fertőzést, s az komoly komplikációhoz vezetett.

Üdvözöljük innen is a családot, szerdán a Szent László Kórházban leszünk, vár ránk öt másik beteg is, így biztosan találkozunk majd a Démétér Házban! 🙂👍 Ma egy idősebb székesfehérvári krónikus leukémiás beteg hölgyet is támogattunk Rékán kívül, esetében a rezsiköltségek kifizetéséhez, a mindennapi élelmiszer és fertőtlenítőszer vásárláshoz nyújtottunk segítséget!

Olvasnál tovább? Görgess itt lefelé, ismerd meg betegeinket! Segítenél is a betegséggel küzdő családoknak? Dobj egy 500.- Ft-os emelt díjas SMS-t! A telefonszám: 13600, ide kell elküldeni: 41 Nem sok, de most megterhelő ez az 500.- Ft is neked? Ez esetben oszd meg Facebook posztjaink, ezzel is segíted munkánk! 😉

vissza