Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány
Bankszámlaszám: 11743002-20194468-00000000 vagy 16200106-11574312-00000000 Bírósági bejegyzés száma: Pk.60.128/2010/2./I. szám
Szlogen

Lili édesanyja fizetetlen szabadságon- Így tud csak gyermeke mellett lenni

Mit is tud tenni egy édesanya, amikor 15 éves nagylánya lebetegszik, s hosszadalmas kórházi kezelést igényel?! Igen, ha csak így lehet, bevállalja a fizetés nélküli szabadságot is, csak, hogy gyermekével lehessen a kezelések alatt. A 15 év pont egy olyan időszak, amikor már nem kisgyerek az ember lánya, de még nem is felnőtt, hogy egyedül maradjon hetekre a kórteremben, miközben élete nagy harcát vívja. Liliéknél ma az otthoni megfelelő higiénés körülmények kialakítását támogattuk, s beszéltünk az édesanyával, hogy jövő hónapban is számíthatnak a segítségünkre. Lilinek otthon felújításra szorul a szobája, ahhoz, hogy a biztonságos gyógyuláshoz meg legyen a megfelelő higiénés körülmény, van pár teendő, s tegyük hozzá a rendszeres kórházba járás, az apuka/család látogatásai sem két fillér, egy oda-vissza út közel 200 kilométer, -az anyuka fizetése most kiesett-, szóval nagyon jól jön, s kell is a segítség a jászberényi családnak.
Lili története: “A mi történetünk ez év február 5-én kezdődött egy hasfájással. Lilinek csillapíthatatlanul fájt a hasa. Bekerült a kórházba, ahol a laborvizsgálat thrombocytopéniát mutatott ki. A területileg illetékes kórházba küldtek minket, ez a Heim Pál Gyermekkórház, itt a kivizsgálást követően középsúlyos ALL-t mutattak ki, (Acut Lymphoblastos Leukémia) központi idegrendszeri érintettséggel. Lilire több hónapnyi kemoterápiás kezelés vár, majd minimum 2 éves gyógyszeres kezelés is. A kemoterápia következtében étvágytalanná vált, kórosan lefogyott, ezért szondát kapott kb. 1 hónapra, mivel szépen visszatért a súlya, így ettől most megszabadult. De lett helyette egy sokkal rosszabb mellékhatás, a szteroid és a kemoterápiás kezelések mellékhatásaként jelentkezett nála a polyneuropathia, a végtagok és az agy között gyengült a kapcsolat, ezért bizonytalan a járása), pedig néptáncolt több, mint 7 évig. Több alkalommal volt már csontvelő-biopsziája és lumbálása (ekkor kezelést is kap a gerincfolyadékba, és ez van, hogy csak helyi érzéstelenítésben történik). A kemoterápiás kezelések nem folyamatosan vannak, hanem hónapról-hónapra tervezik meg a terápiát, ezért nem folyamatosan tartózkodunk a kórházban (ugyanis én is itt lehetek vele, ezért fizetésnélküli szabadságra jöttem el a munkahelyemről).
A segítséget abban kérnénk, mivel Lilinek ugyan van saját szobája, de ez felújítást igényel. Egy kis öreg parasztházban lakunk, amit már ugyan elkezdtünk felújítani, de az idén fejeztük volna be. Sajnos Lili betegsége ezt megakadályozza. Így az Ő szobájának felújítására kérnénk segítséget.”
P Lili
Természetesen aki szívesen támogatná kifejezetten közvetlenül Lilit, ő célzott adománnyal megteheti. Az alábbi közlemény rovattal érkező adományokat teljes egészében Lili édesanyjának a számlájára utaljuk tovább.
Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány
11743002-20194468-00000000
Közlemény: Lili fél steril szoba
Ne feledjétek, most adó 1%-os felajánlási időszak van, tudtok úgy is segíteni, hogy az most konkrét pénzkiadással ne járjon!
Adószámunk: 18142842-1-14
Ezzel kapcsolatos bővebb információért kattints ide.
vissza