Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány
Bankszámlaszám: 11743002-20194468-00000000 vagy 16200106-11574312-00000000 Bírósági bejegyzés száma: Pk.60.128/2010/2./I. szám
Szlogen

Lassan egy éve kórházban van Dorka. Ottlétünkkor egy akkora ölelést kaptunk tőle, mint nem rég Rúzsa Magdi

Egy 8 éves kislánynál voltunk tegnap látogatóban, aki bizony már nagyon régóta kórházban van. A Démétér Házban volt egy tv átadásunk, illetve most egy megbeszélésünk a ház koordinátorával, ugyanis 6 darab új televíziót szeretnénk átadni tavasszal a Démétér Háznak, mivel ennyi új apartmannal fog bővülni az "újjászületés háza", s szeretnénk, hogy az ott gyógyuló gyerekek mindegyike a házban töltött idő alatt kikapcsolódás gyanánt, s jobb híján legalább meg tudja nézni a kedvenc meséjét. Nem kell bemutatni gondoljuk senkinek, mikor beteg egy kisgyerek, milyen nehéz lekötni olyankor a figyelmét...szóval jól fognak jönni a készülékek mindenképp a Démétér Házba! Hamarosan indítunk ezzel kapcsolatban egy célzott gyűjtést, de erről majd később, most térjünk vissza Dorkáékra. Szóval tegnap a megbeszélés előtt meglátogattuk a kislányt és az anyukáját, akik bizony lehet mondani tavaly ilyenkor óta kórházban laknak. Újvidéken kezdték Dorka kezeléseit 2017 januárjában, majd ugye a budapesti Szent László Kórházban folytatódtak a kivizsgálások, illetve a transzplantációra való felkészítés. Idén szeptemberben meg is kapta a kislány a donor őssejteket. A GVHD-s szövődményekkel meggyűlt a család és az orvosok baja is, szteroidos kezelést kellett kapjon Dorka, ennek látszik ugye a külsérelmi mellékhatása is, illetve a megemelkedett cukorszintet kellett helyrehozni nála...most egy baktériumfertőzéssel próbálnak megbirkózni, bízunk benne hamarosan hazamehetnek, hisz várják otthon őket szeretteik nagyon!
Dorka Jatszik
Dorkának a mai nap 50 000.- Ft támogatást utaltunk ki élelmiszer és fertőtlenítőszer vásárlásra, erre megy most el legtöbb pénzük az anyuka elmondása szerint, de a pénzből tudnak majd fordítani a későbbi utazási költségekre is!
El kell mondjuk, tegnap egy olyan élményben volt részünk náluk, ami nagyon jóleső volt nekünk, hisz ottlétünk ideje alatt annyiszor, de annyiszor átölelt minket Dorka! Nagyon nagy szeretet van ebben a kislányban! Mielőbb gyógyulj meg Dorka, nagyon-nagyon jó egészséget kívánunk neked, s az egész családnak! (A fotó egy korábbi fotó, még a kezelések közben készült)
vissza