Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány
Bankszámlaszám: 11743002-20194468-00000000 vagy 16200106-11574312-00000000 Bírósági bejegyzés száma: Pk.60.128/2010/2./I. szám
Szlogen

Köszönjük szépen a Diósgyőr Szurkolók Közösségének a támogatást

Alapjában véve egyetlen gyerkőcnek szerettek volna segíteni, ehelyett nyolc család és egy egész osztály részesült az összegyűlt adományból! Te mitévő lennél, ha azzal szembesülnél, hogy betegséged miatt hónapokra kórházba kell feküdj? Mivel tudnád elütni az időt, mivel tudnád elvonni a figyelmed egy kicsit a bajban, lekötni magad, picit szó szerint kikapcsolni? Film nézéssel, zene hallgatással, ...stb., ugye, amihez bizony, vagy egy okostelefon, jobb esetben a nagyobb kijelző miatt egy laptop szükséges! Felnőttként is testet-lelket megpróbáltató időszak, ha az ember kórházba kerül, kemoterápiás kezeléseket kell kapjon, hát még egy gyermek esetében! Egy picinek nem lehet elmagyarázni, hogy miért van “bezárva” egy kórterembe, viszont ha nézheti a kedvenc meséjét, talán egyből jobban elviselhetőbb a kórházi közeg is!
...de kezdjük az elejéről! Az egész úgy kezdődött, hogy egy érintett apuka megkereste a Diósgyőr Szurkolók Közösségét, segítségüket kérve, hogy segítsenek kislányának összegyűjteni 1,5 M Ft-ot egy bizonyos táplálékkiegészítőre, amihez nagyon nagy reményük lenne. Ha jól tudjuk orvos ismerősük ajánlotta nekik a szóban forgó táplálékkiegészítőt, amit kúraszerűen szerettek volna alkalmazni a kemoterápia mellett, illetve után. Nos a DSZK próbált segíteni a jó ügy érdekében, a focidrukker közösségek valahogy mindig olyan jól össze tudnak fogni, így volt ez ebben az esetben is. A célul kitűzött összeg többszöröse gyűlt össze! Két célzott befizetés érkezett a diósgyőri egyesülettől számlánkra, ami felől úgy rendelkeztek, hogy nagy részét a pénznek kapja meg a segítségüket kérő család, de mindemellett segítsünk több, Miskolcon gyógykezelt betegnek is! Ugye Diósgyőr-Miskolc abszolút összeköthető, s ha már helyi emberek adták össze az adományt, kapják azt meg olyan hematológiai betegek, akiket a borsodi megyeszékhelyen kezelnek.
Természetesen mindkét célzott befizetést úgy kezeltük, ahogy azt a támogató meghatározta. A segítséget kérő családnak több, mint egy évre elegendő táplálékkiegészítőt tudtunk vásárolni, ahogy azt a szülők kérték. A vitaminkészítményt ők maguk rendelték meg a forgalmazó cégtől, mi kiutaltuk annak ellenértékét a céges számla alapján, s már tudott is menni átvenni a termékeket az édesapa.
Emellett a maradék 1.641.500.- Ft adományból hét érintett családnak is tudtunk segíteni, s átadtunk a tegnapi nap folyamán 3 új laptopot a Borsod Abaúj Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Csontvelőtranszplantációs Osztályának azzal a céllal, hogy közvetlenül beteg gyerekeket támogatásunk vele, a steril boxokban bent fekvő kis betegek használhassák azokat. A laptopokat az osztály osztályvezető főorvosa vette át tőlünk, s biztosított minket afelől, hogy kihelyezik a gépeket a boxokba, ahol a gyerkőcök azonnal birtokba is vehetik őket.
Érintettként tudjuk, hogy bizony azokban a hetekben-hónapokban, amikor a beteg be van zárva egy viszonylag kis alapterületű fél steril kórterembe, boxba, nincs más “szórakozási” lehetősége, csak ha az embernek van mobiltelefonja, laptopja, amivel le tudja kötni magát. Nos ez a gyerekek esetében méginkább így van! Nagyon nehéz egy kisgyerek figyelmét lekötni/elvonni hosszas heteken, hónapokon keresztül egy kórteremben, ahonnan nem mehet ki a csökkent immunrendszere miatt! Valljuk be, egy felnőttnek is nagyon nehéz időszak ez, nem elég a sok kellemetlen mellékhatás, lelkileg is nagyon nehéz feldolgozni a “bezártságot”! A laptopokon a gyerkőcök tudnak majd zenét hallgatni, a kisebbek mesét nézni...talán-talán így jobban, elviselhetőbben fognak telni a kórházban töltött napok. A laptopoknak nem egy-egy gazdájuk lesz, hanem több gyerkőc fogja birtokolni, mindig az, akinek nincs saját eszköze mesenézésre, zenehallgatásra, vagy épp online tanuláshoz.
195481404 3971272846301943 5759774759574390473 N
Ezúton köszönjük a Diósgyőr Szurkolók Közösségének a támogatást! Betegeinknek mielőbbi gyógyulást kívánunk! Jó egészséget mindenkinek!
Ha bárki szeretné támogatni munkánk, hogy minél több gyermeknek, felnőtt betegnek tudjunk segíteni, az alábbi számlaszámra történő adomány befizetésével megteheti.
Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány
11743002-20194468-00000000
Ha beírjátok a közlemény rovatba, hogy közvetlen betegtámogatásra, biztosak lehettek benne, hogy adományotok 100%-át egy-egy leukémiás, csontvelő-transzplantált beteg fogja megkapni!
Ha az utalás macera, tudtok segíteni egy egyszerű adományvonalas SMS üzenet elküldésével is!
A telefonszám: 13600
Az üzenet szövegrészébe csupán ennyit írjatok: 41
(1 SMS = 500.- Ft adomány)
vissza