Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány
Bankszámlaszám: 11743002-20194468-00000000 vagy 16200106-11574312-00000000 Bírósági bejegyzés száma: Pk.60.128/2010/2./I. szám
Szlogen

Loretta alig múlt egy éves- A steril bokszban küzd az életéért

Loretta épp ma egy éves és három hónapos. Budapesten a Szent László Kórházban őssejt-transzplantációja zajlik a pici lánynak, még a steril bokszban telnek a mindennapok, hol apukája, hol édesanyja van vele. Tegnap tudtuk meg a hírt, hogy a bevezetett óvintézkedések miatt most csak napi egyszer válthatják egymást a szülők, fél nap az egyikük, másik fél nap a másikuk tud a gyermekekkel bent lenni a steril bokszban. Az édesapa most a mindennapi kiadásaikhoz kérte támogatásunk. Több család van, akiknek ilyenkor bizony anyagilag nehéz megoldani még az élelmiszer vásárlást is, fedezni az utazási költségeket, stb...ez nem is csoda, hisz a munkából való kiesés, a táppénz nem egyenlő a teljes munkabérrel! Loretta nagyon pici baba, alig pár hónapos volt, amikor diagnosztizálták leukémiáját.

“A betegségünk immáron lassan 1 éve, hogy tart. Most értünk el ahhoz a ponthoz, hogy készen álljunk mi is és az orvosok is a csontvelő-transzplantációhoz. Március 03-án kapta meg kislányunk a sejteket. Nagyon jól viselte az eddigi megpróbáltatásokat, immár a célegyenesben vagyunk, és a steril bokszban várakozunk arra, hogy az immurrendszer újra induljon, és elinduljon az új vérképzés.”-írták a szülők.

Ez minden bizonnyal hamarosan meg fog történni, tankönyv szerint 7-11 napon belül megtapadnak a csont üreges részeiben a megkapott, először még periférián keringő őssejtek, s elkezdik a vér alakos elemeinek a termelését. Ennek napokon belül látszania kell majd Loretta vérképén is! 🙂👍

K Loretta (1)

Úgy van, ahogy mondja, kedves apuka, még egy pici kitartás kell, már a célegyenesben vannak! Reméljük nem lesz semmi komolyabb szövődmény, s hamarosan kinyílik a boksz ajtaja, s lekerülhetnek először a Démétér Házba, majd onnan haza! Az otthonuk távolsága miatt sanszos, hogy az első 100 napot a Démétérben kell tölteniük, de az már mégiscsak otthoniasabb közeg, mint az osztály. Ment a támogatás, vigyázzanak magukra, egymásra! Jó egészséget kívánunk!

Engedjétek meg, kedves olvasóink, hogy ezúton is felhívjuk figyelmetek! Adó 1%-os kampány időszak van! Kérjük ne feledkezzetek meg rendelkezni adótok 1%-a felől! Két-három perc az egész az ügyfélkapun keresztül!
Adószámunk: 18142842-1-14

vissza