Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány
Bankszámlaszám: 11743002-20194468-00000000 vagy 16200106-11574312-00000000 Bírósági bejegyzés száma: Pk.60.128/2010/2./I. szám
Szlogen

Lackó harmadjára száll harcba a leukémia ellen

“Akkor 3x is nekivágok.....” Olvashatjuk ezt a fotón látható kamasz fiatalember közösségi oldalán! 🙁 Egy fiú, aki 12 éve❗️❗️❗️ küzd betegségével! 😢 Három éve találkoztunk vele először, amikor is a Miskolcon kezelt betegeket látogattuk meg az osztályon. Az idők folyamán, többszöri találkozás/támogatás után mondhatni baráti kapcsolat alakult ki Lackóval. Voltunk az otthonában is, büszkén mutatta a tetőtérben frissen kialakított, felújított rezidenciáját, fél steril szobáját...Visszaemlékszünk, 2017 szeptemberében ránk írt a Messenger-en, tanácsunkat kérte, mit javaslunk, hogy kezdjen neki saját karriernek a zenélésben, mert nagy álma volt, hogy abban a műfajban, ami neki tetszik Dj. szeretne lenni. Ebben, hogy miként indul egy lemezlovas karrier, nem tudtunk neki hasznos tanácsot adni, egy javaslatunk volt, aminek az élet minden szegmensében hasznát veheti, “Bármit csinálsz is, légy mindig önmagad, sose akarj mást mutatni, mint aki vagy! Vállald fel, őszintén mondd el a véleményed, mindig azt tedd, amit a szíved diktál! Ez már egy fél siker a mai világban!” Teltek múltak a hetek, hónapok, s láttuk a fiatalember oldalán, hogy fellépései voltak, fényképein egy, már a keverőpult mögött álló boldog fiút láttunk, még “művészneve” is lett a végére...majd pár napja olvastuk azt a bizonyos mondatot profilján, amivel kezdtük ezt a bejegyzést! 😩😢 Hívtuk rögtön az anyukát, biztosítottuk róla, hogy ránk ezennel is számíthatnak! Kezdődik minden harmadjára elölről, most egy idegendonoros transzplantáció előtt állnak, először persze indul, már elindult a kemoterápia, remissziót kell elérjenek az orvosok! Lackó lelkileg romokban, a fotón mosolyog, de azt csak Ő tudhatja mi zajlik le pontosan a lelkében! 💔 Megszakad a szívünk, dühösek, mi több mérgesek vagyunk...két dolgot tudunk tenni, mellette vagyunk lehetőségünk szerint teljes válszélességgel, és szorítunk-szorítunk-szorítunk! Kérünk Téged Lackó, ne add fel!!! 🤯💪
Az anyuka az alábbi mondatokkal mutatja be történetüket. Kérünk, ha teheted segítsd munkánk! Nem kell erődön felüli dolgokban gondolkozz! Akár már egy gyors 500.- Ft-os emelt díjas SMS üzenettel, vagy 1000-2000.- Ft utalással is segíthetsz! ...de van olyan segítség is, ami pénzbe egyáltalán nem kerül 👉 /hogyan-segithet
Kifogytunk a mondatokból, tiétek az anyuka őszinte sorai! Küldjük a pozitív erőt, energiát Miskolcra nekik! HAJRÁ LACKÓ!
“Gyermekemnél 6,5 évesen jelentkeztek visszatérő hőemelkedéssel járó, antibiotikumos kezelés mellett sem szűnő panaszai, lábfájdalom, hurutos tünetek. 2007-ben diagnosztizáltak nála legelőször akut leukémiát. Akkor 1 év intenzív kórházi, majd további 1 év otthonában szedett gyógyszeres kezelést kapott.
Általános iskolai tanulmányait magántanulóként kezdte el, közösségbe nem mehetett, majd 3. osztályosként csatlakozott társaihoz.
Rendszeres kontroll vizsgálatokon részt vettünk, negatív eredmények után 2014-ben gyógyultnak nyilvánították.
2016-ban jelentkezett hasi panaszai miatt sebészeti osztályon kezdték el kezelni, de rövid időn belül kiderült, hogy panaszai hátterében recidiváló leukémia igazolódott. Ismételten intenzív kemoterápia, és tanulmányait is magántanulóként kellett folytassa. 2018 szeptemberében már mehetett közösségbe, folytathatta tanulmányait, visszatérhetett a közösségi életbe, aktív résztvevője lehetett annak.
Rendszeres vérvétel illetve csontvelővizsgálata mellett betegsége remisszióban volt. 2019 márciusában vándorló ízületi panaszok jelentkeztek, boka-, térd-, majd csípő fájdalomról panaszkodott. Járása nehéz volt, mozgáskoordinációs zavarok léptek fel. 2019 március végén csontvelő, agy-gerincvelői folyadék vizsgálat, illetve MR történt, amiből kiderült, hogy harmadjára is szembe kell néznünk a leukémiával. Jelenleg megtörtént a kanül bevezetése, megkezdték a citosztatikumok adását. Körülbelül 4 hónap után sugár kezelést is fog kapni, utána transzplantációja lesz.
Hogy mit is érzünk?! ...min megyünk keresztül?! ...nagyon nehéz megfogalmazni és leírni, talán erre nincsenek is szavak, az, hogy gyógyult volt, az, hogy ismét itt vagyunk immáron harmadszor, az, hogy mi vár ránk….
A Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány kuratóriumi elnökével Bajzát Krisztiánnal 2016-ban találkoztunk először, és azonnal a segítségünkre sietett, fertőtlenítőszerekkel, utalványokkal és pénzadománnyal támogatták családomat, hogy megfelelő körülményeket teremthessünk gyermekem részére. Miután kiderült Lackó recidiváló leukémiája kérés nélkül jelezte, hogy ismét szeretne segíteni, amiben csak tud, melyet nagyon szépen köszönünk!”
Ment az utalás Lackónak, akinek ismét létfontosságú lesz szobájában egy tisztasági festés, felújítás, hogy amikor csökkent immunrendszerrel hazamegy a kemoterápia után ne kapjon el semmilyen fertőzést, mert az bizony nagyon veszélyes lenne! Most 50 000.- Ft-ot tudtunk kiutalni erre a célra a családnak, de ígérjük, nem engedjük el a kezüket, ha szükséges lesz, és lesz rá lehetőségünk, segítünk!
Gy Laszlo
Számlaszámunk, ha segíteni szeretnéd munkánk:
Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány
11743002-20194468-00000000
Facebook oldalunkon minden megosztást köszönünk! ❤️ Szükségünk van a segítségetekre!
vissza